Családi programok a hétvégére

Ugye milyen hamar elröppent ez a hét, és máris itt a jól megérdemelt pihenés, ráadásul ezen a hétvégén is számtalan mesés program vár rátok.

Bélamese

BMC - Koncertterem - november 5., 9.30

A Bélamese voltaképpen egy újraértelmezett, a Cantata profana szövegéből kiinduló posztapokaliptikus, szerelmi csodaszarvas-történet, ennek szöveges részeit olvassa majd fel az előadáson Hámori Máté karmester.


Borka

MU Színház - november 5., 9.30 és 11.15

A húszperces játék egy teljes napot foglal magába, felkeléstől lefekvésig, és számtalan közös játékötletet sorakoztat fel, amit pillanatok alatt lehet reprodukálni, akár otthon is. Az előadás utáni húsz perc az alkotók és a nézők közös játéka. Ez a foglalkozás lehetőséget nyújt, hogy az előadás élménye, tapintható valóságos tapasztalás legyen a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt.


Ludas Matyi - koncert és gyermektáncház a Kolompos együttessel

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ - november 5., 10.00

Fazekas Mihály klasszikus elbeszélő költeménye ezúttal a Kolompos együttes tolmácsolásában jelenik meg a színpadon sok díszlettel, kellékkel, a közönség soraiból választott gyerekszereplőkkel és természetesen jó kis muzsikákkal.


Legkisebbek mozija: Yakari - A mozifilm (6)

Puskin Kuckó - november 5., 10.00

Yakari, a kis sziú indián törzse a vándorló bölénycsorda nyomát követi. A fiú saját útját járja legjobb barátjával, a bátor és szabad lóval, Kismennydörgéssel. Útja során Yakari találkozik totemállatával, a Nagysassal, aki egy varázslatos tollal és egy rendkívüli képességgel ajándékozza meg.


India Nap

Eötvös10 Művelődési Ház - november 5., 10.00-13.00

Indiai táncelőadás, meseszínház (egy varázslatos történet bábbal, tánccal és tárgyakkal előadva) és jógabemutató várja az egész családot.


Tamburázó / Matiné a Söndörgővel – nem csak gyerekeknek

Márai Sándor Művelődési Ház - november 5., 10.00

A Söndörgő útját a Vujicsics Együtteshez kötődő családi szálak és a délszláv népzene iránti elragadtatás jelölte ki. Kirívó virtuozitásával és lehengerlően friss előadásmódjával mára Európa-szerte az egyik legnépszerűbb magyarországi együttessé vált. Ezúttal a gyerekeknek készült műsorukkal négy részes sorozat keretében vezetik be közönségüket a balkáni ritmusok, és hangszerek világába.


MÁV Szimfonikus Zenekar: Őszi koncert

Magyar Zene Háza - november 5., 10.30

A MÁV Szimfonikus Zenekar régóta fontos pillére a hazai hangversenyéletnek, köszönhetően annak is, hogy története során számos alkalommal tudott megújulni, az új idők elvárásainak megfelelni, például nagyszerű, gyerekeknek szánt koncertjeivel. A Magyar Zene Háza sorozatának részeként ezúttal az őszhöz kapcsolódó interaktív hangversenyüket mutatják be, ahol a leghíresebb zeneszerzők műveivel, az évszakhoz kapcsolódó vetítéssel, közös zenei játékokkal, népdalok és mondókák megidézésével segítik a gyerekeket abban, hogy megismerkedjenek, és lehetőleg örök barátságot kössenek a klasszikus zene és a hangszerek világával.


Kvázi & Max: Koncert

Kiscelli Oktatási és Kulturális központ - november 5-6., 11.00

A két csetlő-botló koncertre készül, de nem találja a hangokat. Hol hagyták el? Merre keressék? Játékos hangvadászat a közönséggel. Ha meglelik, végre indulhat a zene-bona.


Csiribiri családi délután

Klebelsberg Kultúrkúria - november 5., 15.00-18.00

Fazekas Mihály legismertebb művében Lúdas Matyi, az egyszeri libapásztorfiú épp háromszor jár túl a faluját sanyargató kapzsi és zsarnok földesúr, Döbrögi eszén, tetteivel beírva magát mindannyiunk emlékezetébe. A meseelőadás mellett Gágogó koncert és kézműves játszóház is vár benneteket.


Madagaszkár

Pesti Magyar Színház - november 5., 15.00 (bemutató) és 19.00, november 6., 11.00 és 15.00

Alex, az oroszlán és állatkerti barátai nagy kalamajkába keverednek, amikor Marty, a zebra, a pingvinek segítségével megszökik a New York-i Central Park állatkertjéből. Barátaik az első döbbenet után útra kelnek, hogy megkeressék, ám a betondzsungelben mászkáló víziló, oroszlán és zsiráf nem kevés feltűnést keltenek...


Az Ország Játéka Játszónap

Groupama Aréna - november 6., 10.30 és 14.00

Az Ország Játéka játszónapja a kilencedik éve megrendezésre kerülő rangos szakmai verseny megkoronázása. A Játszónap keretén belül a gyerekek végre az összes, több mint 70 nevezett játékot kipróbálhatják.


Rutkai Bori Banda - Boszi Buli

Budapest Jazz Club - november 6., 11.00

A Rutkai Bori Banda őszi beöltözős gyerekbulijába, ami a Halloween budapesti változata, nemcsak boszorkányokat, hanem manókat, mágusokat, denevéreket, mindenféle maskarásokat, valamint földönkívülieket is nagyon várnak. A zenekar gondoskodik az elvarázsolt hangulatról és a bizsergető talpalávalókról.


Manó 1. - Az ősember tábortüzétől a királyi pompáig

Concerto Zeneház - november 6., 11.00

A Concerto Budapest népszerű Manó programja az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szól. A négy koncertes sorozat arra vállalkozik, hogy végigjárja a zene sok ezer éves történetét. Az őskortól napjainkig, elsősorban az európai zenére alapozva mutassa be, hogyan született, fejlődött, és hol tart ma mindannyiunk szeretett kincse, a muzsika világa.


A legkisebb boszorkány

Müpa - november 6., 11.00 és 15.00

A hős Király Kis Miklós fülig szerelmes lesz a világ legszebb lányába, Tündér Terciába, és bármilyen hihetetlennek is hangzik, a címszereplő Amarilla folyamatosan segíti a daliát, miközben az ő szíve is érte dobog...


Márton nap a Marczin - nem csak gyerekeknek!

Marczibányi Téri Művelődési Központ - november 6., 14.00

Síppal, dobbal, lámpásokkal tehettek egy kört a Marczibányi tér körül, utána pedig a Batyu Színház Elvarázsolt fazék című bábelőadása vár mindenkit.