Családi programok a hétvégére

Hiába a zord kontinentális klíma, hétvégére enyhülés várható, meleg persze nem lesz, de programáradat igen. Mozduljatok ki! Na jó, sapkát azért vegyetek!

Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál - Budapest Circus Festival

Fővárosi Nagycirkusz - január 17-ig

Az első budapesti cirkuszfesztivált 21 évvel ezelőtt, 1996-ban rendezték meg, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) szakembereinek koncepciója és előválogatása eredményeképp nemsokára a cirkuszvilág nagy fesztiváljai közé emelkedett: Monte Carlo, Latina, Moszkva mellett Budapest is komoly cirkuszművészeti találkozóhely lett.


Legkisebbek mozija: Mi újság, Kuflik?

Puskin Kuckó - január 15., 10.00

A kuflik leginkább azt szeretik, ha nem történik velük semmi, és csak naphosszat heverészhetnek, beszélgethetnek, szemlélődhetnek a kupacuk tetején. De többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik. A kuflik azonban jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket is meg tudják oldani.


Trópusi kincskereső - Kreatív kert gyerekeknek

Szamóca Kiskertész Tanoda - Füvészkert - január 15., 10.00 és 11.15

Ha melegre és trópusi hangulatra vágysz a januári hidegben, szombaton délelőtt irány a Füvészkert pálmaháza!


Családi táncház a Téka Együttessel

Csili Művelődési Központ - január 15., 10.30

A nagy múltú zenekar húzza a talpalávalót kicsiknek és nagyoknak. Aki még nem tudja a lépéseket, figurákat, itt megtanulhatja Széll Márta néptáncművész, koreográfus, művésztanár, a táncház vezetőjének segítségével.


Családi délelőtt - Építsd másként!

Ludwig Múzeum - január 15., 10.30

Megfigyeltük már, hogy reggel az óvodába, iskolába menet milyen házak mellett haladunk el? Sokszor egy historizáló épület mellett egy modernista, annak szomszédságában pedig egy kortárs épület áll. Milyen kapcsolatban állnak ezek az építmények?


Állati évnyitó

Budakeszi Vadaspark - január 15., 11.00

Állati kalandokkal nyitja meg az új évet a Budakeszi Vadaspark. Miután Romulusz, a barnamedve is feltápászkodott a reggeli lustizásból, közösen megetethetitek, majd a mangalicáknál begyűjthetitek a jó szerencsét az idei évre. A látványetetések alatt különféle érdekességeket is megtudhattok a téli álomról és a medvékhez fűződő népi hiedelmekről.


Magyar népi hangszerek - Vonósok

Müpa - január 15., 11.00

A zeneszerszámokat bemutató programon kiváló zenészek gondoskodnak arról, hogy a koncertre látogatók az elméleti tudás mellett gyakorlati tapasztalatokkal és fülbemászó dallamokkal gazdagodva távozzanak.


Családi kalandozások online

Online - január 15., 17.30

Ebben a hónapban rendkívüli módon szombaton délután várnak minden érdeklődőt az online családi kalandozásra. A program során megismerkedhettek Szinyei Merse Pál életének legfontosabb helyszíneivel és szereplőivel. Fedezzétek fel a festményeken megelevenedő világokat egy interaktív, online program keretében!


Bon Bon-matiné - Pro Musica Fúvósötös - Péter és a farkas

Eötvös10 Művelődési Ház - január 16., 10.00

Az egyszerű történetet és a nagyszerű muzsikát hallgatva már a legkisebbek is teljes bizonyossággal tudják megkülönböztetni a történet legfontosabb szereplőit: a madárkát, a kacsát, a macskát, Pétert, vagy éppen Nagyapó dallamait. Az előadást ráadásul Kiskovács Eszter digitálisan készített illusztrációja gazdagítja, mely segíti a történet követését és a gyerekek számára még könnyebb azonosítani egy-egy szereplőt a maga hangszerével.


Legkisebbek mozija: Vízipók-csodapók

Puskin Kuckó - január 16., 10.00

Az egészestés film a rajzfilmsorozat első két szériájának egyes epizódjaiból készült, amelyeket összekötő jelenetekkel egészítettek ki. A Mozinet forgalmazásában a digitálisan felújított változat került a mozikba, hogy a gyermekek és szülők, újabb generációi is megismerkedhessenek ezzel az örökzöld, magyar klasszikus mesével.


Hab a tortán! - Pető Kata és Porogi Ádám

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Ház (Labor) - január 16., 10.15

Jakab a szobájában játszik. Billenős teherautóját, Klárikát tologatja, amikor szörnyű dolog történik... Klárika felborul, és az üveggolyók begurulnak az ágy alá. Az ágy alatt bizony sötét van, nagyon sötét. Jakab fél – de mégis bemászik! Az ágy alatt igaziból egy új, színes és izgalmas világ rejtőzik.


Újévköszöntő táncház a Fakutyával

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ - január 16., 10.30

Vidám újévköszöntés sok zenével és mókával, a programot Tücsök Alkotóműhely és játszóház keretezi.


O/ENCIA Mona Danival

Eiffel Műhelyház (Hevesi Sándor háziszínpad) - január 16., 11.00

Elemeire szedni az operát, és közben jól szórakozni? Miért is ne?! A Magyar Állami Operaház új gyermeksorozata megvizsgálja, mit is jelent az, hogy az opera összművészeti műfaj. Az egymást kiegészítő, de egymásra nem épülő, külön-külön témákat körüljáró matinékon a zenén túl terítékre kerül a szöveg, a díszlet, a jelmez, valamint a rendező, a karmester, a kórus és a táncosok is.

 

 

A Port.hu zenés sorozatának első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.