Családi filmek vasárnapra

Jaj, holnap már iskola! De oda se neki, ma még itt van nekünk egy szörnyen boldog család, hat jó barát, mindenki kedvenc Dórája és Lúdas Matyija – na meg egy sportos Fogtündér.

Gondolkozz kutyául!

RTL II – szeptember 26., 7.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Oliver a technika megszállottja. Olyan gépen dolgozik, amivel az agyi hullámokat felerősítve hallja mások gondolatait. Mivel egyik kísérlete során kutyájára, Henryre teszi a jeladót, sikerül kommunikálnia az állattal. Henry pedig kihallgat egy telefonbeszélgetést, és elmondja Olinak, hogy apja új állása miatt talán egy másik városba költöznek. Ekkor derül ki, hogy a szülők válni készülnek. A fiú és a kutyus ezt mindenáron meg akarja akadályozni. Közben egy techmogul meg akarja szerezni Oliver találmányát, ezért elrabolja a kutyát.

Szörnyen boldog család

Paramount Network – szeptember 26., 9.20
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik, és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay múmiává, Max pedig vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél világon át, és hőseinknek minden leleményességükre szükségük van, hogy megtörjék az átkot. A szokatlan kaland során Wishbonék jó néhány igazi szörnnyel is megküzdenek, nem utolsósorban az ellenállhatatlanul elbűvölő Drakula gróffal, aki halhatatlan szerelmével üldözi Emmát. A családi boldogság felé vezető út tehát tele van buktatókkal és éles kanyarokkal – vagy inkább mondjuk úgy, hogy éles fogakkal!

Éjszaka a múzeumban 2.

Moziverzum – szeptember 26., 11.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hol van már az az idő, amikor Larry még éjjeliőrként kereste a kenyerét? Azóta egy sikeres találmánynak köszönhetően menő vállalkozó lett belőle. Szerencsére azonban régi barátait nem feledi. Így ő is felkapja a fejét a hírre, hogy a washingtoni Természettudományi Múzeum értékes kiállítási darabjait átszállítják a Smithsonian Amerikai Nemzeti Történelmi Múzeumba. Kiderül, hogy szállítás közben valahol elkallódott a Fáraó aranytáblája, amelynek segítségével éjszakánként életre kelnek a kiállítási tárgyak. Larry tehát újra elemlámpát ragad, hogy megmentse hű cimboráit.

A hat jó barát – Hatan a világ ellen

m2 – szeptember 26., 14.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ella hercegnőt feleségül kéri Jasper, az udvari zenész. A szerelmesek útjában azonban a kapzsi és zsarnok király áll, aki előbb börtönbe zárja a merész fiút, majd mindent elkövet, hogy megszabaduljon tőle. A fiatalok szerencséjére azonban Jasper öt bátor és különleges tehetséggel rendelkező barátra talál, akikkel talán legyőzheti a királyt.

Fogtündér

SuperTV2 – szeptember 26., 16.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Derek Thompson a jégkorongliga egyik legkeményebb játékosa, ráadásul nem hisz a mesékben. Hányaveti magatartása a magánéletében is megmutatkozik, ami a barátnőjével, Carlyval való kapcsolatát is veszélybe sodorja. Mindezt tetőzendő elárulja Carly kislányának, Tessnek, hogy a fogtündér nem is létezik. Ez azonban nem maradhat következmények nélkül: Derek váratlanul a hitetleneket vizsgáló bizottság előtt találja magát, akik két hét tündérlétre ítélik. A férfi azt hiszi, az egész egy rossz álom csupán. Ám legnagyobb megdöbbenésére egyszer csak szárnyak nőnek ki a hátából…

Lúdas Matyi

Moziverzum – szeptember 26., 17.25
Korhatár nélkül megtekinthető.

A klasszikus Fazekas Mihály-mesének megfelelően Lúdas Matyi, a szegény, furfangos libapásztorfiú története elevenedik meg Dargay Attila mára klasszikussá vált rajzfilmjében. A film igazi csemege. A remek figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönzik a hangjukat, ráadásként pedig Liszt Ferenc és Daróczi Bárdos Tamás fantasztikus zenéje csendül fel.

Dóra és az elveszett Aranyváros

Moziverzum – szeptember 26., 19.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Dóra a dzsungelben nőtt fel, de a legveszélyesebb kalandra, arra, hogy mi vár rá a középiskolában, senki sem készítette fel. Amikor azonban a szülei a legendás elveszett Aranyváros kutatása közben titokzatos körülmények között eltűnnek a dél-amerikai dzsungelben, Dóra nem habozik. Kis csapata, azaz Csizi, a majom, Diego, a rejtélyes dzsungellakó és néhány szedett-vedett tini élén elindul, hogy megmentse a szüleit, és megfejtse az inka civilizáció ősi, megoldatlan rejtélyét.