Családi filmek szombatra

A hétvégi Mikulás-túltelítődés ellen nézzetek mentes filmeket! Reményeink szerint jelen válogatás fent nevezett egyént nyomokban sem tartalmazza.

Jakab, Mimmi és a beszélő kutyák

HBO3 - december 4., 7.45
7 éven aluliak számára nem ajánlott!

Jakab az egész hetet főnökösködő unokatestvérével, Mimmivel és annak exkalóz édesapjával tölti Riga történelmi külvárosában, Maskachkában. Amint megérkezik hozzájuk, kiderül, hogy a helyi parkot egy mohó üzletember felhőkarcolókkal zsúfolt negyeddé akarja alakítani. Jakab és Mimmi elhatározzák, hogy leállítják a fejlesztést, de kiderül, hogy csak egy csapat helyi kutya segítségével lesznek erre képesek, akik nem mellesleg... tudnak beszélni!


Vigyázz, kész, szörf!

Moziverzum - december 4., 8.55
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Cody imádja a rockzenét és a szörfözést. A kamasz pingvin az első versenyére készül, s az ifjú tehetségről dokumentumfilmet forgat egy stáb. A filmesekkel a nyomában Cody nekivág, hogy otthonától, az antarktiszi Dérvidéktől távol, a Pin Gú szigeten induljon a nagy versenyen.


SpongyaBob – A mozifilm

Paramount Network - december 4., 14.50
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A SpongyaBob Kockandarág rajzfilmsorozat főszereplője egy sárga tengeri szivacs, SpongyaBob, aki az óceán mélyén él egy városban, Bikinifenéken. Legjobb barátjával, a rózsaszín tengeri csillaggal, Patrikkal, őrülten izgalmas kalandokat élnek át.


Nanny McPhee és a nagy bumm

HBO2 - december 4., 15.25
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mrs. Green az idegösszeomlás határán áll. Férje a fronton harcol, miközben ő egyedül próbálja ellátni a családi gazdaságot. Nem könnyíti meg dolgát a három égetnivaló csemetéje, akik állandóan egymást gyepálják. A sógora, Phil mindenáron pénzt akar csinálni a gazdaságból, mert tele van adóssággal. A munkaadója, Mrs. Dcoherty is egyre furcsábban viselkedik az utóbbi időben. És ha mindez nem lenne elég, a gyerekek unokatestvérei is hozzájuk költöznek Londonból. Egyszóval, itt már csak Nanny McPhee, a varázsdada segíthet.


Így neveld a sárkányodat

Paramount Network - december 4., 16.30
Korhatár nélkül megtekinthető.

Hablaty egy ifjú viking, aki dacol a hagyományokkal, amikor összebarátkozik leghalálosabb ellenségeinek egyikével - egy Fogatlan nevű vad sárkánnyal. A valószerűtlen hősöknek együtt, szinte esélytelenül kell megküzdeniük azért, hogy megmentsék mindkettőjük világát.


Belle és Sébastien 3 - Mindörökké barátok

m2 / Petőfi TV - december 4., 18.00
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A történet befejező részében Sébastian már 12 esztendős. Pireneusi hegyi kutyája, Belle pedig három kutyakölyök büszke mamája. Pierre és Angelina összeházasodnak és el is költöznek, Sébastian azonban nem szeretne elszakadni nagyapjától és az alpesi háztól. Belle régi gazdája hirtelen feltűnik, egyetlen szándéka pedig, hogy visszaszerezze kutyáját...


Az arany iránytű

VIASAT3 - december 4., 18.45
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Lyra, az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent átfogó Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy az Északi-sarkon fekvő kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse őt.

 

 

Beköltözött a magas kultúra a SZESSÖN próbatermébe. Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész mesélt a zenélés és az írás kapcsolatáról, hogy például Tinódi Lantos Sebestyén volt az első magyar slammer. Végül megpróbálkozott minden idők egyik legvitatottabb dobosának dobtémájával is.