Családi filmek szombatra

Az m2-n folytatódnak a Grimm-mesefeldolgozások, de a Neveletlen hercegnő folytatását is megnézhetjük. Aki pedig szereti az állatokat, az papagájt, teknőcöt, oposszumot, mosómedvét – és még egy kék elefántot is láthat.

Túl a sövényen

Paramount Network – június 5., 8.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Itt a tavasz, Verne, a teknőc és erdei barátai felébrednek hát téli álmukból, és indulnának élelmet gyűjteni a jövő télre. Igen ám, de valami szörnyűség állja útjukat. Hatalmas. És zöld. És félelmetes. És csupa levél. És mégsem a postás bácsi. Hanem a SÖVÉNY. A sövény, ami keresztülszeli birodalmukat, és a túloldalán immáron nem a békés, barátságos erdő van, hanem egy furcsa, veszedelmekkel és idétlen lényekkel teli, idegen terület. A LAKÓPARK. Kis barátaink már éppen pánikba esnének, sőt, Ozzie, az oposszum a halál gondolatával játszik, amikor felbukkan a felmentő sereg a nagy dumás, dörzsölt mosómedve, Stikli képében. A ravasz koma szerint a sövény túloldala maga a Paradicsom – hiszen telis-tele van finomabbnál finomabb csemegékkel, amit az emberek direkt nekik készítenek ki a házuk elé hatalmas, fényes fémdobozokban. És megindulnak az izgalmas zsákmányszerző akciók, csakhogy hamarosan felbukkan egy hisztis háziasszony, egy profi féregirtó, és egy irtó mérges mackó is…

Rio

Moziverzum – június 5., 8.45
Korhatár nélkül megtekinthető.

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság, a kaland felesleges, a repülés balesetveszélyes. Ám különös és meghökkentően peches véletlenek sorozata úgy hozza, hogy kipottyan addig kényelmes életéből, és míg körülötte tombol a karnevál, ő kénytelen elfogadni azt, amit Rio adhat: izgalmat, kavarodást, sok új barátot – és előbb-utóbb a repülés örömét...

A Spiderwick krónikák

Film+ – június 5., 9.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Grace család (Jared és ikerbátyja, Simon, nővérük, Mallory és édesanyjuk) New Yorkból egy elhagyatott, régi házba költözik, mely dédnagybátyjuké, Athur Spiderwické volt, és ami egy erdőben áll. Hamarosan fura dolgok kezdenek történni az ódon lakban. Mivel a napi rendszerességgel előforduló rejtélyes eltűnésekre és balesetekre a család nem talál magyarázatot, Jaredet kezdik gyanúsítani. Ám amikor a gyerekek nyomozni kezdenek, fény derül a fantasztikus igazságra a Spiderwick birtokkal és az ott lakó lényekkel kapcsolatban.

A fiú, aki világgá ment, hogy megtanuljon félni – Készült a Grimm fivérek meséje nyomán

m2 – június 5., 14.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Michel, a fazekas kisebb fia nem ismeri a félelmet. Családja nem értékeli ezt a tulajdonságát, ezért elmegy világgá, hogy megtanulja, mit jelent félni. Ekkor találkozik Elizabettel, egy elátkozott királyság fiatal hercegnőjével. Michel és Elizabet egymásba szeretnek, ezért amikor a fiú jelentkezik, hogy megmenti a birodalmat, a hercegnő mindenáron tiltakozik a próbatétel ellen. Bár a sárkányoktól nem fél, Michel mégis megtanulja, mit jelent a félelem: félteni valakit, akit szeretünk.

Neveletlen hercegnő 2.: Eljegyzés a kastélyban

RTL II – június 5., 16.40
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Miából, a neveletlen hercegnőből öt év alatt gyönyörű nő lett, aki alig várja, hogy végre a gyakorlatban is kipróbálhassa magát Genovia hercegnője szerepében. Miután beköltözik a palotába nagyanyjához, Clarisse királynőhöz, kiderül, hogy nem élvezheti sokáig a hercegnői életet, mert hamarosan a koronát kell viselnie. Persze a problémák soha nem járnak egyedül. A meglepett kisasszonnyal mellékesen azt is közlik, hogy a genoviai törvények értelmében a hercegnőnek megkoronázása előtt még férjhez kell mennie.

A kék elefánt

m2 – június 5., 18.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Khan, a kék kiselefánt büszke az apjára, aki az uralkodó legnagyobb, legjobb harci elefántja. A mamája viszont azt tanítja neki, hogy a háború nem jó dolog. Nem szabad erőszakosnak lenni, ugyanakkor azt sem szabad hagyni, hogy bántsák, meg kell tudnia védeni magát. Mindezt kis hősünk hamarosan a saját bőrén tapasztalja meg. A kis ormányost ugyanis elszakítják az anyjától. Elhatározza, hogy megkeresi az apját. A hosszú, kalandokkal és veszélyekkel teli útja során nemcsak felnőtté válik, de megtanulja azt is, mik az igazán fontos dolgok az életben: a barátság, a szeretet és a bátorság.

Miről álmodik a lány?

RTL II – június 5., 18.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Daphne Reynolds arról álmodik, hogy egy napon megismerheti sosem látott édesapját, akivel édesanyja tizenhét évvel ezelőtt forgószélszerű szerelembe esett, ám a férfi szigorú arisztokrata családja miatt el kellett válniuk. Mivel Daphne nem hajlandó lemondani arról a régi álmáról, hogy kapcsolat alakuljon ki közte és régóta hiányolt apja között, 17. születésnapján hirtelen Londonba repül. Itt szembesül azzal, hogy édesapja nem más, mint Anglia egyik legismertebb politikusa, Lord Henry Dashwood.