Családi filmek vasárnapra

A kicsiket A hercegnő és a béka, valamint Az erdő kapitánya, míg a nagyobbakat a Szörny Rt., a Derült égből fasírt 2. - A második fogás, a Narnia Krónikái - Caspian herceg, a Végtelen történet 2., a Dennis, a komisz és a Gru várja.

Szörny Rt.

HBO - június 16., 9.30
12 éven aluliak számára nagykorú felügyeletet mellett ajánlott!

Amikor a felnőttek leoltják a gyerekszoba lámpáját, a szekrényből szörnyek bújnak elő, hogy ijesztgessék a kicsiket. Ezt minden gyerek tudja. Azt viszont kevesebben sejtik, hogy a rémes figurák nem azért huhognak, mert élvezik. Egyszerűen ez a munkájuk. Sully, az óriás szőrmók az egyik legsikeresebb alkalmazott a cégnél, ő a Szörny Rt. csúcsrémisztője. Asszisztensével, a kicsi, gömbölyded és egyszemű Mike Wazowskival járja az emberek világát, hogy sikolyokat, s ezzel a világának energiát gyűjtsön. A két menő rémisztő hétköznapjai azonban szőröstül-bőröstül kifordulnak, amikor egy Boo nevű kislány a szörnyek világába téved.

Derült égből fasírt 2. - A második fogás

Mozi+ - június 16., 11.50
12 éven aluliak számára nagykorú felügyeletet mellett ajánlott!

A kissé bogaras, de jó szándékú feltaláló, Flint Lockwood azt gondolta, hogy megmentette a világot a pusztulástól, amikor elpusztította a leghírhedtebb találmányát, a sajtburgeresőt és spagettitornádót okozó berendezést. Ám rá kell jönnie, hogy a találmánya feltámadt poraiból, és ezúttal élelmiszer-állat hibrideket alkot. A mutáns sajtburgerek és vérszomjas tacók, meg a sültkrumplilábó sajtpók elárasztják a világot. Flintre és barátaira vár a feladat, hogy újra megmentsék Halfalvát és az emberiséget.

Narnia Krónikái - Caspian herceg

AMC - június 16., 13.00
12 éven aluliak számára nagykorú felügyeletet mellett ajánlott!

A négy Pevensie gyermek egy esztendő elteltével visszatér arra a helyre, amelyet szeretnek. Meglepődve tapasztalják, hogy Narniában ezerháromszáz év telt el azóta, hogy itt jártak. A birodalom aranykora véget ért, a világot most a telmarinok uralják. A kegyetlen Miraz király Caspian herceg helyett a saját fiát akarja a trónra ültetni. A jogos trónörökös által vezetett lázadók szeretnék visszaállítani a rendet. A régi és új barátai oldalán Peter és testvérei is harcba szállnak, hogy visszaállítsák a birodalom régi fényét és dicsőségét.

A hercegnő és a béka

Moziverzum - június 16., 16.20
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

New Orleans az 1920-as években. A fiatal Tianának nincs ideje a romantikára. A lány arról álmodik, hogy egyszer övé lesz a francia negyed legjobb étterme. A városba érkezik Maldónia királyi sarja, az elkényeztetett Naveen herceg. A gonosz Dr. Facilier fekete mágiával meg akarja szerezni az értékeit. Az elhibázott varázslatnak köszönhetően azonban Naveen békává változik. Abban reménykedik, hogy Tiana csókjára visszaváltozik, ám ehelyett a lányból is béka lesz. Üldözőik elől menekülve a békapár elindul megkeresni Odie mamát, hogy segítsen rajtuk mágikus erejével.

Végtelen történet 2.

Film4 - június 16., 16.20
12 éven aluliak számára nagykorú felügyeletet mellett ajánlott!

Bastiant nem sok örömteli esemény éri amióta elveszítette édesanyját. Apja nem igazán törődik vele, inkább randevúkra jár, pedig nagy szüksége lenne most rá. Magánya enyhítésére a "Végtelen történet" című könyvet kezdi el lapozgatni. Oldalról oldalra közelebb kerül Fantáziaországhoz, amelyet a gonosz királynő, Xayide azzal fenyeget, hogy mindent megsemmisít a semmi elárasztásával. Bastian Fantáziaország kis császárnőjének segítségére siet és harcba száll képzelőerejével.

Dennis, a komisz

Film+ - június 16., 16.45
12 éven aluliak számára nagykorú felügyeletet mellett ajánlott!

Talán tornádó? Megvadult állatcsorda? Vagy valami egyéb természeti csapás? Ugyan, ez csak Dennis, a veszedelem! Mr. Wilson már ismeri a dörgést, de még mindig nem tud uralkodni magán. Abban a pillanatban, amikor a kerítés felett felbukkan a szőke tökfej, vér önti el az agyát, pokoli grimaszokban rángatózik az arca, artikulátlan hörgések törnek fel a mellkasából és habozni kezd a szája. A gyűlölet tárgya és a szőke kobak tulajdonosa a hatéves csöppség, aki mindig jót akar, különösen Wilson bácsinak. Arról azonban már nem tehet, hogy a legjobb szándék mindig visszafelé sül el.

Az erdő kapitánya

m2 - június 16., 18.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. A Kapitány és segédei - Eleméri Ede tizedes és Góliát titkosrendőr - kiszimatolják a veszélyt és akcióba lépnek. Nehezen birkóznak meg az akadályokkal, mert a ravasz Zéró mindig másvalaki bőrében jelenik meg. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól!

Gru

SuperTV2 - június 16., 19.00
12 éven aluliak számára nagykorú felügyeletet mellett ajánlott!

Nem illik az idilli kertvárosi képbe a fekete ház a kiszáradt kertjével. Hátha még a környéken lakók sejtenék, hogy titkos búvóhely lapul alatta. Itt él és dolgozik a velejéig gonosz Gru, aki a zsugor- és fagyasztósugara, valamint a különféle légi és szárazföldi harceszközei révén mindenkit elsöpör az útjából, aki keresztezi terveit. Gru legújabb terve az, hogy ellopja a Holdat. Úgy tűnik nincs senki, aki képes lenne megakadályozni ebben. Senki, hacsak a három árva kislány nem. Margo, Edith és Agnes talán még Gru szívét is meglágyítja.