Családi filmek szombatra

Ezen a szombaton nemcsak Harry Potter kalandjai folytatódnak (méghozzá két résszel is), de visszatér a Nagyon vadon és a Madagaszkár vidám állatsereglete mellett Asterix és Obelix is.

Gondolkozz kutyául!

Film+ – február 20., 8.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Oliver a technika megszállottja. Olyan gépen dolgozik, amivel az agyi hullámokat felerősítve hallja mások gondolatait. Mivel egyik kísérlete során kutyájára, Henryre teszi a jeladót, sikerül kommunikálnia az állattal. Henry pedig kihallgat egy telefonbeszélgetést, és elmondja Olinak, hogy apja új állása miatt talán egy másik városba költöznek. Ekkor derül ki, hogy a szülők válni készülnek. A fiú és a kutyus ezt mindenáron meg akarja akadályozni. Közben egy techmogul meg akarja szerezni Oliver találmányát, ezért elrabolja a kutyát.

Harry Potter és a Főnix Rendje

HBO – február 20., 9.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A kalandosra sikeredett nyári vakáció után Harry Potter visszatér a Roxfortba. A sötét varázslatok kivédése tárgyat új tanár tanítja, akinek legfőbb feladata Dumbledore professzor és a diákok szemmel tartása. Miközben a diákok a Rendes Bűbájos Fokozat vizsgára készülnek, az új oktatási rendeletek felbolygatják az iskola életét. Talán ezért éri őket váratlanul az a sötét varázslat, ami ellenük fordul. Harry barátai, Ron és Hermione sürgetésére maga veszi kézbe az ügyet: néhány diáktársukkal kiegészülve felkészülnek, hogy megvédjék iskolájukat.

Harry Potter és a félvér herceg

HBO – február 20., 12.05
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Voldemort visszatértén felbátorodott halálfalók nagy pusztítást végeznek a muglik és a varázslók világában. Roxfort többé már nem biztonságos. Harry úgy érzi, hogy a falak között lebegő árnyak a végső összecsapás előhírnökei. Dumbledore professzor igyekszik felkészíteni a fiút a közelgő csatára. Ebben fontos szerep vár az iskolába visszatérő Horatius Lumpsluckra, a tanár ugyanis birtokában van a titoknak, amellyel felvehetik a harcot a Sötét Nagyúr ellen. Eközben Harry és Ginny kapcsolata egyre jobban elmélyül, amit a lány fiúja nem néz jó szemmel. Ront pedig saját szívügyei kötik le – Lavender Brownnal való kapcsolata azonban felzaklatja Hermionét.

Nagyon vadon – Bolondos vadászidény

SuperTV2 – február 20., 14.10
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy hatalmas vérfarkas garázdálkodik a jó öreg Timberline Nemzeti Parkban – vagy legalábbis ez a hír járja az állatok és az emberek között egyaránt. Ez nagyszerű ürügyet jelent Shawnnak, az egykori vadásznak, hogy meghirdesse a vadászidényt. A szabadon garázdálkodó vadász hatalmas veszélyt jelent az állatokra, így Boognak, Elliotnak és Pind úrnak szembe kell nézniük félelmeikkel, hogy a vérfarkas nyomába eredjenek és végleg véget vessenek a vadászidénynek…

Madagaszkár 3.

Paramount Network – február 20., 14.30
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Alex, az oroszlán, Marty, a zebra, Gloria, a víziló és Melman, a zsiráf még mindig azon küszködnek, hogy hazajussanak szeretett városukba, New Yorkba, és persze Julien király és a pingvinek is csatlakoznak a komikus kalandhoz. Útjuk során átszelik Európát, ahol megtalálják a tökéletes álcát: egy vándorcirkuszt, amit átalakítanak – persze Madagaszkár stílusban…

Egy bogár élete

Film+ – február 20., 14.40
Korhatár nélkül megtekintető.

Hangyasziget minden parányi lakója keményen dolgozik a megélhetésért. Életüket azonban megkeseríti a rendszeresen visszatérő sáskahad, ami az agyafúrt Szökken vezetésével védelmi pénzt szed tőlük. Évről évre elveszik a hangyák télire összegyűjtött eleségének egy részét, így a boly épphogy csak kihúzza tavaszig. Fürge, a kis feltaláló kifejleszt egy gépezetet, amivel felgyorsul a munka, ám ehelyett végül az összes élelmet elveszítik. Atta hercegnő a nyár végéig kap haladékot a sáskáktól. Fürge Bogárvárosba megy, hogy segítő csapatot toborozzon. Harcos bogarak helyett azonban munkanélküli artistákba botlik, akik közönség reményében örömmel játsszák el a hősök szerepét.

Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetés

Filmcafe – február 20., 18.55
Korhatár nélkül megtekintető.

A kicsi és a tömzsi, azaz a két gall ezúttal Egyiptomba nyargal druidája oldalán. Hogy miért mennek, nem talány: a fitos orrú Kleopátra azt tette fel fogadásra, hogy röpke három hónap alatt felhúzat egy csomó falat, rá a tetőt, s ebből végül gyönyörű palota épül. Így a babéros figura, rómaiak dölyfös ura kisebbre veszi a képét, és Egyiptom dicső népét legnagyobbnak elismeri. Csakhogy a terv telis-teli ármányokkal, buktatókkal, víziókkal, légiókkal. Krokodilok foga csattog, kalózok a zsákmányt lesik, hajcsárok ostora pattog és a Szfinxnek orra esik. Korai az aggodalom, hisz itt van a csodafőzet, ami látszik a két gallon, mert kövön nem marad kőzet!