Családi filmek vasárnapra

A szokásos hétzáró válogatásban ezúttal hanyagoljuk a kínálat miatti puffogást, és kellemes, július végi bambuláshoz ajánlunk hangulathoz passzoló mozikat.

Szindbád - A hét tenger legendája

Film+ - július 23., 9.15
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Szindbádot, a legendás kalózt Erisz, a viszály gonosz istennője a Béke Könyvének ellopásával vádolja meg. Ezért embereivel a világ végére kell utaznia, hogy visszaszerezze a Könyvet. Ha kudarcot vall ebben a küldetésben, gyermekkori barátja, Próteusz fogja végrehajtani Szindbád halálbüntetését, miközben Erisz megszerzi a kívánt hatalmat a halandók világában.


Én kicsi szörnyem – A mélység legendája

VIASAT3 - július 23., 14.35
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A kis Angus roppant magányos kisfiú. Ám egyik napról a másikra minden megváltozik, amikor hatalmas, titokzatos tojásra bukkan a híres-hírhedt skóciai Loch Ness-tó partján. Hamarosan kiderül, hogy a tojás lakója nem más, mint a legendás szörny, igaz, korának megfelelő kiadásban. A kisfiú és a csintalan szörnyecske, melynek a tojáshéj még ott van a fenekén, remekül megértik egymást. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor Angus kicsi szörnye napról napra egyre nagyobb lesz.


Mr. Peabody és Sherman kalandjai

RTL HÁROM - július 23., 14.45
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mr. Peabody született zseni, egy személyben feltaláló, tudós, ínyenc, író, kétszeres olimpiai érmes, és mellesleg kutya. Miután örökbe fogadja Shermant, az átlagos kisfiút, közösen megépítik az időgépet. A Voltkomppal fantasztikus időutazásra indulnak, hogy közvetlenül tapasztalják meg a világot megváltoztató eseményeket, és találkozzanak a történelem nagy alakjaival. Ám Sherman hibájából a Voltkomp meghibásodik, és veszélybe kerül az egész téridő-kontinuum.


A széttáncolt cipellők

m2 / Petőfi TV - július 23., 14.50
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az ország minden reggel a király hatalmas sajnálkozó kiáltására ébred. Hiába zárja be tizenkét lányának szobáját esténként, a cipőik talpa egytől egyig kilyukad reggelre. Hogy lehet ez? A lányok elhallgatják az igazságot apjuk előtt. Az udvarmester feladata találni egy olyan férfit, aki megfejti a hercegnők titkát. Így talál rá a furfangos bábjátékosra, aki vállalja a kihívást.


Anasztázia

Moziverzum - július 23., 15.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A legendás Romanov család a dinasztia uralkodásának háromszázadik évfordulóját ünnepli. Az ünnepi esemény tiszteletére a cár nagyszabású fogadást rendez, s a bál legfényesebb csillaga Anasztázia hercegnő. A cári palota fölött azonban sötét felhők kezdenek gyülekezni, mert a száműzetéséből Szentpétervárra visszatért Raszputyin bosszút forral...


Túl a sövényen

RTL HÁROM - július 23., 16.30
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Verne, a teknős és erdei barátai téli álmukból felébredve megdöbbenve konstatálják, hogy lakóhelyüket egy sövény szeli ketté. A sövény túloldalán pedig egy zajos, veszedelmekkel és furcsa lényekkel teli, idegen lakópark áll. Az apróvadak kétségbeesnek, és Ozzie, az oposszum épp feladná, amikor felbukkan a nagydumás, dörzsölt Stikli, a ravaszságáról elhíresült mosómedve egy elképesztő tervvel...


Őslények országa XIII. - A barátok bölcsessége

TV2 Kids - július 23., 18.15
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Kedvenc őskori barátaink, Tappancs, Kistülök, Kacsacsőr, Tüskés és Röpcsi ismét visszatérnek a Steven Spielberg által indított, méltán világhírű rajzfilmsorozat új részében. Az öt jó barát most két eltévedt Beipiaosaurusnak - tollas dínónak - segít megtalálni a Virágzó völgyet.