Családi programok a hétvégére

A farsangi bulik időszakát éljük, vidám ritmusok, vicces gúnyák és nyalánkságok mindenfelé, választani lesz nehéz, de azért próbáljátok meg! Kicsit segítünk!

AlphaZoo Nemzetközi Macskakiállítás és kisállat bemutató

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont - február 12-13.

A kiállításon naponta több száz különleges macska, gyerekprogramok, táp- és felszerelésvásár várja az érdeklődőket. A macskák mellett vadászgörények, tengerimalacok, sünök valamint egzotikus állatok is részt vesznek a rendezvényen.


Állatok farsangja - A Kiskalász zenekar és a BAB társulat zenés-óriásbábos farsangi mulatsága

Eötvös10 Művelődési Ház - február 12., 10.00

Az Állatok Farsangja egy igazán különleges, eddig soha be nem mutatott előadás, mely gyermekek és családok számára kínál remek szórakozást. A Kiskalász zenekar legkedvesebb állatos dalait hozza el a mulatságba, és a jól ismert slágerek mellett, eddig koncerten soha nem hallott dalok is megszólalnak majd.


Legkisebbek mozija: Ősember - Kicsi az ős, de hős! (6)

Puskin Kuckó - február 12., 10.00

A kicsit sem bátor kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor. Az Öreg és törzse beletörődnek a sanyarú száműzetésbe, ám az ifjú és ügyetlen Öcsi hű társával, Kutylaccal mer nagyot álmodni, és megpróbálja felvenni a kesztyűt...


Családi nap

Csili Művelődési Központ - február 12., 10.00-14.00

A Csili új programsorozatának rendezvényeire azokat a családokat várják, akik a színházteremben szívesen megnéznének egy-egy mesejátékot, hogy utána együtt táncoljanak, énekeljenek, mesét hallgassanak, kézműveskedjenek a táncházban.


Szöszmötölő

Jókai Klub - február 12., 10.00-12.00

Farsangi kézműves-foglalkozás és diavetítés.


Mesés hétvégék - Állatok farsangja

ÓKK Csillaghegyi Közösségi Háza - február 12., 10.00

Családi délelőtt közös játékkal, mesehallgatással, kézműveskedéssel.


Bekopogtató – Nyiss rá a zenére!

Magyar Zene Háza - február 12., 10.30

A vidám, zenés, interaktív családi napon muzsikus vendégekkel kiegészülve megszólaltatják az egész házat. Lesz mesés játék, táncház, zaj-kvíz és még sok minden! Az egész családnak remek szórakozás lesz!


Interaktív családi zenedélelőtt a Szent Efrém Férfikarral

ISON - február 12., 10.30

A Szent Efrém Férfikar rendkívül széles repertoárján alapuló kreatív zenei gyakorlatok és játékok adják az alapját az interaktív délelőttnek, ahol bizánci dallamoktól kezdve Bartók műveken és gospeleken át egészen az Oroszlánkirályig és az Efrém-pandeókig minden megtalálható.


Az állatok farsangja

Müpa - február 12., 11.00

Elefánt a babakocsiban? Hattyú a kalapdobozban? Nem, nem őrültünk meg: sok más csoda is megjelenik még Bartha Kata egyszemélyes, zenés előadásában.


Hangolódás - Budapesti Vonósok és a Góbé zenekar

Karmelita - február 12., 16.00

A Budapesti Vonósok kamarazenekar ezúttal a népi hangszereken játszó Góbé zenekarral párban mutatja meg az iskolásoknak, hogy a klasszikus zene és a népzene valójában milyen közel is állnak egymáshoz.


Maszkabál - Gryllus Vilmos koncertje

MOM Kulturális Központ - MOMKult - február 13., 9.30 és 11.30

Egy maszkabálon sok-sok különös alakot rejtenek a jelmezek. Róluk énekel Gryllus Vilmos.


Farsangi alkotónap

Óbudai Kulturális Központ - február 13., 10.00

Pöttömök és nagyobbak, búcsúztassátok együtt a telet a farsangi időszak alkalmából, legyetek részesei ennek a gazdag néphagyományokra épülő jellegzetes ünnepnek!


Legkisebbek mozija: Shaun, a bárány és a farmonkívüli (6)

Puskin Kuckó - február 13., 10.00

Shaun, a bárány és barátai boldog mindennapjaikat töltik a farmon, amikor egy váratlan jövevény pottyan közéjük – egyenesen az égből...

 

Farsangi családi nap - PASO koncert

Vác, Madách Imre Művelődési Központ - február 13., 10.00

Évente csupán néhány alkalommal hallhatók a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) gyerekdalai. A jamaicai tánczene és a magyar dalszövegek találkozása érdekes zenei kaland lesz azok számára is, akik eddig még nem hallották őket.


Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök Családi Nap

TIT Stúdió székháza - február 13., 10.00-17.00

Közösségi gazdaságok bemutatkozása, magcsere, ÖkoKörös eredmények ünneplése, előadások és rengeteg gyerekprogram.


Karneválok a világ körül - Rabár Janka múzeumpedagógus foglalkozása

Millennium Háza - február 13., 10.00

A karácsony utáni és húsvét előtti időszakról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy unalmas, pedig cseppet sem! Ez a pár hónap ugyanis a karneválok, bálok és farsang időszaka. Ismerd meg, hogy hogyan ünneplik az emberek a világ különböző pontjain a farsangi időszakot!


HAB A TORTÁN! mesesorozat Mesél: Rezes Judit és Szabó Győző

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - február 13., 10.15

Marék Veronika szeleburdi kis mackóját hatvan éve imádják a picik szerte a világon. A kicsattanó öröm, a kontrollálhatatlan düh és egy tál meleg pogácsa épp olyan velejárója a Boribon meséknek mint a pici gyerekek életének.


Mese a varázsgyűrűről

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ - február 13., 10.30

Hamisítatlan indiai meseszövés, egy varázslatos történet bábbal, tánccal és tárgyakkal előadva. A kendők életre kelnek, a bábok megelevenednek és elrepítenek India izgalmas mesevilágába.


Családi vasárnap Szinyei Merse Pállal

Magyar Nemzeti Galéria - február 13., 10.30-12.30

Mit eszik a Majális piknikező társasága? Hova száll a Léghajó? Kit ábrázol a Lila ruhás nő? A program során játékosan ismerkedhettek meg Szinyei Merse Pálnak, a magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású mesterének munkáival, majd saját léghajót is készíthettek.


Zenemánia

Müpa - február 13., 11.00 és 15.00

A Zenemánia következő évada egyetlen nagy jelentőségű zenei műfajt jár körül: a szimfonikus költeményt. Ám nem a híres darabokat fogja megvizsgálni, hanem olyan szerzők itthon nem játszott műveit, akiknek minden egyes hangjuk meglepetést tartogat.