Családi filmek szombatra

Szenteljük ezt a napot szegény idősebb uraknak, akikkel kiszúrnak az ifjú bajkeverők, hiszen jön a Nagypapa hadművelet és a Dennis, a komisz ismét pimasz! Akinek ez sok lenne, választhatja ehelyett a beszélő állatokat, a mókás űrlényeket vagy az angolt, aki dombra ment fel és hegyről jött le.

Luis és a zűrlények

Film Now – május 8., 9.20
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Luis apukája megszállottan kémleli az éjszakai eget, és földönkívüliek után kutat, de álmában sem gondolná, hogy azok esetleg egyszer szó szerint bepottyannak a kertjükbe. A gyakran magányos kisfiú hamar összebarátkozik a három fura jövevénnyel, és rejtegetni kezdi őket az apja elől, aki egy gyerekkori találkozás miatt veszélyesnek gondolja a földönkívüli lényeket. Amikor azonban az elfoglalt apuka miatt az iskolaigazgató bentlakásos iskolába akarja kényszeríteni, Luis komolyan fontolóra veszi, hogy nemcsak segít hazajutni a mókás triónak, de maga is elhagyja a bolygót.

Az angol, aki dombra ment fel és hegyről jött le

Filmcafe – május 8., 10.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Tüneményesen vidám film egy angolról és egy bűbájos walesi faluról, amelynek lakói bármit készek elkövetni, hogy dombjuk/hegyük neve, a Ffynnon Garw méltóképp legyen megörökítve Őfelsége térképén. „A mi városunk olyan rettentő magas hegyen fekszik, mely alig néhány ezer méterrel alacsonyabb a Himalájánál” – gondolják e városka lakói roppant büszkén. Ám jön egy ifjú térképész (Hugh Grant), akinek van képe csupán dombnak nevezni a város büszkeségét. De a helybeliek sem hagyják, hogy megrövidítsék őket! Szószólójuk, a bővérű kocsmáros semmitől sem riad vissza, hogy lemossa a becsületükön esett foltot. Eközben térképészünk elé új panoráma tárul a fiatal felszolgálólány személyében. Szerelem első mérésre? Meglátjuk. Mindenesetre érdemes ezzel a vidám, bolondos kompániával kirándulásra indulni!

Nagypapa hadművelet

HBO – május 8., 11.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A hatodikos Peter átlagos srác: szereti a számítógépes játékokat, és szívesen lóg a barátaival imádott Air Jordans-cipőjében. De mikor nemrég megözvegyült nagyapja, Ed (Robert De Niro) hozzájuk költözik a családi házba, a fiú kénytelen feladni a hálószobáját és a padlásszobába költözni. Peter képtelen megbirkózni az igazságtalansággal, így egy sor egyre bonyolultabb csínyt talál ki, hogy elűzze a betolakodót, ám Ed nagypapa nem az a fajta, aki harc nélkül elsomfordál. A két baráti ellenfél egyre súlyosabb háborúba bonyolódik, amelynek messze ható következményei lesznek...

A hideg szív

m2 – május 8., 14.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Munk Péter egy szegény szenesfiú, aki egy nap az erdőben találkozik az üvegmanóval. A manó teljesíti a kívánságait: Péter a pénzt és a vágyott üveggyárat is megkapja, és még Lisbeth is beleszeret. Idővel azonban elfogy a fiú pénze, de manó már nem hajlandó több kívánságát teljesíteni. Ekkor hősünk a sötét Hollandiás Miskához fordul segítségért, aki viszont a szívét kéri cserébe.

Dennis, a komisz ismét pimasz

Film+ – május 8., 17.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Dennis kertvárosi otthonának csendjét ismét váratlan események kavarják fel. A kis bajkeverő egy játékos békával lepi meg legeslegjobb barátját, Wilson bácsit. Aztán a kisfiú hamarosan megtudja, hogy nagypapája (George Kennedy) hozzájuk költözik, hogy minél több időt tölthessenek együtt. A hír féltékennyé teszi Mr. Wilsont, és versenyre kel Johnson nagypapával. Legyen az táncos rendezvény, helyi jelmezbál vagy fejest ugró bajnokság, a két öreg őrült helyzetekbe keveredik. Dennisnek pedig emellett két szélhámos eszén is túl kell járnia, akik azon mesterkednek, hogy Mr. Wilsonnak mindenféle fiatalító csodaszert adjanak el.

Irány a bárka!

M2 – május 8., 18.10
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Fészkeskék az özönvíz miatt költözni kényszerülnek imádott otthonukból, így, mint az összes élőlény, ők is Noé bárkájára igyekeznek. A hajóra azonban nem kaptak meghívót, így cselhez kell folyamodniuk. A morcok segítségével feljutnak a fedélzetre, ám mikor a bárka elindul, a kíváncsi gyerekek, Fancsi, a fészkeske fiú és Leah, a morc lány mégiscsak lemaradnak.

Viharfiú

DUNA Televízió – május 8., 19.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amikor Michael Kingley, egy sikeres nyugdíjas üzletember visszatér gyermekkora helyszínére, olyan képeket kezd látni a múltjából, amelyeket nem tud megmagyarázni. Lelkes környezetvédő unokája rádöbbenti, hogy szembe kell néznie tragédiákkal teli gyermekkorával. Azzal, hogy kisfiúként hogyan mentett meg és nevelt fel három árva pelikánt, közülük is a legkülönlegesebbet, Mr. Percivalt, aki hűséges barátjává válik. Nemcsak a madár, hanem az apja és Csontmarok Bill, az őslakos is mellette áll – ő nevezi el a fiút Viharfiúnak. Ő ugyanis jól tudja, hogy ha megölnek egy pelikánt, hatalmas vihar kerekedik.