Családi programok a hétvégére

Február utolsó hétvégéje következik, ami többek között azt is jelenti, hogy jövő héten beköszönt a március, az meg már nem semmi. Búcsúzzatok el a téltől örömködve! Mutatjuk, hogy hol, mi!

Pagony Farsang

Bartók Pagony - február 26., 10.00

Fergeteges karneváli bulival és a legújabb Pagony-mesékkel várnak benneteket. Öltözzetek be a kedvenc szereplőiteknek vagy bújjatok a most bemutatkozó mesehősök bőrébe! Legyeket rókák, robotok, denevérek, kígyók! Ismerjétek meg a legújabb könyveket és szerzőket különleges, interaktív programokon keresztül!


Legkisebbek mozija: Yakari - A mozifilm (6)

Puskin Kuckó - február 26., 10.00

Yakari, a kis sziú indián törzse a vándorló bölénycsorda nyomát követi. A fiú saját útját járja legjobb barátjával, a bátor és szabad lóval, Kismennydörgéssel. Útja során Yakari találkozik totemállatával, a Nagysassal, aki egy varázslatos tollal és egy rendkívüli képességgel ajándékozza meg...


Farsang

Budakeszi Vadaspark - február 26., 10.00

Kik azok az állatok az állatvilágban akik álarcot hordanak, és milyen okból hordják azt? Egy jól kitervelt rablásra készülnek? Vagy menőbbnek találják, mint a napszemüveget? Az is lehet, hogy ennek más oka van... Derítsétek ki!


Tavaszkereső - Kreatív kert gyerekeknek

Szamóca Kiskertész Tanoda - Füvészkert - február 26., 10.00 és 11.15

Nyílik már a téltemető és a hóvirág, és már a som is készül virágba borulni. Keressétek meg a tavasz első jeleit a Füvészkertben!


Motolla játszóház - Tavaszt váró kép

Marczibányi Téri Művelődési Központ - február 26., 10.30

Kézműves délelőttre várják a szervezők a kisgyerekes családokat, ahol az ebédig a kicsik és szüleik együtt alkothatnak.


Abszurd, bravúr, celeb - családi koncert bábjátékkal

Müpa (Üvegterem) - február 26., 11.00

Egy 2015-ös, különleges verseskötet, Laik Eszter Abszurd, bravúr, celeb című, a tanulni vágyó legkisebbeken kívül a jó humorú felnőtteket is könnyen megszólítani képes könyve jelentette a kiindulópontot a koncerthez. Lovászi Edina és zenészbarátai a kötetet forgatva döntöttek úgy, hogy interaktív, családi koncert keretében mutatnak be egy tucatnyit a szellemes szófejtésekből.


FARSANGI FANTASZTA - családi program a Kiscelli Múzeumban

Kiscelli Múzeum - február 26., 14.00-18.00

Farsangi fantaszták figyelem! Töltsétek meg a lovarkört jelmezesekkel! Lépjen porondra tagfintorgató és önmozgány, kötéljáró és hőserejű Hercules, légszökő és lovagművész, állatsereglet és vadállatfékező! Válassz kategóriát és nevezz be a jelmezversenyre, hogy cirkuszi csokicsomagot nyerj!


Télűzés a Tájházban

Cinkotai Tájház - február 26., 14.00-18.00

Elbúcsúztatják a telet a XVI. Kerületi Tájházban, a hagyományőrző események minden évben nagy sikernek örvendenek. Az óriási kiszebáb elkészítésében gyermek és felnőtt is részt vehet, melyre mindenki rátűzheti búját, bánatát.


Télűző illusztrációk – Takács Viktória kiállításának megnyitója

Jókai Klub - február 26., 15.00

Takács Viktória népszerű, hiánypótló képeskönyv-sorozatának, a Hagyományaink sorozatnak a legújabb darabját, a Farsangi mesét mutatja be a kiállítás. A megnyitón a kötethez és a farsanghoz kapcsolódóan Takács Viktória várja a gyerekeket egy kis kézműveskedésre.


Téltemetés

Wekerlei Kultúrház és Könyvtár - február 26., 16.00-17.30

Az immár hagyományos télkergető és gondűző programon zajkeltő eszközöket és kiszebábot lehet készíteni, a rossz idő és a problémák minél távolabb való kergetéséhez. Természetesen idén is lesz tűz, kántálás, ének, dobok és óriási kiszebáb, melyek segítségével, tisztességgel temethetjük el a telet.


Rejtély a villában - családi program Bajor Gizi egykori otthonában

Bajor Gizi Színészmúzeum - február 26., 18.00

A négyszintes épület egykori lakójának, Bajor Gizi színésznőnek nyomát kutatva a legkülönfélébb kalandokba keverednek a gyerekek. A szülőket színházi történetekkel, vetítéssel, kvízjátékkal várják. A séta végén a "családegyesítés" a múzeum tetőtéri manzárdjában történik.


Állatakadémia- állatbemutató Farkas Ádámmal, a Budakeszi Vadaspark zoopedagógusával

Millennium Háza - február 27., 10.00

Az Állatakadémia program egy állatbemutató, amely során különböző kedvtelésből tartható állatokkal ismerkedhettek meg. A bemutató célja a felelős állattartásra nevelés, kiegészítve az elhozott állat vadon élő rokonának ismertetésével.


Öko zsibongó

Füvészkert - ELTE Botanikus Kert - február 27., 10.00-16.00

Szerezd meg a „Csupasz kokas” összes tollát, vegyél részt az élő ördöglakat játékban és szerezd meg a legbikább bika címet! Lesz még néptánc, körtánc, reneszánsz tánc is. A karneváli hangulatot pedig a Madách Színház művészei garantálják. Aki jelmezben érkezik, meglepetés ajándékot kap!


A vitéz, a kalóz meg a nagymama - Halász Judit koncertje

Óbudai Kulturális Központ - február 27., 11.00

Halász Judit új lemezével folytatja azt a missziót, amit évtizedekkel ezelőtt elkezdett: a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésével klasszikus és kortárs magyar költők verseit énekelve gyerekek és családok tucatjaival ismerteti és szeretteti meg a magyar költészet legjavát.


Mitől zong az ora? – Eckhardt Gábor hangszerbemutató koncertje gyerekeknek

MOM Kulturális Központ - MOMKult (Kupolaterem) - február 27., 11.00

Találkoztál már “orával”? “Zongott” már neked? Megtörténhet veled, ha eljössz Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész családias hangulatú, interaktív, rengeteg humorral átszőtt műsorára, mely a kisiskolásoktól a nagyszülőkig mindenki számára egyaránt élvezetes kikapcsolódást és feltöltekezést nyújt a délelőtt folyamán.


Bíró Eszter farsangi, interaktív, családi koncertje

Marczibányi Téri Művelődési Központ - február 27., 11.00

Az előadáson felcsendülnek Bíró Eszter 3 lemezének legnépszerűbb gyerekdalai. A koncert egy izgalmas barangolás a hangok, a betűk és az idő birodalmában, amely során kiderül, hogy mely évszakban van a jelmezbál, melyik nap az első a héten vagy, hogy hány percből is áll egy negyedóra.


Belefér egy pici szívbe - Énekeltető, kacagtató gyerekelőadás - Farsang a Várkert Bazárban

Várkert Bazár - február 27., 11.00

„Apa szíve lyukas zokni? És a tyúkok biztosan mind falun laknak?” A Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő zenés-verses gyerekelőadás a színház varázsát, a koncert szívdobogását viszi el a gyerekekhez.


Liszt-kukacok Akadémiája - Feltalálók - Beethoven, a rockfelfedező

Zeneakadémia (Solti György Kamaraterem) - február 27., 11.00

Az ember, aki hercegek fölé helyezte magát. A szerző, aki nem volt hajlandó senkit szolgálni. A felfedező, akinek kevés volt minden keret, legyen szó hangszerről vagy zenei formáról. Ő Ludwig van Beethoven, a bécsi klasszika Irinyi Jánosa, a Liszt-kukacok Akadémiája tavaszi évadának második feltalálója.


A legkisebb boszorkány

Müpa - Fesztivál Színház - február 27., 11.00 és 15.00

Már a boszorkányok sem a régiek... Lázár Ervin varázslatok sorát felvonultató meséjének, A legkisebb boszorkánynak ez az egyik fő tanulsága. A sokat olvasott mesekönyvből ezúttal a táncszínpadra repül a klasszikussá nemesedett történet a Budapest Táncszínház művészeinek közreműködésével.