Családi programok a hétvégére

A hétvégén szinte mindenfelé vagy keressük, vagy várjuk a Mikulást, de sanszos, hogy - a családi programok jellegéből adódóan - még ott is felbukkan majd, ahol nem számítunk rá, szóval készüljetek!

Kalandos erdő

Magyar Természettudományi Múzeum - 2022. december 31-ig

A gyermekek és kísérőik különböző játékokon keresztül ismerhetik meg az erdő komplex rendszerét, a játékos erdő látogatóiként egy felejthetetlen, kalandos élmény részeseként járhatják végig a különböző állomásokat.


Hanukarácsonyi vásár

6szín - december 4., 10.00

A Hanukarácsonyi vásáron nem csak különleges és egyedi portékákat lehet vásárolni, hanem szuper családi programokkal is készül a teátrum.


Gy. úr és Gy.-né eltévedése Mindenországban | Korhatár nélkül családi nap Ujházi Péter kiállításában

Műcsarnok - december 4., 10.00-13.00

Mindenországban minden van, de ettől még Gy. úr és Gy.-né nem mindig talál meg mindent. Legfőképp az otthonukat keresik, mivel eltévedtek a sok minden között. Segítségre van szükségük. Rajzoljatok nekik térképet, fessetek képet a lakóhelyükről, hogy könnyen hazataláljanak!


Óbudai Danubia Zenekar: Az ál-kukás mikulás - Ősbemutató

BMC - Koncertterem - december 4., 10.30

Két örök kedvenc: a kukásautó és a Mikulás összegyúrva. Mert kaphatunk-e nagyobb ajándékot, mint egy szeméttelenítő, jólevegősítő, természetrekreáló Télapót? Ugyehogy ugye.


Motolla játszóház - Jégtáblán utazó pingvinek

Marczibányi Téri Művelődési Központ - december 4., 10.30

Kézműves délelőttre várják a szervezők a kisgyerekes családokat, ahol az ebédig a kicsik és szüleik együtt alkothatnak. A játszóházi foglalkozásokat 3-6 éves korú gyermekeknek ajánlják, a 3 év alatti kicsiket játszószőnyeg várja.


Hol vagy Mikulás?

Figurina Animációs Kisszínpad - december 4., 11.00 és 15.00

Ebben a történetben egy konyhában járunk, ide várjuk a Mikulást, de két ottfelejtett játékbaba kölcsönveszi kisgazdájuk ablakba kitett csizmáját. Mivel az "igazi" Mikulás nem találja a kiscsizmákat, így nem lesz ajándék sem. Ezt bizony helyre kell hozni...


Csiribiri Mikulásváró családi délután

Klebelsberg Kultúrkúria - december 4., 16.00

A Klebelsberg Kultúrkúria családi délutánja vetítéssel, bábszínházzal és kézműves játszóházzal.


Rutkai Bori Banda: Mandulka és a Karácsonyvár

Marczibányi Téri Művelődési Központ - december 4., 16.00 és december 5., 11.00

Rutkai Bori új mesekönyve és zenekarának téli lemeze végigkísér minket az ünnepváró decemberen. Ahogy az adventi naptár ablakai, úgy nyílik ki egy-egy újabb történet, így közeledünk meséről mesére a titokzatos Karácsonyvárhoz.


Narrativárium - PapiPanír

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - december 4., 10.00 (bemutató), 15.00 és december 5., 10.00

Az Imaginárium megnyitja kapuit, hogy egy haldokló univerzum utolsó Archívumát felfedezhesd. A projekt interaktív installációkkal, és játékos feladatokkal vezeti nézőjét az érzékelés alapvetéseinek és konfliktusainak tudatosítására.


Hello Piac Karácsonyi Vásár és Mikulásváró családi nap

Akvárium Klub - december 5., 10.00-18.00

A vásárba december 5-én a Mikulás is ellátogat, méghozzá rendhagyó módon nem szánnal, hanem kerekesszékben, egy kedves Down-krampusz kíséretében ajándékozzák meg a kicsiket, nagyokat.


Adventi családi nap a Postamúzeumban

Postamúzeum - december 5., 10.00-16.00

Karácsonyi kézműves-foglalkozással, a rádiózás történetével és Klárisok mesekoncerttel vár kicsiket és nagyokat a Postamúzeum.


Karácsonyi csiribiri - a vitézzel, a kalózzal meg a nagymamával - Halász Judit koncertje

Vígszínház - december 5., 11.00

Halász Judit új lemezével folytatja azt a missziót, amit évtizedekkel ezelőtt elkezdett: a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésével klasszikus és kortárs magyar költők verseit énekelve gyerekek és családok tucatjaival ismerteti és szeretteti meg a magyar költészet legjavát.

 

 

Beköltözött a magas kultúra a SZESSÖN próbatermébe. Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész mesélt a zenélés és az írás kapcsolatáról, hogy például Tinódi Lantos Sebestyén volt az első magyar slammer. Végül megpróbálkozott minden idők egyik legvitatottabb dobosának dobtémájával is.