Családi filmek szombatra

Aki az elmúlt hétvégéket a kánikula miatt inkább a képernyő előtt töltötte, az számos korábban már sugárzott alkotásnak megnézheti a folytatását. Jön a Macskafogó 2., a Shrek a vége, fuss el véle, a Hotel Transylvania második része, a Harry Potter és a félvér herceg, továbbá a Verdák 2. is.

Egy ropi naplója

Paramount Channel – augusztus 15., 6.25
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Greg utálja az iskolát. Szerinte a felső tagozat a legostobább dolog, ami létezik. Nincs rémesebb és megrázóbb élmény számára, mint a kócos, szeplős idiótákkal, a bugyuta szájhősökkel és a borotválkozó nagyfiúkkal való találkozás. Szenvedését, állandó megpróbáltatásait a srác sajátos módon próbálja oldani: arra készül, hogy naplót ír. Nem olyan ömlengőset, mint amilyet a lányok szoktak, hanem igazi naplót, amelyben megörökíti a világról, az iskoláról, a családról és az emberekről alkotott véleményét. Így születik meg a „ropi” naplója.

Macskafogó 2. – A sátán macskája

Film+ – augusztus 15., 6.40
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Grabowskit újra akcióba szólítják. A dzsungel mélyén élő macskapopuláció ugyanis továbbra sem hagyott fel az egerek üldözésével. Vadászat közben elkapják a Stanley nevű újságíró egeret, akinek persze eljár a szája. A lényeg, hogy a cicók és a sajtzabálók ismét egymásnak esnek. A küzdelemből természetesen nem maradhat ki Fusimisi professzor zseniális találmánya, amely az elmúlt húsz évben majdnem berozsdásodott, és persze Grabowski sem. Ugyan az évek felette sem szálltak el nyomtalanul, ám kész megmutatni, hogy még mindig egér a talpán.

Shrek a vége, fuss el véle

Film Now – augusztus 15., 9.30
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Shrek már nem az a félelmetes óriás, akit egykor megismertünk: ha valaki meglátja, nem kezd el sikoltozva az ellenkező irányba rohanni. Békés családapa és köztiszteletben álló híresség, akit megsüvegelnek, ha felbukkan az utcán, és autogramot kérnek tőle a vasvillára. Nem csoda, hogy nem érzi jól magát a bőrében, meg akarja találni régi önmagát. Ehhez azonban a Túl az Óperencián torz, alternatív változatán keresztül vezet az út. Ott, ahol üldözik az ogrékat, a gonosz Rumpelstiltskin a király, és nem ismerik egymást Fionával. Shreken a sor, hogy helyrehozza, amit elrontott, megmentse barátait, visszaállítsa a világ rendjét és visszaszerezze szerelmét.

Hotel Transylvania 2. – Ahol még mindig szörnyen jó

TV2 – augusztus 15., 13.55
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Drakula, a világ legismertebb vámpírja nem csak egyszerű szörny. A távoli erdélyi havasok rejtekében, egy ősi kastélyban szállodát üzemeltet, ahol a rémisztgetésbe belefáradt szellemlények megpihenhetnek, és végre az emberektől távol lehetnek. Ezenkívül még gyermekét egyedül nevelő, aggódó apa is. Ő és barátai, a sokféle, csak első látásra ijesztő fura figura visszatér, hogy ismét megpróbálják halálra nevettetni nézőiket…

Stuart Little kisegér

Sony Movie Channel – augusztus 15., 14.05
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Little család valószínűleg a világ legátlagosabb famíliája. Az ifjú párnak van egy kis háza, egy fia és rengeteg fölös energiája: elhatározzák hát, hogy örökbe fogadnak valakit. Az árvaházban hamarosan rá is találnak a legapróbb és legelhagyatottabb lényre: egy egérre. Stuart Little, a kisegér hamar a család részévé válik: befogadják, és esténként neki is jár a jóéjtpuszi. Csak a család macskája nem tud belenyugodni az új kedvenc érkezésébe. Felbérel néhány rossz arcú kóbor kandúrt, hogy tegyék el láb alól a kicsi, nagyszájú és csupa szív egérsrácot. Kezdődnek a kalandok szárazon, vízen és a Central Park sűrűjében.

Harry Potter és a félvér herceg

VIASAT3 – augusztus 15., 18.05
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Roxfort körül egyre szaporodnak az árnyak. Pedig a hatodik osztályba lépő Harry Potter és barátai számára a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola mindennapjai is bőven elég izgalmat jelentenek: Harry különleges titkokat hordozó bájitaltankönyve, Ron barátnője és Hermione szerelme is épp elég titokzatos és ijesztő. De Harrynek egyre több oka van a félelemre. A halálfalók már mindenütt ott vannak, a dementortámadások szaporodnak, és az iskola fölött megjelenik a Sötét Jegy. Dumbledore abban reménykedik, hogy védence megerősödhet, ha jobban megismeri a múltját. De van veszély, amire ő sem készülhet fel...

Verdák 2.

Film+ – augusztus 15., 18.40
Korhatár nélkül megtekinthető.

A legmenőbb versenyverda, Villám McQueen és utánozhatatlan barátja, az autómentő Matuka a Verdák 2-ben igazán nagy kalandba keverednek, amikor a tengerentúlra indulnak, minden idők legelső Földgolyó Futam autóversenyére. A kupa nyertese csakis a világ leggyorsabb autója lehet, a győzelem felé vezető út azonban telis-tele van kátyúkkal, elterelésekkel és vidám meglepetésekkel. Matuka már a verseny első fordulóján különös kalandba keveredik, és kénytelen egyszerre lavírozni egy szupertitkos kémküldetés és csapatfőnöki feladatai között. Hamarosan megkezdődik a legpörgősebb autós üldözés Japán és Európa utcáin, a legmenőbb verdákkal, régi és új kedvencekkel egyaránt.