Családi filmek szombatra

Ha már suliba nem lehet menni, megnézhetjük helyette a Nicolas az iskolábant, de itt lesz nekünk Gnómeó és Júlia, a HABÓ, Róbert Gida és barátai (élükön Micimackóval) és egy Fogtündér kisegér is.

Pixel

Mozi+ – április 10., 9.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A videójátékok kora lejárt. De mi lesz az egykor népszerű, mára elfeledett figurákkal? Talán élvezik a békés nyugdíjas életet? Tévedés! Utálják a feledést, és ha eljön az idő, visszatérnek. És akkor lesz haddelhadd! Ebben az ellen-Tronban PacMan, Tetris és társaik fellázadnak a teremtőik ellen, kilépnek a monitorról, és háborút indítanak az egyre modernebb játékokra vágyó emberekkel szemben. Még szerencse, hogy egy mindenre kész csapat felveszi ellenük a harcot.

Gnómeó és Júlia

Filmbox Premium – április 10., 10.30
Korhatár nélkül megtekinthető.

Shakespeare klasszikus szerelmi története eddig még soha nem látott változatban kel új életre. Rómeó, pontosabban Gnómeó és Júlia történetét ezúttal bűbájos animációs filmben dolgozták fel a legújabb digitális 3D technológia segítségével. Az új adaptációban, melynek zenéjét és betétdalait Elton John komponálta, aranyos kerti törpék alakítják a két ellenséges család tagjait, akiknek viszálya miatt a címszereplők nem lehetnek egymáséi. Vagy mégis?

A barátságos óriás

Film+ – április 10., 11.45
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A HABÓ, avagy a Hatalmas Barátságos Óriás semmiben sem hasonlít Óriásország többi lakójára. Alig 8 méter magas, túlméretezett fülekkel és kifinomult szaglással rendelkezik, bájosan együgyű, és szeret egyedül lenni. Az igazi óriások, mint Vértunkoló és Húshabzsoló, kétszer olyan nagyok, és legalább kétszer olyan rémisztőek, mint ő. Egy napon a magányos óriás felkeresi a 10 éves Szofit, és magával viszi Óriásországba. A kislány eleinte fél a titokzatos lénytől, de hamarosan megszereti, és a legjobb barátokká válnak. Együtt ellátogatnak Álomországba, ahol a HABÓ megmutatja, milyen varázslatosak az álmok, amiket éjszakánként a gyermekek hálószobáiba fúj. A többi óriás azonban egyre nagyobb veszélyt jelent a kislányra és az egész világra, ezért a két jó barát Londonba megy, hogy figyelmeztesse a királynőt.

Borsószem hercegkisasszony

m2 – április 10., 14.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy csodaszép hercegkisasszony érkezik a királyságba, hogy feleségül menjen az ifjú trónörököshöz. A makacs lány azonban megszökik a találkozás elől, és beleszeret egy ifjú asztalosba, aki valójában nem más, mint a herceg álruhában… Andersen kedvelt meséje nyomán.

Barátom, Róbert Gida

Cool – április 10., 18.10
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Felnőttként Róbert Gida, azaz Christopher Robin alulfizetett munkájában túlterhelt, jövője pedig bizonytalan. Állása miatt alig jut ideje a feleségére és a kislányára, és régen elfeledte derűs gyermekkorát, amit mézimádó csacsi öreg medvéjével és társaival töltött. Aztán egyszer csak, kissé meggyötörten a sok-sok évnyi ölelgetéstől és játszadozástól, Micimackó ismét feltűnik az életében. Megújítják barátságukat, s Christopher felidézi csodákkal és fantáziával teli ifjúkorát, amikor a semmi volt a legjobb dolog, amit csinálhatott. Egy szerencsétlen fordulatot követően, melynek Róbert Gida aktatáskája az elszenvedő alanya, Micimackó és a többiek (úgymint Malacka, Füles és Tigris) az erdőből egyenesen Londonba indulnak, hogy visszajuttassák barátjuk pótolhatatlan holmijait… mert a barátokra mindig lehet számítani.

Fogtündér kisegér

m2 – április 10., 18.10
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Lucia elveszti egy fogát, de nem kesereg, mert az édesanyja elmondja neki, hogy a Fogtündér kisegér hamarosan eljön, elviszi a kiesett fogat, és még pénzt is hagy helyette a párna alatt. Pérez, a kisegér a kikötőben él egy kishajóban a barátaival, akik a tejfogakból csillogó gyöngyöket csiszolnak. A gyöngyöket pedig mindig a városi ékszerészhez viszik, aki aranyat ad érte cserébe. De nem megy ez olyan egyszerűen: egy alkalommal ugyanis gazemberek elrabolják Pérezt, hogy megszerezzék a sokat érő fogakat. Amikor Lucia és az unokatestvére, Ramiro megtudják, hogy az egér bajban van, rögtön a megmentésére indulnak, mit sem törődve szüleik ellenkezésével.

Nicolas az iskolában

DUNA Televízió – április 10., 19.40
Korhatár nélkül megtekinthető.

Nicolas egy francia kisiskolás, akinek élete felhőtlen, a szülei imádják, az iskolában rengeteg barátja van, szóval minden úgy tökéletes a számára, ahogy van. Egy szép napon azonban hősünk a szülei beszélgetéséből arra a következtetésre jut, hogy hamarosan kistesója születik. Attól tart, hogy az élete ezután teljesen meg fog változni – és nem jó irányban. Szerencsére a barátai a segítségére sietnek....