Családi filmek vasárnapra

Vasárnap folytatódik a tévében a szombaton megkezdett nosztalgiaparti, hiszen jön Az őserdő hőse és a Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van. De azért lesznek kortárs alkotások is, például az Így neveld a sárkányodat 3. vagy A hihetetlen család 2.

Percy Jackson – Szörnyek tengere

Mozi+ – október 4., 7.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amikor Percy megtudja, hogy van egy szörnyeteg féltestvére, azon töpreng, hogy Poszeidón isten fiának lenni inkább átok, mint áldás. Ám nincs sok ideje a töprengésre, a félisten kamaszok különleges táborát ugyanis veszély fenyegeti. Percy és barátai csak úgy menthetik meg, ha megtalálják a varázslatos erejű Aranygyapjút. A nyomok Washingtonba, majd a floridai tengerpartra vezetnek, ahol veszélyes odüsszeia veszi kezdetét a Szörnyek tengerén, amit az emberek Bermuda-háromszögként ismernek...

Így neveld a sárkányodat 3.

Film Now, október 4., 10.30
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ami egy kamasz viking és egy félelmetes éjfúria sárkány meglepő barátságaként indult, nagyszabású trilógiává nőtte ki magát, mely végigköveti hőseink életét. Ebben a mostani fejezetben Hablaty és Fogatlan végre megtalálják igazi rendeltetésüket. Hablaty a falu főnöke lesz Astriddal az oldalán, míg Fogatlan a sárkányok vezérévé válik. Ám az eddig látott legsötétebb veszedelem – és egy éjfúria lány felbukkanása – még sosem tapasztalt módon teszi próbára hőseink barátságát...

Az őserdő hőse

VIASAT6 – október 4., 11.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

George (Brendan Fraser), Tarzan késői utóda szenvedélyes szerelemre lobban a gyönyörű Ursula (Leslie Mann) iránt. Felcsillan számára a modern városi élet kényelmének lehetősége, végül mégis úgy dönt, visszatér a dzsungelbe, hogy elűzze a könyörtelen orvvadászokat, és megvédje barátait: Ape-et, a bölcs majmot, Tookie Tookie madarat és Shepet, a megbízható elefántot.

Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van

TV2 – október 4., 13.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Daniel Hillardot egyszerre több csapás is sújtja. Eddig szinkronszínészként kereste a kenyerét (bábfiguráknak kölcsönözte a hangját), de most váratlanul elveszti az állását. És ez még nem minden: felesége, Miranda is megelégeli a viselkedését, és elválik tőle. A bíróság döntése kegyetlen: Daniel elveszíti mindhárom gyerekét, bár hivatalosan hetente egyszer láthatja őket. A kétségbeesett apa úgy érzi, a heti egy alkalom neki nem elég, és őrült tervet sző: idős özvegyasszonynak adja ki magát, és Mrs. Doubtfire néven jelentkezik az álláshirdetésre, amelyben volt felesége házvezetőnőt keres. Minden színészi képességét beveti, hogy megkapja az állást. A lavina pedig elindul...

Négyen egy gatyában

RTL II – október 4., 16.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A négy barátnő először tölti külön-külön a nyarat. Amikor egy használtruhaboltban rábukkannak egy olyan farmerra, ami mind a négyükön tökéletesen áll, elhatározzák, hogy mindegyikük egy hétig hordja, megnézi, hogy szerencsét hoz-e, aztán továbbküldi a következő lánynak. Bár a kilométerek elválasztják őket, a négy barátnő mégis együtt tapasztalja meg az életet, a szerelmet és a veszteséget azon a nyáron, amely mindnyájuk számára feledhetetlennek bizonyul.

Harry Potter és a bölcsek köve

Cool – október 4., 17.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Szülei halála után Harry Potter mostohaszülőknél nevelkedik. Sanyarú a sorsa, a lépcső alatti kuckóban lakik, és elviselhetetlen az unokatestvére. Ám hamarosan kiderül, hogy Harry nem közönséges kisfiú, hanem egy varázsló házaspár árvája, aki csak átmenetileg keveredett a lényegről mit sem sejtő muglik közé. Most viszont végigsétál az Abszol úton, hogy beiratkozzon a titokzatos Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Néhány jó barát, jó sok nagy kaland és nem kevés ősi ellenség vár itt rá, de mi ez egy elsőéves varázslótanoncnak?

A hihetetlen család 2.

VIASAT3 – október 4., 18.45
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mindenki kedvenc szuperhőscsaládja visszatér! Ezúttal Helen kerül a középpontba, így Bobra hárul a feladat, hogy Illanával és Will-lel megoldja otthon a hétköznapi élet kihívásait. Nehéz változás ez mindannyiuk számára, amit nem könnyít meg az sem, hogy még mindig senki nem tudja, milyen erő is lakozik Furiban. Amikor egy új gonosztevő elméjéből kipattan egy briliáns és veszedelmes terv, a családnak (és Fridzsimannek) ismét egy csapatként kell dolgoznia – ám az sem olyan egyszerű, ha mind hihetetlen figurák!