Családi filmek vasárnapra

Már csak pár nap van hátra karácsonyig, és az ünnepre – addig is, amíg a Reszkessetek, betörők! ideér – akár már most elkezdetjük felkészíteni lelkünket és szellemünket a Dennis, a komisz karácsonya című karácsonyi családi vígjátékkal. De persze egyéb cukiságok is várnak ránk.

Maugli, a dzsungel fia

RTL II – december 20., 10.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

India fenséges, buja dzsungelében kis karaván halad. Az indiánokból és brit gyarmatosítókból álló menettel tart többek között egy ötéves kislány, Kitty, valamint a hasonló korú, egzotikus arcú kisfiú, Maugli. Az egymást nagyon kedvelő két gyönyörű gyereknek van még egy közös vonása: egyiküknek sem él az édesanyja. A karaván nyugalma egyszeriben elszáll, amikor felbukkan a dzsungel félelmetes ura, Sir Kán, a tigris. Hatalmas zűrzavar támad, tűz üt ki, és Mauglival a dzsungel belsejébe robog az égő szekér. A vadon új lakója hamarosan összebarátkozik egy tucat farkaskölyökkel, megmenti egy medvebocs életét, és lassanként a többi dzsungellakóban is barátra lel...

Galaxy Quest – Galaktitkos küldetés

Cinemax – december 20., 13.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

„Grabthar pörölyére és Warvan sarjaira” legyen mondva, a kultikus tévésorozatok szereplőinek élete nem csak játék és mese. Nem elég, hogy a színészeket mindörökké az általuk életre keltett karakterekkel azonosítják, a gonosz tévétársaság még a sorozatot is bármikor leveheti a műsoráról. Épp ez történt a Galaxy Quest című, erősen Star Trek-gyanús televíziós epizódfolyam szereplőivel. Most azonban mindegyikük életében gyökeres változás állhat be. Újra munkát kapnak, bár amit hőseink egyszerű hakninak hisznek, valójában igazi „galaktitkos” küldetés – mi több, támadás a nézők rekeszizmai ellen.

Dennis, a komisz karácsonya

RTL Klub – december 20., 15.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A hatéves Dennis égetnivaló kölyök, aki állandóan borsot tör a szomszéd öregúr, Mr. Wilson (Robert Wagner) orra alá. A közelgő karácsony is újabb remek alkalom arra, hogy merő jó szándékból kibabráljon az öreggel. A kölyök már pontosan tudja, mit szeretne karácsonyra, de vajon mivel vidíthatná fel morcos szomszédjukat? Csak a csoda segíthet a kis rosszcsontnak, ám mint tudjuk, a karácsony abban sem szűkölködik. Így az sem okoz gondot, ha egy angyalra is szükség van a rég elfeledett ünnepi hangulat felélesztéséhez.

Megjött Apuci

Prime – december 20., 16.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Will Ferrell ebben a vígjátékban egy galamblelkű rádiós nagyfőnököt alakít, aki nagyon szeretne felesége két gyerekének a legjobb nevelőapja lenni – de nem számít arra, hogy felbukkan a hiperlaza vér szerinti apa (Mark Wahlberg), és így komoly versenyre kényszerül a gyerekek kegyeiért.

A Madagaszkár pingvinjei

Moziverzum – december 20., 17.25
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A szuperkémek nem az égből pottyannak le, hanem a tojásból bújnak elő. Íme, a nemzetközi kémvilág legtitkosabb, legizgalmasabb és legviccesebb madarai: Kapitány, Kowalski, Rico és Közlegény! A legyőzhetetlen csapat ezúttal rendkívüli kaland felé totyog: Dr. Octavius Vízagy világuralomra törő főgonosz keze egyre messzebbre ér el – talán mert nyolc van neki. A pingvinek kénytelenek egyesíteni erőiket egy földalatti szervezettel, az Északi Széllel, hogy együtt szálljanak harcba a közös ellenség ellen. A két cég munkamódszerei meglehetősen különböznek, de ha le akarják győzni ravasz ellenségüket, akkor vállt vállnak, szárnyat szügynek vetve kell harcolniuk. Különben a világ furcsa változásokon mehet keresztül...

Volt

HBO – december 20., 18.25
Korhatár nélkül megtekinthető.

Hol Volt, hol nem Volt, volt egyszer egy kutya, aki egy tévésorozat sztárja volt kis gazdájával, Pennyvel együtt. A képernyőn nap mint nap megmentik a világot a gonosz Dr. Calico ármánykodásától. Két forgatás között azonban Volt egyszerű kutyaéletet él. Egyik nap véletlenül bezsuppolják egy szállítmányba, és New Yorkban találja magát. Igazi kihívás vár rá, amikor elhatározza, hogy megkeresi a gazdáját. Ám rá kell jönnie, hogy ebben a világban másként működnek a dolgok, mint a tévében. Szerencsére Mici, a kidobott házimacska és T-Rex, a tévéfüggő hörcsög személyében alkalmi segítőtársakra talál.

Hupikék törpikék – Az elveszett falu

Moziverzum – december 20., 19.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A törpök nem fakulnak. Az egyik okos, a másik ügyes, a harmadik csinos, a negyedik mindenben megbotlik – és a legtöbbjüket meg szeretné főzni egy Hókuszpók nevű, kissé kétbalkezes, de nagy macskabarát hírében álló varázsló. Hupikék világukra most egy új, az eddigieknél is nagyobb veszély leselkedik, és Törpfalva legjobbjai, Törpapa, Törpilla, Törperős, Dulifuli meg Okoska nagy expedícióra indulnak, hogy megmentsék a bajba jutottakat. De törpénetesen csak újabb kalandokba keverednek...