Családi programok a hétvégére

Idén az a faramuci helyzet áll fönn, hogy május elseje pont vasárnapra esik, tehát nemcsak bukunk egy szabadnapot - ami nagyon szomorú -, de még az anyák napját is elsöprő fölénnyel darálja be a majálisok tömkelege. Viszont egyéb izgalmak is várnak a hétvégén, szóval köszöntsétek meg anyát, aztán jöhet a móka!

KidExpo 2022

Papp László Budapest Sportaréna - április 29., 10.00 - május 1., 18.00

Évente egyszer 3 napra egy varázslatos élménytérré alakul át a Budapest Aréna, ahol a család minden tagja remekül szórakozhat és informálódhat. A gyerekek kipróbálhatják a legújabb játékokat, kreatív-, fejlesztő- és ismeretterjesztő foglalkozásokon vehetnek részt, és mozgásigényüket is kiélhetik a különböző sportos aktivitásokon.

 

Világjáró gyerekek - Kína

Deák17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria - április 30., 9.30

Az országbemutatóban Kína tájai és kultúrája mellett megismerkedhettek a pekingi operával és annak különleges, festett maszkjaival. Próbára tehetitek ügyességeteket az evőpálcika használatában és a kínai lábtollasban. Sőt, a kínai harcművészeti bemutató után még a kungfu mozdulatait is elsajátíthatjátok.


Cseresznyevirágzás ünnepe

Jókai Klub - április 30., 10.00-18.00

A Jókai Klub japán napján bemutatók és előadások mellett változatos gyerekprogramok - színezés, rajzolás, kvízjátékok, origami hajtogatás, beszélgetés a kimonókról - is várják a családokat.


Kubizmus | Művészeti korszakok, stílusok gyereknyelven V.

Hegyvidék Galéria - április 30., 10.00

A “Művészeti korszakok, stílusok gyereknyelven” kreatív foglalkozássorozat keretében a gyerekek játszva tanulhatnak a különböző művészeti korszakokról, stílusokról, az őskori barlangrajzoktól egészen a kortárs művészetekig.


Kokas Klára Alapítvány: Kendőlengetős koncert

Esernyős - április 30., 10.00

Egyszeri élmény mind az alkotóknak és a befogadónak is. Testközelben a zenészekkel. A Kokas-pedagógiának köszönhetően a koncert utáni foglalkozáson a közös éneklés, mozgás, rajz, alkotás élményének beépítésével teljesen egyedi élmény részesei lehetnek a résztvevők.


ArchiKids Budapest - VárosÁlmodók

KÉK - Kortárs Építészeti Központ - április 30., 10.00-18.00

Hogyan látjuk a várost? - ma, holnap, régen, a jövőben, kintről, bentről, gyerekszemmel, fentről, éjjel, másképp, gyengén, vagy akár más érzékszervekkel... Világszerte rendszeresen megszervezésre kerülő ArchiKids eseményén a gyerekek megismerkedhetnek a bennük rejlő építésszel, aki alkotja, formálja és időnként újraálmodja a városi tereket.


MA-KI fest? - Hundertwasser

Képező - április 30., 10.00

MAKI egy kismajom, a Képező legviccesebb figurája. Segítségével a képzőművészeti legnagyobb alkotásaival ismerkedhetnek meg a 3-8 éves gyerekek.


Csodaliget lakói gyerekkoncert

Művészetek Háza Gödöllő - április 30., 10.30

A Csodaligetben bármi megtörténhet. Lakói vidámak, kedvesek, elfogadóak, mindannyian külön egyéniségek, akik valamilyen tulajdonságot mutatnak meg nekünk. A történetekben megtalálhatjuk azokat az értékeket, melyek valóban fontosak az életben. Sztárvendég: Gryllus Vilmos.


Varázserdő Lovagrend-kaland

Kiscelli parkerdő - április 30., 11.00

Kalandos mesejáték várja az 5 – 10 éveseket, akik Kázmér király lovagjaiként felkutatják a Kiscelli Varázserdő titokzatos új lakóját, hogy eldöntsék a vitás kérdést: vajon hány feje is van a Valahány Fejű Sárkánynak...


Magyar népi hangszerek - Fúvósok

Müpa - április 30., 11.00

Töröksíp és csimpolya, nádpikula és regőssíp, klarinét és kondáskürt: ebből a különös felsorolásból már biztosan világos, hogy a rendkívül gazdag magyar népi hangszertárból ezúttal a fúvósok kerülnek majd sorra.


Szuper led show - interaktív gyerekműsor

Benczúr Ház Kulturális Központ - április 30., 16.00

A ledes kosztümök, a kellékek és a színpadkép varázslatos hangulatot áraszt, az egyedülálló és élményekkel teli produkcióban óriási szerepet kapnak a táncos és akrobatikus elemekkel átszőtt zsonglőrmutatványok. A sok meglepetés mellett buborékfénydisco is várja a gyerekeket.


Rejtély a villában

Bajor Gizi Színészmúzeum - április 30., 18.30

A négyszintes épület egykori lakójának, Bajor Gizi színésznőnek nyomát kutatva a legkülönfélébb kalandokba keverednek a gyerekek. A szülőket színházi történetekkel, vetítéssel, kvízjátékkal várják. A séta végén a "családegyesítés" a múzeum tetőtéri manzárdjában történik.


Majális a Tizenötödikben

Bányász park - május 1., 7.00-22.30

Május első napja idén nemcsak a munka ünnepe, hanem anyák napja is. Ezért délelőtt gyerekprogramokkal, Ringatóval, Boribon színpadi történeteivel készülnek a családoknak. Délután pedig a kerületi művészeti, sport- és tánccsoportokkal alapozhatunk az esti koncertekre.


Millenáris Családi Majális

Millenáris - május 1., 9.30-17.00

Töltsetek egy felejthetetlen napot a Millenárison! A Parkban egész nap családi programokkal várják majd az érdeklődőket, lesz ugrálóvár, arcfestés, anyák napi kézműves-foglalkozás, sportolási lehetőség, és játékos formában a közlekedésbiztonság alapjaival is megismerkedhetnek a gyerekek.


Kertvárosi Majális

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház - május 1., 10.00

A Kertvárosi Majális 2022 programjában minden korosztály megtalálja a kedvére valót. A színpadi fellépők mellett ingyenes gyerekprogramokkal, kirakodóvásárral, vidámparkkal várják a családokat a XVI. kerület közepén, az Erzsébet-ligeti ősfák alatt.


Legkisebbek mozija: A kuflik és az Akármi (6)

Puskin Kuckó - május 1., 10.00

A 10+1 vadiúj történetben olyan akármik történnek hét kedvencünkkel, hogy az aztán tényleg nem akármi: Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben, emellett a főszereplők a messzi földről érkező Vándorkaktusszal is megismerkednek.


Varázsnagymama

Átrium - május 1., 11.00

A produkció egy kislány történetét meséli el. Kata egyik este nem tud elaludni, mivel nem találja kedvenc nyunyókáját, Tündérlányt. De egyszer csak felbukkan a nagymamája, életre kelnek a plüssjátékai, és közösen Tündérlány keresésére indulnak. A kaland során kiderül, hogy mennyi varázslat veszi körbe az életét. És még csak álmodni sem kell hozzá.


Skanzen majális

Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) - május 1., 10.00-18.00

Vurstli és körhinta, Robur-túra és Vitéz László, kézműveskedés és játékudvar várja a látogatókat a Skanzenben május 1-én. Öt tájegységben egész napos vidám és tartalmas kikapcsolódást kínál a múzeum.


Majális a Tündérkertben

Tündérkert - május 1., 10.00-22.00

A Soroksári Önkormányzat szervezésében igazán jó hangulatban ünnepelhetitek május elsejét, egész nap várnak gyerekkoncertek, kutyás bemutatók, ugrálóvárak, kézműves-foglalkozások és arcfestés is. Lesz bűvész műsor, fellép az Iszkiri zenekar este pedig jön a Beatrice.


Simorág TánCirkusz: Tükörmese

MU Színház - május 1., 16.00

A mesében a Tündér és az Óriás mindennapjaiba leshetnek be a gyerekek, ugyanis ők egymás mellett élnek, csak egy fal választja el őket, és szinte ugyanaz történik velük – kicsiben és nagyban. Az előadása után cirkuszi foglalkozást tartanak a gyerekeknek.