Családi programok a hétvégére

Végre itt a tavasz; csiperegnek a madarak, rüggyennek a fák, reggelente mi is egyre kevésbé vonakodva kászálódunk ki az ágyból, és valahogy az aktuális programkínálat kontúrjainak is előnyére válik a márciusi megvilágítás. Nézzétek!

Én kicsi szörnyem - csoportos meseillusztrációs kiállítás

Klebelsberg Kultúrkúria - április 10-ig

A kiállítás középpontjában a kortárs magyar gyermekkönyvek szörnyképei állnak. A tárlat lehetőséget adna közös gondolkodásra arról, hogy belső félelmeik vizualizálása miképpen segít a gyermek szorongásainak leküzdésében.


Legkisebbek mozija: Lengemesék (0)

Puskin Kuckó - március 5., 10.00

A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja...


"Húsevő" vagyis rovarfogó növények - Kreatív kert gyerekeknek

Szamóca Kiskertész Tanoda - Füvészkert - március 5., 10.00 és 11.15

Ismerd meg a rémisztő "húsevő" (rovaremésztő) növényeket a Füvészkert gyűjteményein keresztül. Az otthoniak ijesztgetésére ültettek is egy példányt, melyet ti magatok fogtok felnevelni.


Művészeti korszakok, stílusok gyereknyelven IV. - Pop art

Hegyvidék Galéria - március 5., 10.00

A “Művészeti korszakok, stílusok gyereknyelven” kézműves-foglalkozássorozat keretében a gyerekek kreatív alkotóprogramon tudhatnak meg többet a különböző művészeti korszakokról. Ez alkalommal Andy Warhol, Richard Hamilton és Roy Lichtenstein ikonikus alkotásain keresztül a pop art világával ismerkedhettek meg.


Beporzók Napja

Magyar Természettudományi Múzeum - március 5., 10.00-18.00

Az elmúlt évtizedekben az emberi tevékenység miatt jelentős mértékben lecsökkent a beporzó rovarok száma. A Beporzók Napja ezen hasznos élőlények védelmére hívja fel a figyelmet.


Ramazuri

Magyar Zene Háza - március 5., 10.30

A Ramazuri egy havonta jelentkező programsorozat, ahol cél, hogy a család minden tagja jól érezze magát! Kiscsoportos foglalkozások az épphogy tipegőknek, előképzettséget nem igénylő workshopok a család legnyitottabb tagjainak, és persze koncert az egész családnak!


Kaland a Galériában - Színek forradalma

Magyar Nemzeti Galéria - március 5., 10.30

Tudtátok, hogy a Galériában nem kell csendben lenni, és hogy bármilyen kérdésre választ kaphattok? Vajon mennyi ideig festette Szinyei Merse Pál Majális című főművét, vagy milyen foglalkozást választott eredetileg Csontváry Kosztka Tivadar?


Óbudai Danubia Zenekar: Mozart kommandó 1.0

BMC - Koncertterem - március 5., 10.30

Három kommandó mérkőzik meg egymással: vérre menő zenei erőpróba keretében döntik el – a közönség bevonásával – hogy ki lesz a legjobb csapat, melynek vezetője eljátszhat egy versenymű-tételt a zenekarral.


Bíborka

MOM Kulturális Központ - Kupolaterem - március 5., 11.00

Táncelőadás az óvodás korosztály számára, amiben a mese - játékos formában - a környezettudatos életre hívja fel a gyerekek figyelmét.


Divatmánia: szecessziós kalaptervező workshop gyerekeknek

Ráth György-villa - március 5., 14.00

Érdekel a divat? Szeretsz tervezni? Szívesen kipróbálnád magad divattervezőként? Ezen a rendezvényen tervezhetsz kalapokat és különböző kiegészítőket.


Csiribiri tavaszváró családi délután

Klebelsberg Kultúrkúria - március 5., 15.00-18.00

Vidám tavaszváró családi délután színházzal, koncerttel és kézműves játszóházzal.


Nyolcas sáv

Marczibányi Téri Művelődési Központ - március 6., 10.00

Zenés játékdélelőtt a Soharóza tagjaival és Jónás Verával, foglalkozások a meselemez-szerű album apropóján 9–14 éveseknek.


Mesemalac

Óbudai Kulturális Központ - március 6., 10.00

Két testvér, Lili és Lali felszökik a Nagyi padlására. A régi, poros tárgyak életre kelnek játékuktól. Párna, esernyő, bőrönd, fűrész mind-mind segítségükre lesz a mese alakulásában...


Forradalmi délelőtt a Millennium Házában

Millennium Háza - március 6., 10.00

A program során együtt társasjátékozhatsz a Talpra, magyar! című forradalmi szabadulókönyv szerzőjével, Fodor Veronikával és az illusztrátorral, Lanczinger Mátyással, és elkészítheted saját kokárdádat és Fürkész jelvényedet, sőt, megkapod a Tízek Társasága igazolványod is!


HAB A TORTÁN! mesesorozat Mesél: Pálos Hanna és Kovács D. Dániel

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Ház (Labor) - március 6., 10.15

Csoda, a csodaló és Kósza, a Kószáló egy Gödöllő melletti tanyán élnek. Kósza, csupa jó szándékból, annyi galibát tudott okozni, hogy Csodának mindig van mit helyrehoznia...


Legyél Te is huszár! - családi felfedezőnap az 1848-49-es szabadságharc korában

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház - március 6., 10.30

A 6-12 éves korosztálynak szóló játszóházban a történelem, a természettudományok és a művészetek varázslatos világába kalauzolják el a családokat a vasárnapi új élményprogramok.


Varázsnapok a Tücsöktanyán – Tavaszköszöntő

Tücsöktanya Családi Játszóház - március 6., 10.30

Tavaszköszöntő gyerekzene, játékos készülődés a tavaszi ünnepekre, valamint kedves dalok az állatokról.


A hangszerek világa – A fuvola

Festetics Palota - március 6., 11.00

Drahos Béla hangszerbemutató koncertje gyerekeknek, közreműködik Vigh Andrea hárfaművész.


Csipkés mese

Aranytíz Kultúrház - március 6., 11.00

Tárgymese, amelyben a varrónő tűpárnája – aki nem más, mint a süni – mindig megkéri a varrónőt, ha gyerekekkel találkoznak, mesélje el nekik Csipkerózsika történetét. Persze a varrónő szívesen tesz ennek eleget, a varródoboz kinyílik, s elkezdődik a Csipkés mese...


Halász Judit: A vitéz, a kalóz, meg a nagymama

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ - március 6., 11.00

Színészi pályafutásával párhuzamosan Halász Judit új műfajt teremtett előadóművészként, és mondhatjuk, generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.