Családi programok a hétvégére

Peches és bosszantó egy időzítés a hétvégére eső október 23., de azért elég jó programok várnak mindenfelé, dacára a nem hosszú hétvégének.

56 falun – Történelem és mindennapok vidéken

Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) - október 22-23.

A nemzeti ünnep hétvégéjén a Skanzenben autentikus környezetben elevenednek meg az ’56-os forradalom időszakának falusi mindennapjai. A kézműves programok is a kort idézik, hogy a gyerekek ízelítőt kaphassanak az ötvenes évek tárgyi világáról. Varrhatnak rongybabát és textilzsebkendőt, készíthetnek gombfocit vagy plakettet, de fűzhetnek nemzeti színű karkötőt is gyöngyökből.


Világjáró Gyerekek | Brazília

Deák17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria - október 22., 9.30

A Világjáró Gyerekek már 7. éve utaznak a Föld körül, és több mint 30 országba látogathattak el. Októberben egy olyan országot keresnek fel, ahol még nem jártak utazásaik során. Tartsatok velük, és fedezzétek fel közösen Brazíliát!


Állati jó! • családi nap a szecesszió és a fenntarthatóság jegyében

Róth Miksa Emlékház - október 22., 10.00

A családi napon a fenntarthatóság kérdése is terítéken lesz: az alkotásban és a felfedezés során a természet vezet majd titeket, környezetünk és élővilágunk megóvása a szecesszió buja növényvilágával kapcsolódik össze, a gondolatok pedig az állat- és növényvilág körül forognak majd. Alkossatok és fedezzetek fel minél több érdekességet!


Legkisebbek mozija: Lengemesék (0)

Puskin Kuckó - október 22., 10.00

A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja.


Ramazuri - Hangszerem: a hangom

Magyar Zene Háza - október 22., 10.30

Nagyszerű előadók érkeznek a zene legkülönbözőbb műfajaiból, hogy rövid, egyszerű énekes foglalkozásokkal mindenkit bevezessenek a zene legősibb formájába, a legkisebbeketől a legnagyobbakig.


Méta Matiné - Vigyázz, törékeny!

Néprajzi Múzeum - október 22., 10.30

Míg a gyerekek játszanak, alkotnak vagy rejtélyek után nyomoznak, a felnőttek belelassulhatnak a szemlélődésbe, hogy mélyebben megismerjék a tárgyak, a kiállítások és az épület különböző rétegeit.


A papucsszaggató királykisasszonyok

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház - október 22., 11.00

Váray-Major Zsófia és az Anima Musicae Kamarazenekar művészeinek interaktív koncertje a népmesék világába repít. Zene, tánc és a magyar klasszikus zenék magával ragadó ereje várja a kisgyermekes családokat.


A háromágú tölgyfa tündére

Müpa - október 22., 11.00

Sűrű erdő közepén tölgyfába zárva őriz három szépséges tündérleányt a gonosz boszorkány. Lassan peregnek a percek és az évek, de persze már úton van a daliás királyfi, hogy megtörje az átkot, és nem mellesleg rátaláljon élete szerelmére. De a gaz vénasszonyt sem kell félteni, mindent be fog vetni, hogy a szerelmesek útjába álljon...


A vitéz, a kalóz, meg a nagymama - Halász Judit koncertje

UP Újpesti Rendezvénytér - október 22., 11.00

Halász Judit új lemezével folytatja azt a missziót, amelyet évtizedekkel ezelőtt elkezdett: a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésével klasszikus és kortárs magyar költők verseit énekelve gyerekek és családok számára megszeretteti a magyar költészet legjavát.


A Láda titka

MOM Kulturális Központ - MOMKult - október 22., 11.00

Mit tegyen az ember fia, ha egyszer csak váratlanul begurul hozzá egy láda? Nem tudni, hogy honnan, nem tudni, hogy kié… SEHOL senki, csak a láda. Régi jószág, ütött-kopott, rézcsatokkal, nagy lakattal, kerekeken gurul, gurul… Vajon mit rejthet e láda?...


Legkisebbek mozija: Mágikus állatok iskolája (6)

Puskin Kuckó - október 23., 10.00

Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér? Ennek az iskolának a tanulói ilyen igaz barátokra lelnek. A mágikus állatok kívülről plüssállatnak látszanak, és azt, hogy beszélni tudnak, csak a gazdájuk észleli. Idának különösen jól jön egy ilyen társ, mikor új iskolába kerül, ahol látszólag senki sem akar vele barátkozni.


Makktündér csodái

Pólus Mozi - október 23., 11.00

Mi történik, ha egy torkos kis vadmalac elindul a világba, hogy valami jót tegyen? Sikerül neki? A mese végére kiderül, és a gyerekek segítségével Citromka is megtalálja a helyes utat.


Frakk, a macskák réme

Budapest Jazz Club - október 23., 15.30

Mesemusical a Madách Színház művészeivel, csaholással és macskakergetéssel, kétszer fél órában, néha egy egészben.