Családi filmek vasárnapra

A programok rendre elmaradnak, de ne csüggedjetek, még lehet filmekkel vigasztalódni; az ünnepi adagba válogattunk Micimackót, Csodacsibét, kétbalszárnyas tehergólyát, és a mai napra is jutott egy igazi szívmelengető klasszikus.

A dzsungel könyve

HBO 2 - március 15., 8.45
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Jon Favreau ezúttal Rudyard Kipling klasszikusából forgatott élőszereplős filmet, amelyet a Disney azonos című animációs filmje inspirált. A kaland során Maugli, akit farkasok neveltek, a félelmetes tigrissel Sir Kánnal találja magát szemben. Mivel a rettentő ragadozón korábban már komoly sebeket ejtett az Ember, ellenségként tekint a fiúra. Maugli ezért elhagyja az egyetlen otthont, amit eddig ismert és egy lenyűgöző utazásra indul, amely során önmagát is jobban megismerheti. Szigorú mentora, Bagira a párduc és a szabad szellemű medve, Balu társaságában Maugli a dzsungel számos lakójával találkozik, akik nem biztos, hogy a legjobb szándékkal közelítenek a fiúhoz.


Bűbáj

HBO - március 15., 9.40
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Giselle-t, a szépséges hercegnőt a gonosz királynő száműzi a varázslatos, dalokkal teli rajzfilmvilágból. Ennek következményeként a lány a mai, modern Amerikában találja magát. Giselle először elborzad New Yorktól, melyben feje tetejére állnak a mesevilágban ismert tételek. Azután találkozik Roberttel, a válóperes ügyvéddel, aki kisegíti a bajból, és akibe lassan, de biztosan beleszeret. Igaz, hazájában már eljegyezte őt Edward herceg. A dolgok összekavarodnak, amikor megjelenik a herceg, ráadásul a gonosz királynő is New York-ba érkezik, hogy a hősnőnk életére törjön.


Gólyák

Film+ - március 15., 9.45
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az újszülöttet a gólya hozza. Illetve dehogy. Régen talán így volt, de ma már a gólyák egy multinacionális internetes áruszállító cégnél vállalnak szállítmányozást. Junior a vállalat legsikeresebb tehergólyája, és éppen előléptetés előtt áll, amikor véletlenül működésbe hozza a Babagyártó gépet, amely - hisz ez a dolga - gyárt is egy bűbájos, de engedély nélkül készült kislányt. Junior a gyárban fellelhető egyetlen ember segítségével igyekszik minden nyomot eltűntetni a főnöke szeme elől. Olyat tesz, amit még sosem: elszállítja a babát. Hosszú, kalandos és meghökkentő felfedezésekkel teli útja végén egy család boldog lesz, viszont az egész világ megváltozik.


Barátaim, Tigris és Mackó: A nagy mulatság

RTL Klub - március 15., 10.55
Korhatár nélkül megtekinthető.

Micimackó, Tigris, Dalma és a többiek ragyogó napra ébredtek. Elhatározzák, hogy nagyszabású pikniket rendeznek a Hét Fenyőfák körüli nagyréten. A mulatságra mindenki hivatalos! Nyuszi olyan nagyszerűen megszervezte a programot, hogy kinevezik fő-fő polgármesternek. Ám a Százholdas Pagony sokféle lakóját mégsem olyan könnyű összeterelni...


Csodacsibe

RTL Klub - március 15., 12.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

Kotlik Csöpi, a kis csibe hatalmas pánikot okoz, amikor mindenkit riadóztat, mert a fejére pottyant az ég egy darabja. Természetesen senki nem hisz neki, s nagy bánatára még édesapja is azt gondolja, hogy valami nincs rendben nála, és valójában egy közönséges makk esett a fejére. A kisváros lakói a kezdeti pánik után egyszerű bolondnak könyvelik el a jóravaló baromfit, akinek igencsak igyekeznie kell, hogy visszanyerje édesapja bizalmát. Már-már sikerül is neki, amikor megtörténik a baj: már megint furcsa dolgok potyognak az égből és hamarosan az is kiderül, hogy hatalmas veszély fenyegeti a várost.

 

Az erdő kapitánya

Moziverzum - március 15., 13.30
Korhatár nélkül megtekinthető.

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. A Kapitány és segédei - Eleméri Ede tizedes és Góliát titkosrendőr - azonban kiszimatolják a veszélyt és akcióba lépnek.


Kémkölykök 2: Az elveszett álmok szigete

Film4 - március 15., 13.55
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Cortez-testvérek immár egy éve tudják, hogy szüleik igazi kémek, sőt hősök, akik megmentették a világot. Most már Juni és Carmen is teljes jogú kémek a családban. A kölykök legújabb megbízatása az amerikai elnök lányának a védelme. Csakhogy a két rivális kémkölyök, Gary és Gerti elrontja munkájukat és learatják a babérokat. Ahogyan édesapjuk is, aki Cortez apuka elől szerezte meg a hőn áhított hivatali előléptetést. A dolgok még rosszabbra fordulnak, amikor a beiktatási ceremónián gengszterek elaltatják a felnőtteket és ellopják a leghatásosabb kémfegyvert, amely minden másikat hatástalanít.


Shrek 2.

SuperTV2 - március 15., 15.15
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A tűzokádó sárkány és a gonosz Farquaad nagyúr legyőzése után Shrek, a zöld öklű öldöklő, mindenki kedvenc ogréja, ezúttal élete legkeményebb diójával szembesül: el kell fogadtatnia magát apósával és anyósával. A nászutat követően ugyanis Shrek-et és Fiona-t meghívás várja a lány szüleitől a Túl az Óperencián birodalmába. Felkerekednek hát a levakarhatatlan Szamárral, hogy kilépjenek az ünneplő tömeg elé, csakhogy Túl az Óperencián még senki sem tudja, hogy a királylány a varázslat megtörtével kissé másként néz ki. Harold, a király bizony másképpen képzelte el lánya jövőjét és a sajátját is. És itt lép a képbe a varázslatos hatalmú Jótündér, az "elbűvölő" Szőke Herceg, no meg a legendás bérgyilkos, Csizmás Kandúr...