Egyéb

Világjáró gyerekek - Finnország

Deák17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
2022. február 19. (szombat) 09:30 - 12:30
Ingyenes

Helyszín:

Deák17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. emelet

Házigazda: Finnország


Együttműködő partner: Finn Nagykövetség Budapest


A Világjáró Gyerekek sorozat egy olyan családi program, ahol minden hónapban más és más nemzet kultúráját, meséit, játékait mutatják be a gyerekeknek. Nemcsak nekik tartogatnak élményeket, hiszen a szülők is sok új dolgot megtudhatnak az adott országról, nemzetről. A programokon egy rövid országismertetőt egy előadás is követ, amely lehet zene, tánc, színház, bábszínház vagy akár mesemondás is. Ezeken kívül különböző kézműves-foglalkozásokon is részt vehetnek a gyerekek, amelyek amellett, hogy szórakoztatóak, szintén segítik az ország népének, földrajzának és kultúrájának megismerését.


A programsorozat célja, hogy a gyerekek a világ minden tájára elkalandozhassanak, és nyitottak legyenek különböző kultúrákra, és elfogadással forduljanak más nemzetek szokásai felé.


A februári vendég a Kalevala ünnepének hónapjában Finnország lesz. Az országot egy olyan előadó mutatja be, aki Finnországban nőtt fel, és sok érdekesség mellett mesél a finn óvodákról és iskolákról is. A délelőtt folyamán további előadásokkal is készülnek a vendégek, és négy különböző Finnországhoz kötődő kézműves-foglalkozásba is bekapcsolódhattok.


Program:


9:30-tól: érkezés, regisztráció
10:00-10:25: az ország bemutatása
10:25-10:55: ismerkedés Finnországgal játékosan
11:00-12:30: kézműves-foglalkozások Finnországhoz kapcsolódóan


A programon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. ITT tudtok regisztrálni!

Ajánlott életkor: 3-10 év