Családi programok a hétvégére

Kicsit lazább lesz a hétvége a szokásosnál, de aggodalomra semmi ok, azért így is tudtok menő programokból válogatni.

X. Bálint Ágnes Mesefesztivál

Vecsés - július 8-10.

Az egész hétvégét felölelő eseménysorozat az elmúlt 10 év Mesefesztiváljait ötvözi majd névadója Bálint Ágnes születésének 100. évfordulójával. Nemcsak tematikájában, de szereplőiben is megelevenedik az elmúlt 10 év, újra a Mesefesztiválon köszönthetjük majd a jól ismert mesehősöket: a három kismalacot, farkas komát, az óriást, a hétfejű sárkányt, a buboréktündért, porcicát, a cirkuszi társulatot, de természetesen Mazsola és BÁKK Manó sem maradhatnak ki a sorból.


Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Visegrád - július 8-10.

E három napon látványos lovagi tornák, pompás királyi menet és esti fáklyás felvonulás, vásár, koncertek és királyi borudvar várja az idelátogatókat, és természetesen a méltán híres királyi palota gyönyörű reneszánsz kertje és a Salamon-torony is újra pezsgő középkori élettel telik meg.


II. Kéklámpás Találkozó az Aeroparkban

Aeropark - július 9., 9.00

Ha szereted a nagy és különleges járműveket, akkor július 9-én az Aeroparkban a helyed! A tűzoltó-, rendőr- és mentőautók mellett várhatóan helikopterek is tiszteletüket teszik a nagyszabású rendezvényen, ahol élményautózás, kéklámpás játszótér, látványos bemutatók és izgalmas szimulációk is várnak.


Tündérkerti Családi Szombatok

Tündérkert - július 9., 9.00-13.00

Nyári családi délelőttök a Tündérkertben, ahol bábelőadás, koncert, interaktív zenés mesejáték, állatsimogató, kézműves-foglalkozások, csillámtetoválás és még sok színes program várja a gyerekeket.


Gyerekplacc a Hunyadi téren – Szuperhős nap

Hunyadi tér - július 9., 10.00-12.00

A szuperhős program látványos légakrobatikai bemutatóval indul, majd a Képregény Kedvelők Klubjának képregénybörzéjén megtudhatsz mindent, amit a szuperhősökről tudni érdemes, de lesz még arcfestés és szuperhősképző akadálypálya is, szóval minden adott, hogy ezen a napon ti is szuperhőssé váljatok.


Családi délelőtt

Óbudai Fő tér - július 9., 10.00-12.00

Egy délelőtt a legkisebbeknek és családjuknak. Zenés mesejáték, vidám gyermeknek szóló koncert és közönségtalálkozó az anyukáknak. Ne hagyjátok ki!


Misztrál: Álomkófic

Magyar Zene Háza (Szabadtéri színpad) - július 9., 10.30

Számos nagyszerű együttes érkezik a Magyar Zene Házába, hogy szórakoztassák a legifjabb korosztályt! A klasszikus zenétől a jazzig, a pantomimes cirkusztól egészen a közös dalírásig. Úgyhogy érdemes kilátogatni a Ligetbe, minden szombaton.


Arany-mesék

Interaktív Meseszínpad (Margitsziget) - július 9., 10.30

A Szekér Színház előadása az Arany János emlékév tiszteletére készült darab, melyben három Arany-vers (A fülemüle, Pázmán lovag és A bajusz) színpadi átdolgozása látható egységes egésszé szerkesztve. Az előadás során a korhű és historikus hangszereken elhangzó, élő zene is szervesen kapcsolódik a színpadi akcióhoz.


Varázsnapok a Tücsöktanyán – a Rumpedli mesezenekar koncertje

Tücsöktanya Családi Játszóház - július 9., 17.00

Az interaktív mesekoncert a macskák és a hungarikumok világát gyúrja egységbe. Az előadás végén handszersimogató is lesz, így aki kedvet kap a zenéléshez, az bátran kiélheti magát ezen a délutánon.


Állati La Fontaine

KULTKIKÖTŐ - Balatonfenyves - július 10., 10.30

A pécsi bábművész Komor László színháza az élőszínház és a bábszínház sajátos keveréke humorral átitatva. Öt klasszikus La Fontaine történetet láthatnak a gyerekek vidám szórakoztató feldolgozásban.


Lúdas Matyi

Szent Margit kolostor-romok - július 10., 10.30

Fazekas Mihály legismertebb művének átdolgozását tekinthetik meg kicsik és nagyok egyaránt. A 45 perces előadás a bábszínház, és a vásári komédiák varázsát egyesíti.