Családi filmek vasárnapra

Ha ma is inkább a fotelfronton teljesítenétek szolgálatot, akkor remek hírünk van, folytatódik a tegnapi törpmentés, lesz kung fu lecke pocakosoknak, és himalájai kalandfilm meglepően kislábú szereplőkkel, valamint az alkalmazkodásról is tanulhatunk egyet s mást egy majdnem talpraesett kaméleontól.

Kung Fu Panda

Film Now - május 24., 8.40
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A rendkívül lelkes, eléggé nagydarab és kissé esetlen Po a legnagyobb kung fu rajongó, ami nem éppen előny a családi levesbüfében dolgozva. Ám váratlanul őt választják ki arra, hogy teljesítsen egy ősi jövendölést, így bekerül a kung fu világába, és együtt gyakorolhat bálványaival, a legendás Őrjöngő Ötössel - Tigrissel, Daruval, Sáskával, Viperával és Majommal - gurujuk, Shifu mester vezetésével. Nem is sejtik, hogy a bosszúszomjas és alattomos hóleopárd, Tai Lung már útban van feléjük, és Pónak kell mindenkit megvédenie a közeledő veszélytől. Medvénk teljes szívével - és terjedelmével - a feladat megoldásán fáradozik és végül rájön, hogy leggyengébb pontjai lesznek a legnagyobb erényei.


Tintin kalandjai

HBO - május 24., 9.05
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Tintin, a kíváncsi, ifjú riporter és kutyája, Milu felfedezik, hogy egy hajómodell hétpecsétes titkot őriz. Az évszázados rejtély felgöngyölítése során Tintin találkozik Iván Ivánovics Szaharinnal, az ördögi gazemberrel, aki úgy gondolja, hogy Tintin ellopta a Vörös Rackham nevű kalóz kincsét. Milu kutya, a kötekedő Archibald Haddock kapitány és a két kétbalkezes nyomozó, Dupont és Dupond segítségével Tintin beutazza a fél világot és kijátssza az ellenségeit, hogy megtalálja a kalózkincs végső nyughelyét.


Apróláb

HBO 2 - május 24., 11.35
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A jetik elzártan élnek a Himalája hófödte hegyei között, életüket szigorú, ősi törvények szabályozzák. Semmit sem tudnak a külvilágról, bár a legendában szó esik egy bizonyos aprónépről. Egyik nap a fiatal Migo egy ismeretlen lénytől származó lábnyomokat talál, majd hamarosan összetalálkozik annak tulajdonosával, egy emberrel. A többiek persze nem hisznek neki, ezért Migo elhatározza, hogy felkutatja az ismeretlen fajt. Ezzel nemcsak hírnevet szerezhet, de bevágódhat álmai lányánál is.


Hupikék törpikék 2.

TV2 - május 24., 13.45
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hókuszpók, a gonosz varázsló bajban van, mert a törpök nélkül nem hat a szuper-varázsfőzet receptje. A gonosz varázslat segítségével ezért két törpszerű lényt készít, ám rájön, hogy ez is kevés, igazi törpkivonatot kell szereznie. Ám ahhoz, hogy a titkos receptet megszerezze, a legszebb törplányra, Törpillára van szüksége. Ezért a gonosz törpszerűségeivel elraboltatja őt. Ha pedig Aprajafalva lakói meg akarják menteni Törpillát, a sikeres akció érdekében össze kell fogniuk az emberi szövetségeseikkel...


Rango

Film+ - május 24., 14.20
Korhatár nélkül megtekinthető.

Rango, a kaméleon egész életét egy terráriumban élte. Az unalmas egyhangúságnak azonban egy csapásra vége, amikor a család kedvencét véletlenül elveszítik a Mojave-sivatagban. A vándorútra kényszerült Rango útja hamarosan egy szó szerint poros vadnyugati városkába vezet, lévén Pornak nevezik a törvényen kívüli, fura lényekkel benépesült helyet. A kaméleon hiába veti latba kiváló alkalmazkodóképességét, ha életben akar maradni, ennél többre van szüksége. Önhibáján kívül a városka seriffje lesz, mindenki benne látja a megmentőt, akire vártak.


Az Emoji-film

Sony Movie Channel - május 24., 15.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám a mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útjukba. Sőt, egy ismeretlen kéz talán ki is akarja törölni őket...


Harry Potter és a Főnix Rendje

Cool - május 24., 18.30
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A kalandosra sikeredett nyári vakáció után Harry Potter visszatér Roxfortba. A Sötét Varázslatok Kivédése tárgyat új tanár tanítja, akinek legfőbb feladata Dumbledore professzor és a diákok szemmel tartása. Miközben a diákok a Rendes Bűbájos Fokozat vizsgára készülnek, az új oktatási rendeletek felbolygatják az iskola életét. Talán ezért éri őket váratlanul a sötét varázslat, amely ellenük fordul. Harry a barátai, Ron és Hermione sürgetésére maga veszi kezébe az ügyet: néhány diáktársukkal kiegészülve felkészülnek, hogy megvédjék otthonukat.