Családi filmek vasárnapra

Habár a hétnek vége, mégis a hét utolsó napján folytatódnak a Kémkölykök kis hőseinek és a Pinokkió rosszcsont címszereplőjének a kalandjai is. De egy újabb legófilmet is láthatunk!

A Lego Ninjago film

HBO – július 18., 9.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A gonosz Garmadon hadúr az uralma alá akarja hajtani Ninjago Cityt. Az ifjú Lloyd Építőmester, vagyis a Zöld Nindzsa és barátai azonban harcba szállnak, hogy megvédjék a várost. Mindannyian osztálytársak a helyi gimnáziumban, és hétköznap a középiskolások átlagos életét élik. És mindannyian Wu mester tanítványai, igazi harcművészek. Ahhoz azonban, hogy legyőzzék a gonosz Garmadon hadurat (aki egyébként Lloyd apja) meg kell tanulniuk uralkodni önmagukon és egyesíteni valódi erejüket.

Megaagy

Paramount Network – július 18., 9.45
Korhatár nélkül megtekinthető.

Megaagy a világ leggonoszabb, egyben legzseniálisabb gonosztevője, ám szerencsére ez a teljesítményén egyáltalán nem mutatkozik meg. Az évek során ugyan minden elképzelhető eszközt bevetett, hogy leigázza Metro Cityt, ám minden esetben csúfos kudarcot vallott. Egy maszkos szuperhős, a legyőzhetetlen Metro Man ugyanis keresztülhúzta a számításait. Egészen addig, amíg Megaagy egyik terve be nem válik, és a szuperhős elhalálozik. Ekkor új ellenfelet teremt magának. Titán azonban önállósodik, és igazi főgonoszként pusztulást hoz a városra. A metropolisz és a világ sorsa így Megaagy kezében van...

Jumanji

Film+ – július 18., 12.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A 12 éves Alan felfedezi a díszes Jumanji-táblát, s amikor Sarah-val leülnek játszani, a fiú hirtelen eltűnik, és a Jumanji dzsungelbirodalmában találja magát. Nem is tud visszatérni, mert a kislány túlságosan rémült ahhoz, hogy befejezze a játékot. Alan csak akkor kerülhet ki a csapdából, ha valaki meghatározott számot dob. Ez azonban 26 évig nem fordul elő, így hősünk (immár Robin Williams alakításában) az esőerdő foglya marad mindaddig, amíg két másik gyerek, Judy (Kirsten Dunst) és Peter újra nem kezdi a játékot. Ám kiderül, hogy csak akkor szabadulhat, ha a két testvér megtalálja a felnőtt Sarah-t (Bonnie Hunt) – különben veszélybe kerül a házuk, a környék és egész városuk.

Ferdinánd

TV2 – július 18., 13.45
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet…

Kémkölykök 2: Az elveszett álmok szigete

Film4 – július 18., 14.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Cortez testvérek immár egy éve tudják, hogy szüleik igazi kémek, sőt hősök, akik megmentették a világot. Most már Juni (Daryl Sabara) és Carmen (Alexa Vega) is teljes jogú kémek a családban. A kémkölykök legújabb megbízatása az amerikai elnök lányának a védelme. Csakhogy a két rivális kémkölyök, Gary és Gerti elrontja a munkájukat és learatják a babérokat. Ehhez hasonlóan édesapjuk is Cortez apuka elől szerezte meg a hőn áhított hivatali előléptetést. A dolgok még rosszabbra fordulnak, amikor a beiktatási ceremónián gengszterek elaltatják a felnőtteket és ellopják a leghatásosabb kémfegyvert, ami minden más fegyvert hatástalanít. A műszert mindenképpen fel kell kutatni, irány tehát a furcsa sziget, ahol az őrült genetikus, Romero professzor (Steve Buscemi) garázdálkodik a természetben.

Hétszerszép

m2 – július 18., 14.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hétszerszép, a gyönyörű lány egy kis hercegségben él szüleivel. Nemcsak szép, de okos is, sokat olvas és ismeri a gyógynövények hatását. Egy nap megismerkedik a trónörökös herceggel, Artúrral, aki szintén szeret olvasni, egy igazi könyvmoly. A herceg még nem is látta Hétszerszép arcát, de máris beleszeretett a tudásvágytól égő lányba. Szüleik nem nézik jó szemmel a folytonos olvasást, Artúr herceg édesapja pedig tiltja fia és a szegény lány házasságát. Valódi csoda kellene ahhoz, hogy Hétszerszépből és a fiúból egy pár legyen. De a mesékben vannak még csodák!

Pinokkió, 2. rész

m2 – július 18., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A csípős humorú különös fahasábból Geppetto mester bábut farag, amit a Jótündér éjszaka életre kelt. A rakoncátlan Pinokkió nem hallgat élő lelkiismeretére, a házi tücsökre, és eladja az iskoláskönyvét, hogy az árán megnézhesse a mutatványosokat. Ám ott a hiszékeny és tapasztalatlan fafiút – azzal áltatva, hogy megszaporodik a pénze – a csodák mezejére csalják. Pinokkió képtelen ellenállni a csábításnak, s csatlakozik a Játékországba induló társasághoz. A kalandok során cirkuszba kerül, szamárrá változik, s végül újra találkozik a Jótündérrel. Carlo Collodi meseklasszikusának kétrészes tévéfilmváltozata, második rész.