Családi programok a hétvégére

Hiába a rutinos medvék bevetése, a tél hosszát illetően sajnos nem lettünk okosabbak a héten, így marad a tavaszváró-télűző farsangi szeánszokon való részvétel, melyekből a hétvégére is jut jó pár.

Legkisebbek mozija: Vadlovak - Hortobágyi mese (6)

Puskin Kuckó - február 5., 10.00

A lélegzetelállítóan szép Hortobágy védett területén, Pentezugban található a világ egyik legnagyobb vadló ménese. Az őshazájukban, Mongóliában a kihalás szélére került állatok fennmaradásában fontos szerepet játszik Magyarország, a vadlovak háborítatlanul élhetnek a pusztán. Ide születik meg Cseppke, a vadlócsikó...


Ó, FÁRAÓ! – Óegyiptomi farsangozás

Deák17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria - február 5., 10.00-13.00

A résztvevők egy izgalmas ismeretterjesztő előadás keretében megismerkedhetnek a fáraók korával, megtudhatják, hogyan gondolkoztak őseink a szellemvilágról, és mit tettek azért, hogy szerencsések és a túlvilágon is boldogok legyenek.


Fényből szőtt mesék: A kristálygolyó

Bajor Gizi Színészmúzeum - február 5., 10.00

A februári tündérmese ifjú hősére nehéz feladat vár. Fel kell oldania egy sötét átkot. Ehhez bátorságra, kitartásra és némi furfangra is szükség lesz.


Óbudai Danubia Zenekar: Nem klasszikus mesezenék

BMC - Koncertterem - február 5., 10.30

Ezen a koncerten Bartók és Ravel rövid zenekari művei köré építenek egy fantasztikus álmot, ahol minden megtörténhet – és meg is történik. A klasszikus Grimm és Andersen mesék világa találkozik az okostelefonokkal, Harry Potter és Chuck Norris pedig vállvetve győzik le a tűzokádó sárkányt.


Motolla játszóház - Mackópajtások

Marczibányi Téri Művelődési Központ - február 5., 10.30-12.00

Kézműves délelőttre várják a szervezők a kisgyerekes családokat, ahol az ebédig a kicsik és szüleik együtt alkothatnak.


...mesÉLJÜK a farsangot! - családi mesedélelőtt

Magyar Mesemúzeum - február 5., 11.00

A farsang zajos mulatozás, tréfacsinálás, bolondozás, eszem-iszom, a tánc, a lakoma, a szerelem, a dal időszaka, valódi örömünnep, különleges átlényegülés. Akkor jó, ha a gyerek és a felnőtt kibújhat a saját bőréből, ha más lehet, tökéletesen más, mint aki a valóságban...


Rutkai Bori banda: Űrfarsang

Budapest Jazz Club - február 5., 11.00

A zenekar vidám, táncos zenékkel és Bori vetített fényfestményeivel varázsolja át a Budapest Jazz Clubot az Űrcsűr nevezetű diszkóvá. Ide várják a repülő csészealjakon vagy tejúthajókon érkező bolygóközi „távoli barátaikat”: ufókat és más űrbéli, mesebeli lényeket, azaz a jelmezes gyereksereget.

 

Időjós állatok

Budakeszi Vadaspark - február 5., 11.00

Vajon Romulusz, a barnamedve meglátja az árnyékát? Közeleg a tavasz vagy még várat magára? Mit jelent a "farkasordító hideg" kifejezés? Mire következtethetünk, ha a varjak télen a szántóföldeken gyülekeznek?


Csiribiri farsangoló délután

Klebelsberg Kultúrkúria - február 5., 15.00

A Klebelsberg Kultúrkúria vidám, télűző családi délutánja koncerttel, bábszínházzal és kézműves játszóházzal.


Kerti Kölyökkuckó: Mesemalac

Rákoskerti Művelődési Ház - február 6., 10.00

Két testvér, Lili és Lali felszökik a Nagyi padlására. A régi, poros tárgyak életre kelnek játékuktól. Párna, esernyő, bőrönd, fűrész mind-mind segítségükre lesz a mese alakulásában...


Mechler Anna, Hajba László: Vonat mesék

Millennium Háza - február 6., 10.00

Szerintetek hány kocsiból áll a világ leghosszabb vasúti szerelvénye? És hogy lehet időben leszállni, ha nem nyílik ki egy vasúti kocsi ajtaja? Mechler Anna és Hajba László, a jól ismert szerzőpáros a gumikerekeket sínekre cserélte; ezúttal a vonatok világában kalandoznak.


Holvoltholnemország - a Kiflihajó zenekar lemezbemutató koncertje

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ - február 6., 10.30

Mit csinálnak a mesehősök, amikor épp nincs jelenésük egy könyvben vagy a mozivásznon? Hol és hogyan töltik szabadidejüket? Ezekre a kérdésekre adnak választ a Holvoltholnemország című lemez dalai, amelyek a koncerten a Kiflihajó fedélzetéről különleges, verses átkötőkkel hangzanak el.


Bruschino úr, avagy a jégkorszaki szakik

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem) - február 6., 11.00

Rossini egyfelvonásosa ideális alapanyag az opera műfajával történő ismerkedésre. Toronykőy Attila rendező és játszótársai egy pillanatig sem titkolják, hogy a szellemes kalamajka egyformán megtörténhetne tegnap, ma vagy holnap. Sőt a jégkorszakban is...


Állatok farsangja

Nemzeti Táncszínház - február 6., 11.00

A heves játékba feledkezett pocok testvérek egyszer csak arra eszmélnek, hogy borzasztóan eltévedtek, távol az otthont adó pocok dobtól. Kalandos hazafelé vezető út veszi kezdetét, ami átszeli az erdőt, mezőt, vizeket, miközben találkoznak az ott élő állatokkal és az ember nyomaival is.


Manó 2. - Jó társaságban jó zene szól - vonósnégyestől szimfóniáig

Concerto Zeneház - február 6., 11.00

A zene legelemibb, legősibb funkciója, hogy kapcsolatot teremtsen az emberek között. A közös zenélés során ez a kapcsolatteremtő hatás még erősebb: aki zenél, az egyszerre lép párbeszédbe zenésztársaival és közönségével. De mitől működik a zenésztársak között a kémia, és hogyan hat a zenészek együttjátéka mindarra, amit a közönség érzékel?