Koncert

Ramazuri

Magyar Zene Háza
2022. március 05. (szombat) 10:30 - 12:00
Ár: 1000 Ft, 2000 Ft, 2500 Ft

Helyszín:

Magyar Zene Háza
1146 Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 3-5

Ramazuri egy havonta jelentkező programsorozat, ahol cél, hogy a család minden tagja jól érezze magát! Kiscsoportos foglalkozások az épphogy tipegőknek, előképzettséget nem igénylő workshopok a család legnyitottabb tagjainak, és persze koncert az egész családnak! Minden alkalom más műfaj, más téma jegyében zajlik, így érdemes lesz vissza-visszatérni!


Hangszerünk a levegő! 


A Ramazuri havonta jelentkező programsorozatának első alkalma a levegő körül forog! Meghívott vendégeink e témakörben tartják foglalkozásaikat, illetve előadásaikat. Egészen pontosan: 


Péter és a farkas: Szergej Prokofjev világhírű, gyerekeknek írott darabjának, a Péter és a farkasnak fúvószenekari átiratát mutatja be a Pro Musica Fúvósegyüttes és Lukácsházi Győző. A klasszikus zenei koncert során nemcsak a fúvóshangszerek többségével ismerkedhet meg a nagyérdemű, hanem a történetet megismerve az is világossá válik, hogyan képes egy-egy hangszer egy-egy szereplőt megszemélyesíteni, életre kelteni. Ebben nyújt segítséget Kiskovács Eszter, grafikusművész helyszíni, élő illusztrációja is, akinek köszönhetően a gyerekek pontosan tudják követni, hol is tart éppen a történet. 


PROGRAM 


Koncert


10.30 Pro Musica Fúvósötös & Lukácsházi Győző - Péter és a farkas (Koncertterem) 4 éves kortól 


Workshopok


11.30 Rubik Ernő & Dömötör Luca TÉRIDŐ JAM (Előadóterem) 6 éves kortól


11.30 Kerekes Enikő & Bisztricsány Linda: Tündérfátyol Zeneszó  (Zenepedagógia terem I., 203) 3 éves kortól


Kombinált jegy (koncert + workshop): 2500 Ft, koncertjegy: 2000 Ft, workshop jegy: 1000 Ft