Családi filmek szombatra

Most, hogy elmúlt a tanévkezdési láz, a tévécsatornák mintha megfeledkeztek volna a gyerekekről: csupa agyonjátszott ismétlést tűztek műsorra. Mi azért megpróbáltuk összeszedni, mit érdemes mégis megnézni.

Hull a pelyhes

Moziverzum – szeptember 18., 9.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Howard Langstonnak (Arnold Schwarzenegger), az elfoglalt üzletembernek nincs ideje feleségére és kisfiára, Jamie-re. A szomszéd gyerek bezzeg igazi rénszarvast kap az apukájától, így Langston úgy dönt, minden erejét latba veti, és ha törik, ha szakad, megszerzi a fiának minden gyerek aktuális álmát, Turbo Mant. Alaposan össze kell szednie magát, ha valóban teljesíteni akarja a látszólag egyszerű kívánságot, mert ez a gyerekcsoda már hetek óta hiánycikk, és mire a mindenre elszánt Howard végre talál egy elfeledett példányt, addigra már-már vérre menő harcot kell vívnia egy mindenre elszánt postással, aki szintén a kisfiának akar örömet szerezni. S miközben hősünk elkeseredett küzdelmet folytat az idővel, a kedves szomszéd csendben elfoglalja otthon Howard helyét.

80 nap alatt a Föld körül

Moziverzum – szeptember 18., 11.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Jules Verne regénye alapján készült kalandfilm főhőse, Phileas Fogg feltaláló olyan felfedezésekkel áll elő, mint a repülés vagy az elektromosság, a felsőbb tízezer befolyásos tagjai mégis rögeszmés bolondnak tartják. Fogg különös fogadást köt Lord Kelvinnel, a Királyi Tudományos Akadémia elnökével: hősünk azt állítja, ő bizony körbeutazza a Földet 80 nap alatt! Oldalán inasával, Passepartout-val és az izgalmakat hajhászó francia művésznővel, Monique-kal Fogg nekivág az eszeveszett, szívet-erőt nem kímélő világ körüli versenyfutásnak...

Lassie

Prime – szeptember 18., 13.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Turner család Baltimore nagyvárosi dzsungeléből a virginiai Shenadoah-völgybe utazik, hogy ott kezdjenek új életet. Útjuk során melléjük szegődik egy skótjuhász-kutya, akit a hétéves Jennifer kedvenc történek főhőséről Lassie-nek nevez el. A kutya a család tagja lesz, s együtt fedezik fel a festői környéket. Jennifer bátyja, Matt rábeszéli a családot, hogy létesítsenek birkafarmot, hiszen övék a legjobb legelő, és a legjobb juhászkutya a környéken. A szomszéd birkatenyésztő azonban nem nézi jó szemmel a rivális farm létrejöttét…

Hamupipőke-történet

RTL II – szeptember 18., 16.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A suli táncversenyt hirdet egykori tanulója, a tinisztár Joey Parker látogatása alkalmából. A nyertes jutalma, hogy szerepelhet Joey legújabb videóklipjében. A reménykedők között van Mary (Selena Gomez) is, aki az álarcos bulin lehengerli tánctudásával Joey-t. A fiú meg akarja találni a lányt, aki a maszk mögött rejtőzött. Némi nehézségek árán összejönnek, ám ezt Joey volt barátnője nem nézi jó szemmel…

Conni és társai

m2 – szeptember 18., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A 12 éves Conninak rengeteg gondja akad: iskolát vált, legjobb barátja, Paul elfordul tőle, ráadásul a lányok is bántják. Egyetlen jó pajtása egy Jack Russell terrier, akit állatvédő farmot üzemeltető nagymamájától kapott. Nem sejtik, hogy az állat igazi gazdája az új iskolaigazgató, aki épp most nyert meg vele egy kutyaszépségversenyt – igaz, nem épp tisztességes módon győzött, hisz altatót adott a kutyusnak, hogy az a bemutatón nyugodtnak tűnjön. A Conni által Frodónak elnevezett állat tehát a rossz bánásmód miatt szökött el otthonról. Sajnos Jakob, Conni öccse allergiás a kutyaszőrre, ezért nem tarthatják meg a kutyát. Ám Conni ettől kezdve kétségbeesett harcot indít társaival együtt a kutyus és a szupernagyi állatmenhelyének megmentéséért.

Nicolas különleges jelmezei

HBO – szeptember 18., 18.30
7 éven aluliaknak nem ajánlott!

Nicolas 10 éves, Down-szindrómás fiú. Anyja minden évben, hogy megünnepelje születésnapját, jelmezt készített neki. Volt már majom, bátor kalóz, óriás sárkány, egy szóval minden, amiben végtelen fantáziája kiteljesedhetett. Ám amikor édesanyja meghal, Nicolast szerető nagyszülei fogadják be, akikkel a fiú David nevű, rémálmoktól szenvedő unokatestvére is él. Nicolasnak csak egyetlen emléke maradt édesanyjától: egy régi bőrönd, telis-tele a varázslatos jelmezekkel. Hősünk ezekkel felszerelkezve vállalkozik a nagy kalandra, hogy megmentse unokatestvérét rémálmaitól, egy egész királyságot pedig attól, hogy végleg káoszba süllyedjen.

Instant család

Prime – szeptember 18., 18.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az író-rendező Sean Anders (Megjött apuci-filmek) saját életéből merített valós események inspirálták a filmbéli Ellie (Rose Byrne) és Pete (Mark Wahlberg) történetét. A sikeres pár abból él, hogy házakat újít fel, majd ad el. Amikor felmerül a családalapítás ötlete, megrettennek a gondolattól, hogy „vén szülék” lesznek, mire a gyerekük lediplomázik, és viccből felmerül, hogy mi lenne, ha örökbe fogadnának egy ötéves gyermeket, és úgy tennének, mintha már öt éve szülők lennének. Amikor azonban komolyan foglalkozni kezdenek az adoptálással, és rájönnek, hogy sok jót tehetnek vele, úgy döntenek, hogy nevelőszülőkként tényleg magukhoz vesznek egy fiatal fiút vagy lányt. Meglepő módon egy tinédzserrel találják meg legjobban a közös hangot. Ráadásul ennek a tinédzser lánynak van még két kisebb testvére is! Fenntartásaik ellenére Ellie és Pete magukhoz veszik mindhárom csemetét. Ahogy az összetartó tesók befonódnak életük szövetébe, Ellie és Pete nevetések és könnyek közt tapasztalják meg, milyen is egy igazi család.