Családi programok a hétvégére

Arany fokozatba kapcsoltunk, most már tényleg kanyarban a karácsony, ilyenkor teljesen természetes, ha tűkön ültök. Vezessétek le a várakozás okozta ünnepi stresszt kulturáltan! Mutatjuk is mi, merre!

Mini jégkarnevál

WestEnd Tetőkert - december 18., 10.00-12.00

Jelmezes korizás, tánc és sok zene a Westend Tetőkertben. Igazi karácsonyváró program!


Családi alkotósarok a szecesszió jegyében

Hegyvidék Galéria - december 18., 10.00-13.00

Az idei utolsó családi napon egy játékos, ünnepváró foglalkozásra várják az alkotni vágyó családokat. Alkossatok közösen az ornamentikus formák, varázslatos színek bűvöletében! Karácsonyi üdvözlőlap-tervezés, díszek és forma-montázs készítése különböző alapanyagokból a szecesszió jellegzetes dekorelemeinek felhasználásával.


Egy kis furfang

Kelenföld Montázs Központ - december 18., 11.00 (bemutató előadás)

A vándorszínészek mindig készen állnak egy jó kis mókára! A történetben ezúttal Rozalin, a tűzről pattant szolgálólány siet a szerelmesek segítségére és furfangos csellel próbálja elkergetni a kéretlen kérőket úrnője közeléből. Eközben egymást érik a kacagtató fordulatok és mulatságos figurák.


Utazás a szempillám mögött

6szín - december 18., 11.00

Egy magányos kisfiú, Lackó, elgurult üveggolyóját hiába keresve, elalszik. Elgurult játéka álmában is csak gurul, csak gurul...


A diótörő

Erkel Színház - december 18. és 19., 11.00

Csajkovszkij Diótörője évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része az Operaházban.


Magyar Állami Népi Együttes: Csodaváró betlehemes

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem - december 18-19., 11.00 és 18.00

A Magyar Állami Népi Együttes a szenteste napját, a karácsony vigíliáját, a várakozás örömét és izgalmát bemutató produkciója népi hagyományból eredő játékokból, szokásokból, a kis Jézus születését üdvözlő keresztény tradícióból, valamint az e naphoz köthető mesés, csodás történetekből épül fel.


Tütüvarázsló

Nemzeti Táncszínház - december 18., 15.00

Szeretnél ragyogni szenteste, úgy, akár egy kis balerina, vagy inkább egy táncoló hópehely A diótörőből? Ha mindehhez szükséged lenne egy tüllszoknyára, a szervezők segítenek neked varázsolni egyet!


Cippolino Karácsonyi Babakoncertje

Wekerlei Kultúrház és Könyvtár - december 18., 16.00

Az első zenei élmény meghatározó lehet egy kisgyermek életében. A babakoncert – melyen Cippolino, az olasz bábfigura szól a babákhoz – a kicsik életkori szükségleteihez igazodva teremti meg a zenehallgatás semmihez sem hasonlítható élményét.


Karácsonyvárás a Tücsöktanyán

Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház - december 18., 16.00-19.00

Katáng karácsonyi koncert, Tücsök Kézműves Műhely, élő állatos Betlehem és játszóház is vár benneteket a Tücsöktanyán.


TerraPlaza

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont - december 19., 10.00-18.00

Következik a 40. TerraPlaza nemzetközi egzotikus állat expo és vásár. Mindenkit szeretettel várnak, több mint 100 magyar és külföldi kiállítóval, 2600m2-en!


Kaláka - Szabad-e bejönni ide betlehemmel?

MOM Kulturális Központ - MOMKult - december 19., 11.00

Mikor a betlehemesek karácsonykor házról-házra járnak, üdvözlő versük végén ezt kérdezik: Szabad-e bejönni ide betlehemmel? A Kaláka együttes karácsonyi hangversenyének kerete ez a betlehemes játék. A műsorban elhangzanak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek és karácsonyi versekre írott Kaláka dalok.


Rutkai Bori Banda: Mandulka és a karácsonyvár

Puskin Kuckó - december 19., 10.00

A Banda ünnepi mesekoncertjén úgy „nyílnak ki” a dalok, ahogy az adventi naptár vagy a Karácsonyvár ablakai. Bori színes horgolt bábjaival eleveníti meg a szereplőket és a téli mesék elvarázsolt hangulatát, a könyvben szereplő festményeit pedig nagyban kivetítve láthatjuk a mozivásznon. A gyerekek a közös szerepjáték során hol manókká, hol hóemberekké, hol a jégkarnevál maskarás zenebohócaivá változnak át.


Ezüsterdő lakói

PannKa Közösségi Tér - december 19., 10.00

Mikulásváró bábjáték a Batyu Színház előadásában. A történetből kiderül, miként várja két erdei manó a Mikulás bácsit és hogyan kerül vissza hozzájuk az eltűnt bundás csizma.


Kovácsovics Fruzsina karácsonyi családi koncertje

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ - december 19., 10.30

Az első Csillag születik műsor döntőse volt, két sikeres, felnőtteknek szóló album után döntött úgy, hogy dalaival ezentúl a gyerekeket szeretné szórakoztatni. A legkisebbeknek szóló két lemezét a zenei szakma az Év Gyermek Albumának választotta és Fonogram-díjjal jutalmazta.


Belefér egy pici szívbe

Várkert Bazár - december 19., 11.00

„Apa szíve lyukas zokni? És a tyúkok biztosan mind falun laknak?” A Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő zenés-verses gyerekelőadás a színház varázsát, a koncert szívdobogását viszi el a gyerekekhez a Csík zenekar művészeinek közreműködésével.


Szalon Czutor Szalon // összművészeti családi aranyvasárnap

Itt és Most Társulat - december 19., 11.00

Az összművészeti matinéműsoron a tervek szerint a következő történik: a zenei formáció akusztikus dalai között (ahol Zsani tud énekelni, Zoli gitározni, meg néhány egyéb hangszeren is játszani, Simi fiuk /9/ pedig mindenben jól halad ezek közül) Czutor Győző felolvas saját verseskötetéből.

 

 

A SZESSÖN legújabb részében kiderül, mennyire van a vérében Lady Szomjasnak a kubai ritmus és a latin lüktetés.