Családi filmek szombatra

Ezen a szombaton nyugodtan aludjatok sokáig, hiszen reggel és délelőtt semmi izgalom nem vár rátok a tévében. Délután és este azonban beindulnak az események, és Jim Carrey-n és pingvinjein kívül olyan klasszikusokkal is találkozhatunk, mint például Az oroszlánkirály.

Repcsik

Film+ – július 10., 13.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Disney akciókkal teli animációs kalandfilmjében Rozsdás, a nagy szívvel rendelkező, ám egyszerű kisvárosi permetezőgép arról álmodozik, hogy egyszer majd részt vehet egy féktelen légiversenyen. Az sem igazán tartja vissza, hogy nem éppen efféle őrült hajszákra tervezték, ráadásul repülő létére tériszonya is nehezíti az életét. Ezért egy visszavonult haditengerészeti veterán géphez, Kapitány Riley-hoz fordul, aki segít neki abban, hogy részt vehessen a híres versenyen, és bizonyíthasson a nem éppen tisztességes eszközeiről ismert címvédő bajnok, Ripslinger ellen. Rozsdás bátorsága nagy próbatétel előtt áll, hiszen életében először olyan légi magaslatokat járhat meg, amelyekről korábban álmodni sem mert, esélytelenként induló szárnyalása pedig felemelő inspirációval szolgál majd a kis repcsinek szurkoló világ számára.

Szörnyek az űrlények ellen

Paramount Network – július 10., 13.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Különös baleset éri az esküvőjére készülő lányt, Susant: űrbéli trutyi esik a nyakába, melynek hatására tizenöt méteresre nő. A katonaság elfogja, és egy titkos bázisra viszik, ahol különféle szörnyeket őriznek. A Drabáliának keresztelt Susan mellett itt vigyáznak a rovarfejű zsenire, Dr. Csótányra, a félmajom-félhal Hiányzó Láncszemre, a zselés és elpusztíthatatlan B.O.B.-ra és Rovaroszauruszra, a száz méter hosszú lárvára. Hamarosan egy idegen robot landol a Földön. Miközben a világ a pusztulás szélére sodródik, az elnök parancsot ad, hogy a szörnyeket vessék be az űrlények ellen.

Grimm mesék – A halász meg a felesége

m2 – július 10., 14.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Élt egyszer valaha régen egy halász. Egy szerény kis kunyhóban lakott a tenger partján a feleségével. Minden áldott nap kiment halászni, kivetette a horgot, s várta, várta a halat. Egy szép napon megint ott horgászott a parton, bámult a szép tiszta vízbe, üldögélt a botja mellett, és türelmesen várt, egyre csak várt. Egyszerre csak megrándult a zsineg, lemerült a horog a mélybe, s ahogy a halász fölhúzta, egy nagy lepényhal tátogott rajta. Mikor az állat arra kérte a férfit, hogy kímélje meg az életét, az nem tudott nemet mondani a beszélő halnak. A felesége azonban otthon jól leszidta, és visszaküldte, hogy kérjen valamit a jótettéért cserébe. A nagyravágyás meséjében ezt követően persze még további kívánságok következtek, hiszen a telhetetlen feleségnek semmi sem volt elég...

Állati jó kekszek

HBO – július 10., 15.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Owennek a munkája mellett nem sok ideje marad a feleségére és a kislányukra. Amikor a rég elfeledett nagybácsija meghal, rá hagyja a vándorcirkuszát. A cirkusz azonban csak a nevében cirkusz, nincsenek állatok, a társulat tagjai pedig már öregek ahhoz, hogy fellépjenek. Ám Owen bácsikájának rejtélyes dobozában mágikus kekszek lapulnak, amelyekkel olyan állattá változhatsz a porondon, amilyenné csak szeretnél. A gond, hogy a nagybácsi gonosz testvére ugyancsak a mágikus kekszekre pályázik.

Mr. Popper pingvinjei

Moziverzum – július 10., 16.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Tom Popper elfoglalt üzletember. Életét, mindennapjait a munka, értekezletek, határidők, bevételi kimutatások teszik ki. Emellett nem jut ideje a családjára. Egy napon meglepődve értesül arról, hogy egy pingvint örökölt. Egy félreértés folytán a frakkos csapat hamarosan hat főre bővül. A csámpás jövevények alaposan felforgatják Mr. Popper addigi megszokott életét. A legérdekesebb az, hogy a kezdeti rosszallás után az üzletember egyre jobban élvezi a különös helyzetet és vendégei társaságát, akik mellett újra megtanul szeretni és törődni a családjával.

A hihetetlen család

Cool – július 10., 17.40
Korhatár nélkül megtekinthető.

Mr. Irdatlan megbecsült és ünnepelt szuperhős volt, egészen addig, amíg egy nap egy kotnyeles rajongója miatt majdnem tömegszerencsétlenséget okozott. A sajtó szította össznépi elégedetlenség hatására a kormány úgy döntött, hogy megtiltja a szuperhősök ténykedését és ezzel egyidejűleg segíti beilleszkedésüket a normális társadalomba. Ezek után Mr. Irdatlan Bob Paar néven egy békés kertvárosban telepszik le, szintén szuperképességű feleségével és gyermekeivel együtt. Bob manapság már csak az unalom és az egyre növekvő zsírpárnák ellen harcol. Ám egy nap egy titokzatos megbízó jelentkezik nála, és az akcióra éhes, félreállított szuperhős egy távoli szigetre indul, hogy végrehajtson egy szigorúan titkos megbízást.

Az oroszlánkirály

RTL Klub – július 10., 20.00
Korhatár nélkül megtekinthető.

Az állatok királyának, Mufasának első fiúgyermekeként Simba a trónörökös. A dzsungel állatai tisztelettel bánnak a rettegett, de igazságos király gyermekével, így Simba életének első hónapjai gondtalanul, boldogságban telnek. De nem nézi mindenki jó szemmel a trónörökös érkezését. Simba gonosz nagybátyja, Zordon régóta feni a fogát a király trónjára, így ármánykodásának köszönhetően a kisoroszlán száműzetésbe kényszerül, ő pedig magához ragadja a hatalmat. Simba eközben új, vicces barátokra tesz szert, veszélyes és boldog kalandok várnak rá, és amikor életerős hím oroszlánná érik, elhatározza, hogy visszaszerzi a trónt, és ő lesz az új oroszlánkirály.