Családi filmek vasárnapra

Egy élőszereplős és egy animációs kutyás filmet is láthatunk ma, de azt is megnézhetjük, ahogy kiszúrnak Robert De Niróval vagy megpróbálják megmenteni az év hónapjait.

Nagypapa hadművelet

HBO – szeptember 12., 7.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A hatodikos Peter átlagos srác: szereti a számítógépes játékokat, és szívesen lóg a barátaival imádott Air Jordans-cipőjében. De mikor nemrég megözvegyült nagyapja, Ed (Robert De Niro) hozzájuk költözik a családi házba, a fiú kénytelen feladni a hálószobáját és a padlásszobába költözni. Peter képtelen megbirkózni az igazságtalansággal, így egy sor egyre bonyolultabb csínyt talál ki, hogy elűzze a betolakodót, ám Ed nagypapa nem az a fajta, aki harc nélkül elsomfordál. A két baráti ellenfél egyre súlyosabb háborúba bonyolódik, amelynek messze ható következményei lesznek...

Mancs

TV2 – szeptember 12., 13.25
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Pejó Róbert rendező alkotását a világhírű magyar mentőkutya ihlette, a film története azonban fiktív, a forgatókönyvet a képzelet szülte. A sztori szerint Fehér Zoltán egykor sikeres kutyaidomár volt, ma azonban villamosszerelő. Egy nap egy haláleset miatt váratlanul egy rosszcsont németjuhász kutyakölyök gazdájává válik, akiből aztán igazi mentőkutyát farag. Zoli ezután egy villamosszerelő barátjával és egy orvos ismerősével mentőcsapatot hoz létre, és Mancs, a kutya segítségével számos ember életét mentik meg. A film tiszteletadás a világ összes mentőkutyája előtt, akik bátorságuknak és helytállásuknak köszönhetően gyerekek, nők és férfiak ezreinek életét mentik meg.

Mese a 12 hónapról

m2 – szeptember 12., 14.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A 12 hónap felett Klara királynő uralkodik, akinek feladata minden hónapban beállítani az éves órát a hónapok áthelyezéséhez. Az elmúlt hetekben a királynő gyengébbé vált, és egyre fogy mágikus ereje. A hónapok nagyon félnek: vajon a Fagyos Herceg, akinek sötét ereje csak a szökőévben kap erőre, próbálja meg elpusztítani a királynőt, és így megakadályozni az év folytatását? Gyors intézkedésre van szükség, mert február 29. van, és a királynőnek pontosan 18 órára kell beállítania a márciusi éves órát. Ha ez nem sikerül neki, akkor marad az örökké sötét, jeges és barátságtalan február. Március talál egy ellenszert az Öröklét könyvében, de embernek kell megfejtenie a titkos receptet. Két kiválasztottjuk, Luise és Valentin elindulnak beszerezni a hozzávalókat, de hátráltatóik is lesznek, akik minden lehetséges akadályt eléjük gördítenek.

A királynő kutyája

Moziverzum – szeptember 12., 15.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat – de a bájos pofinak senki sem tud ellenállni. Ám amikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxusélet tovaszáll, és hirtelen minden a feje tetejére áll. A királyi négylábúnak meg kell tanulnia, hogyan váljon nemes lelkű ebbé, miközben igaz barátokra lel, és a nagy szerelem is rátalál.

Trollok

Moziverzum – szeptember 12., 17.30
Korhatár nélkül megtekinthető.

Nagy szemű, borzas hajú, színes kis figurák ők, akik saját világukban élnek. Ám két troll kénytelen vándorútra indulni: olyan tájakra jutnak el, és olyan kalandokba keverednek, amikről troll korábban nem is álmodott – és amitől biztosan az égnek áll a haja.

Csingiling és a Soharém legendája

m2 – szeptember 12., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A vidám és tehetséges állattündér, Gida szerint a könyveket nem szabad a borítójukról megítélni, ahogy az állatokat sem az agyaraik mérete alapján. Ezért összebarátkozik a hatalmas és titokzatos lénnyel, Soharémmel. Míg Csingiling és a többi tündér kissé aggódva nézik Tündérlak új lakóját, a biztonságért felelős felderítő tündérek úgy döntenek, inkább foglyul ejtik a lényt, mielőtt az elpusztítja az otthonukat. Gida azonban a szívére hallgat és kockáztatja a többiek barátságát, amikor arra kéri őket: segítsenek megmenteni Soharémet.

A diótörő és a négy birodalom

VIASAT3 – szeptember 12., 18.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Clarának csupán egy kulcsra van szüksége. Egy kulcsra, aminek nincs párja, mert ez nyitja a dobozt, ami felbecsülhetetlen ajándékot rejt néhai édesanyjától. A keresztapja éves ünnepi bálján a kislány egy aranyfonálhoz jut, ami elvezeti őt az áhított kulcshoz – aminek rögvest nyoma is vész egy különös, rejtelmes párhuzamos világban. Odaát Clara találkozik egy Philip nevű katonával, egy sereg egérrel és három birodalom kormányzóival. Clarának és Philipnek az ominózus negyedik birodalom területére kell merészkedniük, amit egy zsarnok irányít, hogy visszaszerezzék a kulcsot és visszaállítsák a harmóniát e bizonytalan világban.