Fesztivál

X. Bálint Ágnes Mesefesztivál

Bálint Ágnes Kulturális Központ
2022. július 08. (péntek) 17:00 - 2022. július 10. (vasárnap) 18:00

Helyszín:

Bálint Ágnes Kulturális Központ
2220 Vecsés, Telepi út 43.

2022-ben július 8-9-10-én kerül megrendezésre Vecsésen a Bálint Ágnes Mesefesztivál. Az egész hétvégét felölelő eseménysorozat az elmúlt 10 év Mesefesztiváljait ötvözi majd névadója Bálint Ágnes születésének 100. évfordulójával.


Nemcsak tematikájában, de szereplőiben is megelevenedik az elmúlt 10 év, újra a Mesefesztiválon köszönthetjük majd a jól ismert mesehősöket: a három kismalacot, farkas komát, az óriást, a hétfejű sárkányt, a buboréktündért, porcicát, a cirkuszi társulatot, de természetesen Mazsola és BÁKK Manó sem maradhatnak ki a sorból. Az idei fesztiválra – amely a „Bálint Ágnes 100 – A mese örök” elnevezésű programsorozat egyik kiemelt állomása is egyben – a báb- és gyermekszínházi előadások bemutatására olyan hazánkban működő, nagy hagyománnyal bíró kő-bábszínházakat kértek fel, akik repertoárjuk legjobb előadásait hozzák el Vecsésre. A minőségi programok mellett látványos és különleges meglepetésjátékokkal is készülnek a szervezők, természetesen nem maradhat el a retro kisbusz és a kisvonat sem, mely a Bálint Ágnes Kulturális Központ és a Bálint Ágnes Emlékház között közlekedi majd.


Mesepárti regisztrációval a gyerekek részt vehetnek az immár hagyományos pecsétgyűjtő játékban, ahol tíz helyszínen 10 játékos feladatot kell majd megoldaniuk. A játékot leggyorsabban teljesítők most is meglepetésre számíthatnak.*
*Az ajándékok száma limitált. Szombaton és vasárnap is 300-300 darab BÁKK Manó kulacs kerül kiosztásra, a 10 különböző pecsétet leggyorsabban begyűjtők között.