Családi programok a hétvégére

Még egy adventi hétvége, amit nagyon is érdemes lesz kihasználni, egyrészt, mert idénre már nem sok maradt belőlük, no meg azért is, mert nagyon menő programokat csíphettek el ebben a pár napban.

VarázsLiget

Városligeti Nagyrét - december 9. - január 1.

A TulipánTündér Produkció és a HG Média egy varázslatos programra invitál benneteket a Városligetbe egész decemberben. Idén új életre kel a VARÁZSLIGET.


Ünnepváró forgatag

Hagyományok Háza - december 9-11.

Karácsonyhoz közeledve ünnepi díszbe öltözik a Hagyományok Háza, a gyermek- és családi programok mellett ajándékkészítő műhelyek, gasztronómiai előadások és táncház is színesíti az adventi hétvégét.


Kristály

Millenáris - december 9-11.

A Kristály varázsvilága felnőtteket és gyermekeket egyaránt vár, ezúttal a Millenárison, ahol a csillogó jégbe fagyott, bámulatos meseképek a közönség szeme láttára és közreműködésével kelnek életre.


TERNOVSZKY - Találkozás az animáció mesterével

Uránia Nemzeti Filmszínház - december 10-11.

Az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Ternovszky Béla fél évszázados alkotómunkája a magyar animációs film különösen népszerű fejezete: a rendező rajzfilmjei a humor jegyében formálódtak. A Ternovszky-animációk – melyekben az állandó alkotótárs, Nepp József forgatókönyvei kelnek életre – kicsiket és nagyokat egyaránt megnevettetnek.


Farkasházi Réka és a Tintanyúl

Pestszentimrei Közösségi Ház - december 10., 10.00

A ma már kétszeres Fonogram-díjas zenekar 2006-ban kezdett bele nagy álma megvalósításába, hogy a kortárs gyermekvers irodalmat népszerűsítse országszerte, zenei köntösben.


Liszt-kukac úr angyalai – interaktív karácsonyi koncert

Zeneakadémia - december 10., 10.00

Egyfajta zenei „Charlie angyalaival” tér vissza a Liszt-kukacok Akadémiája! Mona Dániel zenetörténész, valamint a ConnecTrio sokoldalú, szórakoztató, lelkesítő és elbűvölő tagjai a matiné első felében a közönség kíváncsibb tagjaival hoznak létre közösen valamit, amit aztán az esemény második felében hallható koncert részeként együtt is adnak majd elő.


Kiscelli Advent

Kiscelli Múzeum - december 10., 10.00-18.00

A hagyományokhoz híven idén is megrendezik az adventi készülődést a Kiscelli Múzeumban, ahol december 10-én, szombaton gasztroszínházzal, kreatív foglalkozásokkal és tárlatvezetésekkel várják a látogatókat.


Családi karácsonyváró koncert és játék a Jazzationnel

Magyar Zene Háza - december 10., 10.30

A modern acappella szerelmeseit és a műfajjal csak most ismerkedőket is szeretettel várja a Jazzation, Magyarország első számú jazz acappella együttese. Ezen a decemberi délelőttön az együttes tagjai vokális játékokkal varázsolják majd el a család minden korosztályát a koncert utáni workshopokon.


Simon Izabella adventi gyerekkoncertje

Bartók Emlékház - december 10., 11.00

Simon Izabella ünnepváró koncertje 8-13 éves gyerekeknek.


Karácsonyi képeslapkészítés | szülő-gyerek páros workshop

K11 Művészeti és Kulturális Központ (Labor) - december 10., 12.30

A családi workshopon a gyerekek szüleikkel együtt párban készíthetnek papírkivágásos technikával karácsonyi képeslapot vagy grafikát. A közös alkotásokat stop-motion módszerrel mozgásba is hozzák, a képeslaphoz tartozó animációt pedig a virtuális valóságban egy alkalmazás segítségével nézhetitek meg.


Adventi forgatag - Ünnepváró családi ajándékkészítő műhely

Klebelsberg Kultúrkúria - december 10., 14.00

A Klebelsberg Kultúrkúria szeretettel vár mindenkit, kicsiket és nagyokat ajándékkészítő műhelyébe, hogy a karácsonyi ajándékok még időben elkészüljenek!


"Ha betér az Égi Király"

ÓKK Csillaghegyi Közösségi Háza - december 10., 16.30

Ősi, kincses hagyományokra visszatekintő betlehemes játék bábtáncoltatással, énekmondással és élő dudaszóval.


Karácsonyi homokmesék - Cakó Ferenc élő homokrajz előadása

Klebelsberg Kultúrkúria - december 10., 17.00

A karácsonyi ünnepkör és a tél ihlette meséket élő homokrajzolás során varázsolja a vászonra Cakó Ferenc grafikusművész. A világon egyedülálló produkció maradandó élményt jelent gyermekek és felnőttek számára egyaránt.


Világraszóló Karácsony!

Barabás Villa - december 11., 10.00

Koncertek, mesék, kézműveskedés, irodalom, művészet, tombola és sok meglepetés vár kicsiket és nagyokat a Barabás Villában.


ZSEBszalma trió adventi koncert

Városháza tér - december 11., 10.30

A Zabszalma együttes trió formációjának interaktív adventi mesekoncertje, mely történeteken, megzenésített verseken, ismert és kevésbé ismert dalokon, népdalokon keresztül vezeti hallgatóit az ünnepi hangulat felé.


Magyar népmesék

Nemzeti Táncszínház - december 11., 11.00

Népmeséink olyan kincseink, amelyek megismertetnek közös hagyományainkkal, emellett kedves bölcsességükkel, színes fantáziavilágukkal, humorral és furfanggal tanítanak, és szinte észrevétlenül segítenek alapvető erkölcsi kérdésekben, a hétköznapi események, problémák feldolgozásában - gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.


Rutkai Bori Banda: Adventi tánckalendárium

Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház - december 11., 11.00

Boriék vidám, táncos téli dalokkal idézik meg az ünnepváró napok hangulatát. Mintha csak az adventi kalendárium ablakai mögül kerülnének elő a varázslatos mesedalok, melyeket Bori színpompás, horgolt bábjaival ad elő.