Egyéb

Családi délelőtt - Építsd másként!

Ludwig Múzeum
2022. január 15. (szombat) 10:30 - 12:30

Helyszín:

Ludwig Múzeum
1095 Budapest, IX. kerület, Komor Marcell utca 1.

A program az Othernity – Modern örökségünk újrakondicionálása című kiállításhoz kapcsolódik, amely a 17. Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonjának kiállítása volt.


Különféle korszakokban született épületek között járunk-kelünk, velük együtt élünk a hétköznapokban. Megfigyeltük már, hogy reggel az óvodába, iskolába vagy munkába menet milyen házak mellett haladunk el? Sokszor egy historizáló épület mellett egy modernista, annak szomszédságában pedig egy kortárs épület áll. Milyen kapcsolatban állnak ezek az építmények? Különböző építészeti korszakok formai, anyaghasználati jellemzőit figyeljük meg játékosan, hogy olyan szempontokat találjunk, amelyek alapján véleményt alkothatunk az építészeti örökségünkről!


Ezt a témát körbejárva konkrét épületeket ismerünk meg a szocialista korszak modern úgynevezett szocmodern építészetéből, melyeket a fantáziánkat bátran használva szabadon továbbtervezzük, majd egy papír makettbe összegezzük a különböző építészeti korszakok tanulságait, vagyis mindazt amit megismertünk.


Kérjük, a gyerekek olyan ruhában jöjjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak!


A foglalkozáson maximum 10 gyermeket és szüleiket tudjuk fogadni. Ha elfelejtett regisztrálni, szombat reggel 10.00 és 10.30 között érdeklődjön a jegypénztárban (06 1 555 3454) a szabad helyekről.


A szülők a foglalkozásra megváltott jeggyel az 1. emeleten található, Othernity – Modern örökségünk újrakondicionálása című kiállításban tárlatvezetésen vehetnek részt 11 órától.


A Családi Délelőtt 10.30-kor kezdődik és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, arra kérik a kedves érdeklődőket, hogy 10.30-ig érkezzenek meg.


A részvételi szándékot a programot megelőző napon 12.00 óráig jelezzék a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen!