Családi programok a hétvégére

Július közepe különösen az az időszak, amikor mindenki nyaralni van, vagy legalábbis nagy erőkkel készül rá. Persze akkor sem kell elszontyolodni, ha te pont nem tartozol az előbbi halmazba, hétvégén nem fogsz unatkozni, az tuti!

X. Cirkuszok Éjszakája

Balatonlelle - július 15-16.

Az eredetileg egynapos rendezvény a hatalmas érdeklődésre való tekintettel 2021 óta két napon keresztül tart, ahol kibővített műsorral, sztárvendégekkel és színes programmal várnak mindenkit.


Üstökösök és rakéták a kertben!

Svábhegyi Csillagvizsgáló - július 16., 10.00 és 13.00

Üstökösök – a kertben? Hát ez meg hogy lehetséges? A válasz egyszerű – ti fogjátok „megfőzni” őket! A (g)asztronómiai kísérlet során egy nagy fazékba keveritek össze az üstökös hozzávalóit, a receptet gondosan betartva. Mindeközben megismerkedhettek az üstökösök keletkezésével, a földi víz eredetével, valamint fény derül arra is, mi a közös az üstökösökben és a rock koncertekben...


Kaláka: Nálatok laknak-e állatok?

Városmajori Szabadtéri Színpad - július 16., 10.30

Nálatok laknak–e állatok? – biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek ismerősen hangzik ez a kérdés. A gyerekeknek szánt első Kaláka zenéskönyv 1986-ban viselte ezt a címet, és sokan emlékeznek a szülők közül gyerekkorukból a kicsi könyvecskére a kazettával. A Városmajori Szabadtéri Színpadra visszatérő több, mint 50 éves Kaláka együttes újabb dalokkal egészítette ki régi műsorát.


Maszmók Afrikában

Interaktív Meseszínpad (Margitsziget) - július 16., 10.30

Kokoró, a kis krokodil megszökik otthonról és nekivág a szavannának. Útközben számtalan kalandba keveredik, megismeri a szavanna lakóit, mindeközben rájön, hogy éhes, szomjas, és nagyon szeretne már inkább hazamenni. Szerencsére találkozik Maszmókkal, a nagy utazóval, aki segít neki hazatalálni, de ez sem olyan egyszerű...


Hangszersimogató Bársony Bálinttal és zenekarával

Magyar Zene Háza (Szabadtéri színpad) - július 16., 10.30

A Hangszersimogató egy szabad zenei foglalkozás gyermekeknek és szüleiknek egyaránt. Interaktív közös játék a hangszerekkel. A foglalkozások célja a hangszerek hangjának megismertetése és az együttzenélés, együtténeklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


VI. Libegők Éjszakája

Több helyszínen - július 16., 11.00

Július 16-án hazánk libegői késő estig nyitva lesznek. Várnak a városok, tájak messzi fényei, amit a magasból csodálhatsz majd meg egy kellemes libegőzés során!


A HandaBanda zenekar koncertje

Óbudai Fő tér - július 16., 11.00

A HandaBanda zenekar 2009 májusában alakult Szabó Zselyke színésznő vezetésével. A zenekar célja, hogy megismertesse és megszerettesse a gyerekekkel az élőzenét valamint, hogy kaput nyisson a magyar irodalom kincsestára felé.


A dzsungel könyve

Center Színház - július 16., 11.00

Egy napon furcsa hangok zavarják meg a dzsungellakók megszokott életét. A hang tulajdonosa: egy emberkölyök! A farkasok befogadják és el is nevezik őt Mauglinak. Bagira a párduc és a farkascsalád segítségével a kis Maugli nagy és erős fiúvá cseperedik.


Naplemente expressz a Gyermekvasúton

Hűvösvölgyi végállomás - július 16., 19.15

Július 16-án könnyed nyáresti utazásra invitál a Gyermekvasút. A Hűvösvölgy és Széchenyihegy közötti oda-vissza vonatút során a kilátókocsikban a budai hegyek hangulata, az erdő közelsége mindig páratlan élményt nyújt. A különvonat alkonyatkor érkezik a Kis-Hárs-hegy melletti panorámaívbe, ahonnan páratlan kilátás nyílik a fővárosra. A szerelvény itt várja meg a naplementét, majd indul tovább a hűvösvölgyi végállomásra.


Stanna és Panna, a felfedezők

Szentendre, Városháza udvara - július 17., 10.00

Lehet-e bejárni a világot, lépésről-lépésre, bolygóról-bolygóra úgy, hogy nem kell zötyögni, átszállni, szállást keresni? Lehet. Stanna és Panna átutazóban mindezt felfedezi a gyerekekkel, bőröndökben, táskákban lapuló tárgyakkal, fantáziával.


47. Fővárosi Képregénybörze

KMO Művelődési Központ - július 17., 10.00-15.00

Több tízezer képregény két szinten! A képregénykiadók teljes választékukkal, magánszemélyek saját gyűjteményükkel lesznek jelen.


Nyakigláb, Csupaháj meg a Málészáj

Szent Margit kolostor-romok - július 17., 10.30

Vidám történet az aranyszóró szamárról, a "terülj-terülj-asztalkám"-ról és az "üssed-üssed-botocskám"-ról, amelyből kiderül, mire vagyunk képesek, ha igazán összeszedjük magunkat.


Rutkai Bori Banda: Szülinap – Fülinap

Városmajori Szabadtéri Színpad - július 17., 10.30

Vajon miért huzigálják a kedves rokonok és barátok a fülünket a szülinapunkon, és miért kívánják nekünk, hogy a fülünk érjen a bokánkig? Olyan rejtélyes szokás ez, amire talán nincs is magyarázat. A Rutkai Bori Banda koncertjén – szülinapi számukkal – egy kicsit közelebb kerülhetünk a titok nyitjához...