Családi filmek vasárnapra

Lustálkodj úgy, mint Garfield, légy olyan optimista, mint SpongyaBob és olyan cseles, mint Nanny McPhee, a varázsdada – de sose légy olyan gonosz, mint Gru! Ha mindez megvan, csak ülj le a tévé elé, és add át magad az élményeknek!

Garfield

Mozi+ – október 18., 9.40
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Garfield számára az élet nem is lehetne tökéletesebb. Minden nap ledobja magát a fotelba a tévé elé, nekilát a lasagna lakomának, és közben szívja imádott gazdája, Jon vérét. Ám egyik nap Jon beállít egy imádnivaló, édes és butuska kutyával, Ubullal. A talpraesett macska életében először nem talál szavakat. Ubul érkezése persze felborítja Garfield tökéletes világát. Ezért amikor a kutyus eltűnik a gonosz Happy Chapman karmai közt, azt gondolhatnánk, a macska örvendezik. Ám tőle szokatlan módon, azaz tele energiával, bátorsággal és önzetlenséggel, kiragadja saját magát lusta életéből, és akcióba lép…

Hupikék törpikék 2.

HBO 2 – október 18., 12.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hókuszpók, a gonosz varázsló bajban van, mert a törpök nélkül nem hat a szupervarázsfőzet receptje. Egy gonosz varázslat segítségével ezért két törpszerű lényt készít, de rájön, hogy ez is kevés, igazi törpkivonatot kell szereznie. Ám ahhoz, hogy a titkos receptet megszerezze, a legszebb törplányra, Törpillára van szüksége. Gonosz törputánzataival ezért elraboltatja a törplányt. Ha Aprajafalva lakói meg akarják menteni Törpillát, a sikeres akció érdekében össze kell fogniuk emberi szövetségeseikkel.

Csoda New Yorkban

Paramount Channel – október 18., 13.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Susan Walkert (Mara Wilson), a hatéves kislányt nagy csalódás éri, amikor édesanyja elárulja neki, hogy a Télapó nem létezik. Felbukkan azonban egy fura alak, Kriss Kringle (Richard Attenborough), aki mindent a feje tetejére állít, ugyanis azt állítja magáról, hogy ő a Mikulás. Krisst a bíróság elé citálják, hogy bizonyítsa be, valóban az, akinek mondja magát. A kedélyes öregúr segítségével pedig Susan (és vele együtt sokan mások) ráébrednek a karácsony ünnepének valódi értelmére.

SpongyaBob: Ki a vízből!

Paramount Channel – október 18., 16.20
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Vidám az élet Bikinifenéken, ahol az örök optimista, SpongyaBob és barátai, Patrick, a hű tengeri csillag, a kaján Tunyacsáp, a tudós mókus, Szandi és a nagymenő vállalkozó, Rák úr élnek. Amikor ellopják a herkentyűburger titkos receptjét, SpongyaBob kénytelen összefogni örök ellenfelével, Planktonnal, hogy a tér és az idő határait átszelő utazásuk során felfedezzék saját szupererejüket, és szembeszálljanak Burgerszakáll-lal, az elvetemült kalózzal, akinek más tervei vannak a tengermélyi finomságokkal.

Nanny McPhee – A varázsdada

SuperTV2 – október 18., 16.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amikor Nanny McPhee felbukkan a Brown házban, a hét gyerek, akik alig egy esztendeje veszítették el az édesanyjukat, azonnal ellenséget látnak benne. Nem elég, hogy rusnya, azt gondolják róla, hogy gonosz, sőt: lehet, hogy egyenesen egy boszorkány! Nanny McPhee azonban csak egy szörnyű, ijesztő nevelőnő. Ám hiába akarnak a gyerekek borsot törni az orra alá, hogy ugyanúgy elűzzék őt is, mint tették azt az előző tizenhét dada esetében, tehetetlenek a varázserejével szemben. Majd váratlanul minden elkezd megváltozni, és a házban egyszer csak minden úgy történik, ahogy Nanny McPhee szeretné...

Tükröm, tükröm

Filmcafe – október 18., 16.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az egyedi látásmódú rendező, Tarsem Singh (A sejt, Zuhanás) ezúttal a klasszikus Hófehérke történetet álmodta újra a mozivásznakra. A gonosz királynő (Julia Roberts) megfosztja jogos örökségétől az árva hercegnőt, Hófehérkét (Lily Collins), hogy ő maga uralkodhasson a királyságban. Nem mellesleg pedig szeretné felkelteni a jóképű Alcott herceg (Armie Hammer) figyelmét is. Hófehérke szépsége azonban megbabonázza a herceget, és rögvest beleszeret. Dühében a királynő száműzi a fiatal lányt a sötét erdőbe, ahol reményei szerint egy emberevő szörnyeteg gyomrában köt majd ki. A talpraesett hercegnő azonban szövetkezik hét lelkes, lázadó törpével, hogy visszakövetelje magának a trónt, elűzze a gonoszt és visszaállítsa a rendet a birodalomban.

Gru

Moziverzum – október 18., 19.00
Korhatár nélkül megtekinthető.

A fekete ház a kiszáradt kertjével nem illik az idilli kertvárosi képbe. Hátha még a környéken lakók sejtenék, hogy titkos búvóhely lapul alatta! Itt él és dolgozik ugyanis a velejéig gonosz Gru, aki zsugor- és fagyasztósugara, valamint különféle légi és szárazföldi harceszközei segítségével mindenkit elsöpör, aki keresztezi az útját. Gru legújabb terve pedig az, hogy ellopja a Holdat. Úgy tűnik, nincs senki, aki képes lenne megakadályozni ebben. Senki, hacsak a három árva kislány nem. Margo, Edith és Agnes ugyanis talán még Gru szívét is meglágyítják.