Családi programok a hétvégére

Már javában az ősz végét tapossuk, lassan beköszönt az advent, de előbb még futunk egy kört a libákkal, a hétvége ugyanis a Márton-napi vigadalmak jegyében tellik. No nem kell megijedni, azért madármentes programokkal is lazulhatunk!

"Zenegyerekeknek" hétvégén

Eötvös10 Művelődési Ház - november 13., 9.00

Népszerű gyermekdalok, népdalok, hagyományőrző elemek, körtáncok, mondókák hatéves korig.


Márton-napi vigasságok Csepelen

Radnóti Miklós Művelődési Ház - november 13., 10.00-17.00

Színpadi programok minden korosztály számára, de lesz népi játszóház, Csupa Csoda Vándorjátszótér, lámpáskészítés, mézeskalácsírás, állatbemutató és kézművesvásár is. Este pedig lampionos felvonulással készülnek a szervezők.


Kövér cinkék napja

Budakeszi Vadaspark - november 13., 10.00

Szívesen segítenél az áttelelésben a Budakeszi Vadasparkban élő madaraknak? Tudod, mivel járhatsz a kis tollasok kedvében? A Vadaspark nem csak állandó lakóiról, de a szárnyas látogatókról is gondoskodik a tél folyamán. Lesd el a madárvédelem praktikáit, készíts madárkalácsot és vegyél részt a témához kapcsolódó Állati jó bemutatón is!

 

Szent Márton Újborfesztivál és Libator

Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) - november 13-14.

A kisfarsang - Mihály naptól Katalin napjáig - a bálok, lakodalmak őszi időszaka és a gazdasági év lezárásának ideje. Egyik jeles napja Márton-nap, amelyhez számos népszokás, hiedelem, valamint az újbor és a libalakoma is kapcsolódik. Idén 19. alkalommal rendezi meg az eseményt a Skanzen, ebben az évben a Pajtakult programmal együttműködésben.


Márton-napi Bazár

Solymári Fészek Waldorf Iskola - november 13., 10.00-16.00

Az egész napos kézműves kirakodóvásár mellett változatos programokkal készülnek a szervezők - kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. Többek között lesz bábelőadás, interaktív kutyás bemutató, mesesarok, euritmia előadás, tűzön sütögetés, állatsimogató, zsonglőr-show, hidegűző nagymozgásos játékok gyerekeknek, és felnőtteknek szóló érdekes előadások.


Motolla játszóház - Lúdbáb-készítés

Marczibányi Téri Művelődési Központ - november 13., 10.30

Kézműves délelőttre várják a szervezők a kisgyerekes családokat, ahol az ebédig a kicsik és szüleik együtt alkothatnak. Ez alkalommal lúdbáb van terítéken.


Családi táncház a Téka Együttessel

Csili Művelődési Központ (Csili Alsóállomás) - november 13., 10.30

A nagy múltú zenekar húzza a talpalávalót kicsiknek és nagyoknak. Családi táncház őszi kézműves-foglalkozással.


Társasjátékok Ünnepe® és Társasjátékvásár 2021

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont - november 13-14.

Képzelj el egy kétnapos rendezvényt, ahol a látogatók annyi társasjátékot próbálhatnak ki, amennyit csak szeretnének!


Festéktüsszentő

Eiffel Műhelyház - november 13., 10.45

Aki még nem látta, annak muszáj bejárnia az Opera festőtermét – és ez az Eiffel Műhelyházban található. Itt készülnek a hatalmas operaházi, Erkel színházi és Bánffy termi színpadok díszletei, a díszletelemek festései.


Budapesti Vonósok - Operajátszóház - Puccini: Bohémélet 1.

Müpa (Üvegterem) - november 13., 15.00

Az Operajátszóház olyan interaktív foglalkozás, ahol a gyerekek megtanulják aktívan, játszva hallgatni az operát. Az énekesek és a zenekar közelsége szó szerint kézzel foghatóvá teszi számukra az élményt. Göttinger Pál rendező garantálja az aktív részvételt, Dinyés Dániel pedig az operák zenei mondanivalóját világítja meg közérthetően.


Kakaómese gyerekeknek - A Szépség és a Szörnyeteg - Varázslatos karácsony

ÓKK Csillaghegyi Közösségi Háza - november 14., 10.00

Eljött a karácsony, és Belle elhatározza, hogy ünnepi hangulatot teremt a Szörnyeteg rideg kastélyában. Mielőtt még kezdetét vehetné az ünnepség, a kastély varázslatos lakói rájönnek, hogy Forte, a gonosz orgona ördögi tervet forral ellenük. Egyedül Belle határtalanul jó lelke mentheti meg az estét.


Mágikus tárgyak - Cuki tollbagoly

Katona József Színház próbaterem - november 14., 10.00 és 14.00

Mint egy jó színházi kellékes, te is elkészítheted, amire egy varászlótanoncnak szüksége lehet. Most éppen egy hírvivő hóbaglyot. Legyen saját Hedviged!


Felhőcirkusz unplugged

Grabó Stúdió - november 14., 11.00

Juhász Kata koreográfus ezúttal a legkisebbekhez kíván szólni a Weöres Sándor verseinek motívumai és ritmusai által ihletett előadásával. Az unplugged előadás különlegessége, hogy a hagyományos színházi térből kilépve nagyszerű, közvetlen élményt nyújt nézőinek.


Kaláka: Nálatok laknak-e állatok?

Óbudai Kulturális Központ - november 14., 11.00

A koncerten minden az állatokról szól, a hangyától az elefántig mindenféle nagyságú élőlényt, - éljen bár szárazon, vízben, vagy levegőben – megénekelnek.


Villám gazdit keres

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - november 14., 17.00

Villámot, a pár hetes kiskutyát elszakítják édesanyjától és testvérétől, és kidobják egy erdőszélen. Az árván maradt kiskutya találkozik a téli álomra készülő Sün úrral, akitől megtudja, hogy gazdit kell keresnie...