Családi filmek szombatra

Nem nagyon kényeztetik a tévécsatornák október első szombatján a családokat – de azért mi mutatjuk, amit tudunk: animációs filmek, kilencvenes évekbeli és modern klasszikusok, illetve egy Grimm-mese közül választhatunk.

Sonic, a sündisznó

HBO 3 – október 2., 7.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Sonic, a sündisznó véletlenül hihetetlen erő birtokosa lesz, amit ő maga sem ért teljesen. Saját védelme érdekében a Földön rejtőzik el, és egyetlen szabályt kell betartania: nem szabad, hogy a világ tudomást szerezzen a létezéséről. Ám ez nem könnyű feladat egy 15 évesnek, főleg ha az a 15 éves Sonic képességeivel és habitusával van megáldva. Így aztán nem kell hozzá sok, hogy felfedezze őt Tom, a szarkasztikus, ám áldott jószívű kisvárosi zsaru. Ők ketten összeállnak, és hihetetlenül akciódús kalandokba keverednek, miközben átszelik a fél világot úgy, hogy közben üldözi őket a mániákus Dr. Robotnyik és robotszerkentyűi…

Legendás állatok és megfigyelésük

HBO 3 – október 2., 10.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

1926-ban New Yorkba érkezik az ifjú Salmander professzor, a bűvös fenevadak szakértője. Egy új bestiát készül beszerezni ritka és veszélyeztetett mágikus lényekből álló gyűjteményébe, ám hamarosan fordul a kocka, és varázslatos bőröndjéből kiszökött saját teremtményeit kell megtalálnia. Ebben egy jó szándékú mugli (Amerikában magnix), egy lefokozott varázslólány és annak kacér, gondolatolvasó húga lesz a segítségére. Egyikük sem sejti, milyen veszedelmes dolgokkal kell szembenézniük.

Végre otthon

HBO – október 2., 10.55
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Miután menekülni kénytelen saját népe elől, Oh, a galaxis legidegesítőbb optimista űrlénye a Földön landol. Tip, a mogorva, magányos kamaszlány talál rá, és bár sem gondolkodásukat, sem végtagjaik számát illetően nincs bennük semmi közös, mégis társulnak egymással. Kezdetben csupán kényszerűségből, lévén a jövevény üldözői rájuk találnak. A különös páros menekülőre fogja a dolgot, miközben azon törik a fejüket, hogyan menthetnék meg a bolygót, amit már-már mindketten az otthonuknak éreznek.

Space Jam – Zűr az űrben

AMC – október 2., 13.55
Korhatár nélkül megtekinthető.

Tapsi Hapsi és kísérete bajba kerül, amikor szembeszáll a Földre érkezett apró kis űrlényekkel. A nerdluckokat a főnökük, Swackhammer küldte, mégpedig azért, hogy az ő szórakoztatására elrabolják Tapsi Hapsi csapatának tagjait. Hősünk nem tétovázik, azonnal kosármeccsre hívja az idegeneket azzal a feltétellel, hogy ha vereséget szenvednek, mindannyian ottmaradhatnak a Földön, az űrlények győzelme esetén viszont mind Swackhammer kezére adják magukat. Az idegenek azonnal elfogadják Tapsi ajánlatát. Túlságosan is gyorsan. Ugyanis van egy rendkívüli tulajdonságuk: pillanatok alatt új képességeket tudnak a magukévá tenni. Amikor Tapsi Hapsi felfedezi, mi készül, tudja, hogy azonnal segítségre van szüksége. De hova forduljon, amikor már minden valamirevaló kosaras tudása az ellenfelet gazdagítja? Szerencsére van egy olyan ismerőse, akire mindig számíthat: ő a világ legnagyobb kosárjátékosa, Michael Jordan.

Ezerszőr

m2 – október 2., 14.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A gyönyörű hercegnő az apjával kötendő rákényszerített házasság elől megszökik a palotából. Az erdőben rátalál egy fehér lovon érkező királyfi, aki magával viszi az otthonába, és eleinte szolgaként bánik vele, mivel a hercegnő ezer szőrből készült kabátjával álcázta magát. Mígnem egy bálon megjelenik szépséges ruhájában, és a királyfi rögtön beleszeret. De amilyen gyorsan felbukkant a lány, olyan gyorsan el is tűnik a fiú szeme elől…

Rico és Oskar, a kis detektívek

m2 – október 2., 18.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A tízéves Rico szokatlan kisfiú. Néha csak úgy nevetni kezd azon, hogy összekeveri a dolgokat a fejében, és nem tudja, hogy merre van a bal meg a jobb. Hősünk azonban képes észrevenni a kis, látszólag jelentéktelen dolgokat is. Sőt mi több, rendkívül pontos az apró részletek megfigyelésében. Például amikor egy darab tészta a járdán hever, azonnal észreveszi, és tudni akarja, honnan került oda. De a furcsa történéseket is azonnal észleli a házban, ahol él, és a nyomukba ered. Rico és Oskar az utcán találkoznak, és egyből barátok lesznek. Amikor Oskar emberrablás áldozata lesz, Ricónak minden képességét be kell vetnie, hogy a nyomára bukkanjon.

Addams Family – A galád család

Moziverzum – október 2., 19.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Addamsék boldogan élnek régi villájukban: különböznek mindenkitől, és ők az egyetlenek, akiket ez egy cseppet sem zavar. Zavartalan nyugalmukat egy elveszettnek hitt rokon felbukkanása borítja fel, amikor egy este összegyűlik a család és a barátok, hogy szeánszon idézzék meg Fester szellemét, aki huszonöt évvel ezelőtt tűnt el a Bermuda-háromszögben. A szellemidézés olyan tökéletesen sikerül, hogy Fester egyszer csak ott áll épen és egészségesen a küszöbön! A csapat boldogan ünnepli a váratlan visszatérést, de a felhőtlen örömbe hamarosan némi zavar vegyül, ugyanis Fester viselkedése némiképp eltér a megszokottól – mivel nem emlékszik a titkos jelszavakra, a család gyanakodni kezd…