Családi filmek szombatra

A világ leghűségesebb kutyusaitól kezdve az életre kelt múzeumlakókon és játékokon át a minyonokig, Timonig és Pumbáig a legkülönfélébb mesehősök vigasztalnak minket ezen a hideg októberi szombaton.

A kis kedvencek titkos élete

Mozi+ – október 17., 7.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mit gondolsz, mit csinál a kedvenced, amikor nem vagy otthon? Max egy igazán jó és hűséges kutya, aki Katie nevű gazdájával New Yorkban él. Az életük fenekestül felfordul, amikor a gazdi hazahoz kis kedvencének egy játszópajtást: Duke-ot, a hatalmas, szőrös kutyát. Max egyáltalán nem örül, hogy ezentúl osztoznia kell a gazdi szeretetén. Ő és Duke eleinte nem jönnek ki jól, és sokat marják egymást, ám nem is sejtik, hogy hamarosan csakis egymásra számíthatnak. A város utcáit róva ugyanis néhány gonosz macska elveszi a nyakörvüket, így a sintér szabad prédájává válnak. Nem kell sokat várniuk a felmentő seregre, hiszen a cukinak tűnő, ám gonosz nyuszi, Hógolyó és kis csapata kimenti őket szorult helyzetükből. De nem ám ingyen: cserébe segíteniük kell gazdiellenes bandájukat, akik a csatornában tanyáznak. Erre Max és Duke nem hajlandó, így kutyafuttában elszelelnek. Őrült nyuszink ezt nem hagyja annyiban, és barátaink nyomába ered, akik közben a hazavezető utat keresik Katie-hez.

Hacsi – A leghűségesebb barát

Moziverzum – október 17., 8.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az ingázó Wilson professzor egy nap gazdátlan kutyakölyköt talál a vasútállomáson. Megsajnálja, és hazaviszi az állatot. A felesége, Cate nem örül neki, de végül megenyhül, és megengedi, hogy a japán akita kutyus náluk maradjon. A kutya és a professzor között szoros barátság alakul ki. Hacsi minden nap elkíséri őt a vonathoz, este pedig kimegy elé az állomásra. Így megy ez egészen addig, míg egyszer nem érkezik meg a gazdi…

Éjszaka a múzeumban – A fáraó titka

Moziverzum – október 17., 10.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Larry, az egykori éjjeliőr immár a New York-i Természettudományi Múzeum operatív éjszakai igazgatója. Az ugyan nem újdonság a számára, hogy sötétedés után a kiállítási darabok életre kelnek, ám az utóbbi időben mintha furcsán viselkednének. Kiderül, hogy a tábla, amelynek jóvoltából a teremtmények megelevenednek, pusztulásnak indult, és csak a British Museumban lehet helyrehozni. Larry, aki mindenre képes múzeumi „családjáért”, a fiával és néhány műtárggyal együtt Londonba utazik, hogy megfejtsék a tábla titkát.

Minyonok

Moziverzum – október 17., 12.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A minyonok története az idők kezdetétől ered. Egysejtű sárga organizmusként kezdték, korokon át fejlődtek, és mindig a „leggrúsabb” gazdákat szolgálták. Mivel ezeket a gazdákat – a T-Rextől Napóleonig – folyton elveszítik, a minyonoknak most nincs kit szolgálniuk, és mély depresszióba zuhannak. Ám a Kevin nevű minyonnak van egy terve, és Stuarttal, a lázadó tinédzserrel és az imádnivaló kis Bobbal karöltve nekivágnak a világnak, hogy megkeressék azt az új gonosz főnököt, akit a fajtájuk követhet. A trió izgalmas utazásra indul, ami végül elvezet a következő lehetséges gazdájukhoz, a Bíbor Túlölőhöz, a világ első női szupergonoszához. A jeges Antarktiszról a hatvanas évek New Yorkjába utaznak, majd Londonban kötnek ki, ahol az eddigi legnagyobb kihívással kell szembenézniük: meg kell menteniük a minyon fajt a kipusztulástól!

Anasztázia

Paramount Channel – október 17., 12.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A múlt századelő elmaradott Oroszországába és előkelő Franciaországába invitál ez a mese, ami Anasztázia, az elveszett orosz hercegnő történetét eleveníti fel izgalmas kalandok, mókás párbeszédek, fülbemászó dallamok segítségével, egy csipetnyi szerelemmel fűszerezve. A sztori szerint az árvaházban nevelkedő Ánya múltjából mindössze egy medál maradt, rajta a felirattal: „Találkozzunk Párizsban!” Amikor a különc lány kikerül az intézetből, meg sem áll egészen Szentpétervárig. Itt találkozik a jóképű szélhámossal, Dimitrijjel, aki éppen egy Anasztázia hasonmást keres. Ánya és Dimitrij együtt elindulnak a fény városába.

Az oroszlánkirály 3. – Hakuna matata

Film+ – október 17., 17.00
Korhatár nélkül megtekinthető.

Mindenki ismeri a kis Simba izgalmas, néha szomorú, mégis dicsőséges történetét. Mindenki tudja, hogyan csalta csapdába a gonosz Zordon a trónörökös kisoroszlánt, és hogyan áldozta fel életét fia megmentése érdekében az állatok királya. Arra is mindenki emlékszik, hogy Simba világgá ment, abban a hitben, hogy ő a felelős apja haláláért. Tudjuk azt is, hogy jósorsa két nagyszerű baráttal ajándékozta meg: Timonnal és Pumbával. Ami viszont az eredeti Az oroszlánkirályból soha nem derült ki, az az, hogyan teltek a száműzetés évei, együtt Timonnal és Pumbával. Ebből a filmből végre megismerhetjük a klasszikus történetet a varacskos disznó és a sivatagi kutya szemszögéből!

Toy Story – Játékháború 2.

Cool – október 17., 18.20
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy kacatvásáron Woodyt elrabolják, hogy egy kollekció részeként busás összegért cserébe Japánba postázzák. Buzz Lightyear, a rettenthetetlen csillagharcos, Woody hű barátja azonnal mentőakciót szervez a cowboy megmentésére. Az akció sikeresen végződne, ha Woody időközben nem változott volna meg. A játékok nagy megdöbbenésére hősünk úgy dönt, hogy a cowgirllel, Jesszel és lovával, Szemenaggyal, az egykori tévésorozat bájos szereplőivel marad. Csak későn jön rá, hogy az álnok Aranyásó valójában rászedte, és új barátait is becsapta...