Családi filmek szombatra

Klasszikus kedvencektől (Asterix és Obelix, Pinokkió) lassan szintén klasszikussá nemesedő hősökig (a Kémkölykök és A hihetetlen család tagjai) sok szórakoztató egyéniséggel találkozhatunk szombaton a képernyő előtt.

Asterix: A varázsital titka

Film Now – július 17., 9.05
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Csodaturmix druida fagyöngyszedés közben leesik a fáról. Az eseten elgondolkodva rájön, hogy a reflexei már nem olyan jók, mint ifjúkorában. Eljött az ideje, hogy utódot keressen magának. Ez azonban nem is olyan egyszerű feladat. Asterixszel és Obelixszel útnak indul, hogy találjon egy olyan druidát, aki méltó arra, hogy megismertesse vele a mágikus főzet receptjét. Eközben egy gonosz varázsló megpróbálja megszerezni a varázsital receptjét, míg a rómaiak megtámadják hőseink faluját.

Rémségek cirkusza

AMC – július 17., 12.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A 14 éves Darren semmiben sem különbözik a kertvárosi kölyköktől. Ám mindez megváltozik, miután ő és barátja találkoznak egy utazó cirkusszal. A kamaszt megigézi a Rémségek cirkuszának és szörnyeinek a világa. Nem csoda, hogy igent mond a Larten Crepsley nevű vámpírnak, amikor az felajánlja neki, hogy őt is vérszomjassá változtatja. Az újdonsült vérszívó csatlakozik a cirkusz förtelmes társulatához, és ezzel együtt belecsöppen a vámpírok és még náluk is veszedelmesebb ellenfeleik, a vérszipolyok között folyó ádáz küzdelembe.

Egy ropi naplója – A nagy kiruccanás

Moziverzum – július 17., 13.10
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Vakációra indul a Heffley família: meg akarják látogatni a kilencvenedik születésnapját ünneplő Mamit. Ám Greget jobban izgatja a videójátékos találkozó, ezért megpiszkálja a GPS-t. A kitérőnek köszönhetően persze a családtagok hihetetlen kalandokba keverednek.

Kémkölykök

Film4 – július 17., 14.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ingrid és Gregorio Cortez kémek, de már kilenc éve a családnak élnek, és nem vállalnak semmi megbízatást. Ügynöktársaik sorozatos és titokzatos eltűnése azonban arra készteti a házaspárt, hogy újra felöltsék álcáikat, és akcióba induljanak. Ám hamarosan egy rejtélyes tévés figura várának tömlöcében találják magukat a mesefigurákká mutált, elrabolt ügynökök között! Két gyermekük, Carmen és Öcsi még fel sem ocsúdnak a meglepetésből, és máris övék a feladat: meg kell menteni anyát és apát.

A hat jó barát – Hatan a világ ellen

m2 – július 17., 14.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ella hercegnőt feleségül kéri Jasper, az udvari zenész. A szerelmesek útjában azonban a kapzsi és zsarnok király áll, aki előbb börtönbe zárja a merész fiút, majd mindent elkövet, hogy megszabaduljon tőle. A fiatalok szerencséjére azonban Jasper öt bátor és különleges tehetséggel rendelkező barátra talál, akikkel talán legyőzhetik a királyt.

A hihetetlen család 2.

Cool – július 17., 17.55
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mindenki kedvenc szuperhőscsaládja visszatér. Ezúttal Helen kerül a középpontba, így Bobra hárul a feladat, hogy Illanával és Vill-lel megoldja otthon a hétköznapi élet kihívásait. Nehéz változás ez mindannyiuk számára, amit nem könnyít meg az sem, hogy még mindig nem tudja senki, milyen erő is lakozik Furiban. Amikor egy új gonosztevő elméjéből kipattan egy briliáns és veszedelmes terv, a családnak (és Fridzsimennek) ismét egy csapatként kell dolgoznia – ám ez sem olyan egyszerű, ha mind hihetetlen figurák!

Pinokkió, 1. rész

m2 – július 17., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A csípős humorú különös fahasábból Geppetto mester bábut farag, amit a Jótündér éjszaka életre kelt. A rakoncátlan Pinokkió nem hallgat élő lelkiismeretére, a házi tücsökre, és eladja az iskoláskönyvét, hogy az árán megnézhesse a mutatványosokat. Ám ott a hiszékeny és tapasztalatlan fafiút – azzal áltatva, hogy megszaporodik a pénze – a csodák mezejére csalják. Pinokkió képtelen ellenállni a csábításnak, s csatlakozik a Játékországba induló társasághoz. A kalandok során cirkuszba kerül, szamárrá változik, s végül újra találkozik a Jótündérrel. Carlo Collodi meseklasszikusának kétrészes tévéfilmváltozata, első rész.