Családi filmek vasárnapra

Kicsit kifogyott a szufla a tévécsatornákból így a téli szünet legvégére, ami a gyerekfilmeket illeti, de mi azért megpróbáltuk összeválogatni a legjobb néznivalókat a kínálatból. Például egy izgalmas kalandfilmet a Sziklával vagy a bűbájos Amy Adams nagy áttörést hozó produkcióját.

Sonic, a sündisznó

HBO 3 – január 3., 8.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Sonic, a sündisznó véletlenül hihetetlen erő birtokosa lesz, amit ő maga sem ért teljesen. Saját védelme érdekében a Földön rejtőzik el, és egyetlen szabályt kell betartania: nem szabad, hogy a világ tudomást szerezzen a létezéséről. Ám ez nem könnyű feladat egy 15 évesnek, főleg ha az a 15 éves Sonic képességeivel és habitusával van megáldva. Így aztán nem kell hozzá sok, hogy felfedezze őt Tom, a szarkasztikus, ám áldott jószívű kisvárosi zsaru. Ők ketten összeállnak, és hihetetlenül akciódús kalandokba keverednek, miközben átszelik a fél világot úgy, hogy üldözik őket a mániákus Dr. Robotnyik és robotszerkentyűi…

Szuper haver

HBO – január 3., 10.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hogart kilencéves, dús fantáziával megáldott kisfiú, aki állandóan idegenek inváziójáról ábrándozik. Nem csoda, hogy megdobban a szíve, amikor azt hallja az egyik helyi halásztól, hogy állítólag egy torony nagyságú robot zuhant a tengerbe. A hírt sokan badarságnak tartják, de Hogart és egy felnőtt barátja mégis kutatni kezdenek a robot után. És meg is találják. Mint kiderül, a robotóriás barátságos fickó, aki minden bolondságban hajlandó részt venni, és boldogan tanulja meg kis barátjától az emberi szokásokat. Csakhogy egy kormányügynök is tudomást szerez a létezéséről, és felkerekedik, hogy kivizsgálja ezt a nemzetbiztonsági szempontból igencsak kényes esetet.

Undipofik

Moziverzum – január 3., 10.45
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Létezik egy varázslatos hely, Undifalva, ahol a furcsa a normális, és a tökéletlenség a legjobb dolog. Itt éldegél Moxi, a csinos plüsspofi barátaival, akikkel folyton az eget fürkészik, azt kémlelve, mikor pottyan le közéjük egy újabb hibás játék, akit boldogan a keblükre ölelhetnek. Moxi élete klasszabb már nem is lehetne, ám egyre többet mereng azon, vajon létezik-e bármi az Undifalva szélén elterülő hegyek túloldalán. Maga köré gyűjti legjobb pajtásait, és nekivágnak az ismeretlennek. A kis csapat végül a Tökéletesség városában, a hibátlan játékok világában köt ki, ahol nehéz megmérettetéseken kell részt venniük. És bár a kis undik minden vágya, hogy elismerjék őket, a próbatételek során ráébrednek arra, hogy mások szeretetéhez nem a hibátlanságon keresztül vezet az út. Hisz a legeslegfontosabb dolog, ami igazán számít, hogy mindig, minden helyzetben a tökéletlenségükben is tökéletes önmaguk maradjanak.

Kutyabajnok

RTL Klub – január 3., 11.55
Korhatár nélkül megtekinthető.

Ted Brooks, a miami fogorvos (Cuba Gooding Jr.) azért utazik Alaszkába, hogy átvegye örökségét. Amikor megérkezik, kiderül, hogy egy ellenséges és fegyelmezetlen kutyafalkát örökölt, amely hét szibériai szánhúzó kutyából és egy border collie-ból áll. Hősünk ráadásul szembekerül a mogorva öregemberrel, Thunder Jackkel is, akinek a kutyákra fáj a foga, ezért minden eszközt bevet, hogy a városi puhányt visszaküldje melegebb éghajlatra. Ted azonban elfogadja a kihívást, és úgy dönt, hogy Alaszkában marad, és kerül, amibe kerül, indul az év legnagyobb fogathajtó versenyén.

A Boszorkány-hegy

RTL Klub – január 3., 15.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Évek óta keringenek sejtelmes pletykák egy titokzatos helyről a Nevada sivatag közepén, ahol az emberek gyakran megmagyarázhatatlan dolgokra lesznek figyelmesek. A hely a Boszorkány-hegy nevet viseli. Amikor egy Las Vegas-i taxisofőr két természetfeletti erővel rendelkező tinédzsert talál a kocsijában, olyan kalandokba keveredik, melyekről korábban álmodni sem mert. Ők hárman felfedezik, hogy a világ megmentésének titka rejtőzik a hegy alatt, ezért páratlan versenyfutás kezdődik nemcsak a kormány embereivel és a gengszterekkel, hanem még az idegen fajok képviselőivel is, akik mind próbálják az útjukat állni.

Bűbáj

HBO 2 – január 3., 16.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Giselle-t, a szépséges hercegnőt a gonosz királynő száműzi varázslatos, dalokkal teli rajzfilmvilágból. Ennek következményeként a lány a mai, modern Amerikában találja magát. Giselle először elborzad New Yorktól, ahol a feje tetejére állnak a mesevilágban ismert tételek. Majd találkozik Roberttel, a válóperes ügyvéddel, aki kisegíti a bajból, és akibe lassan, de biztosan beleszeret. Igaz, hazájában már eljegyezte őt Edward herceg. A dolgok pedig igencsak összekavarodnak, amikor megjelenik a herceg – ráadásul a gonosz királynő is New Yorkba érkezik, hogy a hercegnő életére törjön.

Pi élete

RTL II – január 3., 16.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Pi Patel élete semmiben sem hétköznapi. Egy francia uszodáról kapta a nevét, az apjának pedig állatkertje van az indiai Pondicherryben. Tizennégy évesen hűtlen lesz gyökereihez, hogy egyszerre próbáljon keresztény, mohamedán és hindu lenni. És 227 napot tölt egy mentőcsónakban a Csendes-óceánon, kettesben egy Richard Parker nevű bengáli tigrissel...