Családi programok a hétvégére

Sok izgalmas program vár a hétvégén, ha éppen aktív fázisban vagytok mehettek barlangfutni vagy csúcstúrázni, lesz utcabál és táncolda is, és még mindig a farsang vonzáskörében vagyunk, szóval jelmezzel készüljetek!

Csúcstúra a Gyermekvasút körül

Gyermekvasút (Széchenyi-hegy állomás) - február 19., 8.45

Kellemes vezetett családi kirándulás a budai hegyekben a Gyermekvasút környékén. A túra érinti a vasút közelében található három legismertebb kilátót, valamint a vidék meglepő érdekességeit, titokzatos emlékeit.


Világjáró gyerekek - Finnország

Deák17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria - február 19., 9.30-12.30

A Világjáró Gyerekek sorozat egy olyan családi program, ahol minden hónapban más és más nemzet kultúráját, meséit, játékait mutatják be a gyerekeknek. A februári vendég a Kalevala ünnepének hónapjában Finnország lesz.


Legkisebbek mozija: Bogyó és Babóca 4. - Tündérkártyák (0)

Puskin Kuckó - február 19., 10.00

A Bogyó és Babóca rajzfilmsorozat negyedik részében a csigafiú és a katicalány új kalandokon keresztül fedezi fel a világot. Kiderül, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a kerekesszékes Holdbogár, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell focizniuk.


Átfedések | Kollázs, absztrakt - Játék a színekkel, textúrákkal

Hegyvidék Galéria - február 19., 10.00

A februári családi nap alkalmával Koszorús Rita és Dóra Ádám művein keresztül a gyerekek belekóstolhatnak a kollázstechnika világába. Sajátosan átértelmezve a művészek által közvetített idő, utazás, emlékek fogalmát, maguk is elkészíthetik saját absztrakt festményeiket.


A csillagszemű juhász // ISON

ISON - február 19., 10.00

Melyik a csillagszemű juhász kedvenc nótája? Milyen dalra táncolnak az óriás sündisznók? Milyen hangja van az ezüsterdőnek, az aranyvárnak és a gyémánttónak? Ezekre a kérdésekre keresik a választ azokkal a bátor zenefonó és meseszövő gyerekekkel, akik ellátogatnak az ISON-ba.


Méhes Csaba pantomimművész vidám gyerekműsora

Újpalotai Közösségi Ház - február 19., 10.00

Mimóka egyfolytában játszik. Ha akarja, súlyemelő hatalmas izmokkal, ha akarja, tyúk, vagy béka, robotember vagy hős lovag. Vadászik a dzsungel mélyén, horgászik, autót szerel stb. – és ehhez nincs szüksége semmire, csak egy üres színpadra.


Magyar népi hangszerek - Pengetősök

Müpa - február 19., 11.00

A citerával és a többi pengetőssel igazi válogatott csapat ismerteti meg a résztvevő gyerekeket.


Budavári Farsangi utcabál

Virág Benedek Ház - február 19., 17.00

Vidám farsangi kavalkád kicsiknek és nagyoknak, lesz maszkabál, jó hangulat és HolddalaNap koncert is.


BBU Föld Alatti Futás 2022

Kőbányai pincerendszer - január 20., 7.30-18.30

Változatos távok kicsiknek és nagyoknak, látványos effektek, szuper zene, szórakoztató maskarák és mutatványok teszik felejthetetlenné a futás élményét, teljesítményedet pedig mutatós farsangi éremmel jutalmazzák.


Családi Vasárnap - Farsang

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ - február 20., 10.00

Az Aranyalma Páros hangszereivel és énekeivel azokat az időket idézi, mikor az emberek még értették a madarak nyelvét, érezték a napsugár ízét a szőlőfürtön, ismerték az ünnepek rendjét, együtt tudtak keseregni és vigadni, s gyógyulni a zene ereje által. A gyerekek segítségével ez a kedves, ismert történet rendhagyó mesévé kerekedik. Érkezz jelmezben, és kapsz egy fánkot!


Coppélia és az életre kelt babák - interaktív táncos meseelőadás

Millennium Háza - február 20., 10.00

A Delibes zenéjével kísért meseelőadásban egy mesélő, két táncművész és bábok jelenítik meg a szereplőket és kíséri végig a nézőket a történeten – táncbetétekkel gazdagítva. A gyerekek a szép mesét hallgatva-látva testközelből ismerkedhetnek a klasszikus balett műfajával.


Furulyás Palkó - a Kolompos együttes koncertje

Puskin Kuckó - február 20., 10.00

A juhait elvesztő pásztor vagy pásztorlány zenés történetének meseszerű feldolgozása, a Kolompos együttestől megszokott, remek hangulatban.


BonBon Matiné - Ventoscala Sinfonietta – Jancsi és Juliska

Eötvös10 Művelődési Ház - február 20., 10.00

A rengeteg humorral átszőtt előadás nemcsak új oldalát mutatja meg a történetnek, hanem szinte észrevétlenül be is vezeti a gyerekeket a nagyon ijesztőnek hangzó „kortárs zene” és ezen keresztül a klasszikus zene birodalmába.


HAB A TORTÁN! mesesorozat Mesél: Mórocz Andrienn és Kovács Lehel

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Ház (Labor) - február 20., 10.15

Harcos Bálint rengeteg szép mesével ajándékozta már meg a gyerekeket. Ő jegyzi többek között a Pagony kiadó gondozásában megjelent Szofi-sorozatot és A boszorkánycicát. Most a végtelenül lírai hangulatú mesekönyvének, a Dorka és az elgurult gombnak az első tündérmeséjét csodálhatjátok meg a színpadon.


Paár Julcsi és Fitos Dezső Társulat: Kerekutca

Hagyományok Háza - február 20., 11.00

A Kerekutca nem csupán Varga Julcsáról és Basa Pistáról szól, sokkal inkább mindannyiunkról, gyerekekről és felnőttekről, emberi kapcsolatokról egyarànt.


Vuk

Budapest Bábszínház - február 20., 15.00

A Vaskakas Bábszínház grandiózus látványvilágú nagyszínpadi előadása Fekete István népszerű regénye alapján.