Családi programok a hétvégére

Szegény január nem tartozik a legnépszerűbb hónapok közé, az ünnepek elmúltával már mindenki inkább a tavaszt várja, rajta meg csak úgy túl kéne lenni. Pedig izgalmas programok ilyenkor is várnak, ha nem tudod, merre, segítünk!

Mozgó Múzeum - Budapesti élményutazás a "Faros" Ikarusszal

Hősök tere - január 14-15.

A Mozgó Múzeum elnevezésű program során Ikarus 66-os buszon járhatjátok be a főváros legszebb helyeit, eközben pedig zenék és ismeretterjesztő anyagok segítségével tudhattok meg többet a jármű korának világáról. A busz a programra egyedi díszkivilágítást is kap.


Duna Művészegyüttes: Kis magyar táncrajz - Rendhagyó néprajzi óra

Magyar Zene Háza - január 14., 10.30

A Duna Művészegyüttes interaktív óra keretében bemutatja számos Kárpát-medencei tájegység táncát és tánctípusát (többek között: verbunk, csárdás, ugrós táncok, karikázó…) A gyerekek megismerkedhetnek az adott néprajzi tájegységek viseleteivel, jellemző dallamaival és hangszereivel. Sőt, az előadás után rövid táncház keretében maguk is kipróbálhatják őket.


A Nap, a Hold és a Csillag megszabadítása

Müpa - január 14., 11.00

Sárkányok, királykisasszonyok, szegény bojtárlegények - ugye nagyon is ismerős az alaphelyzet a népmesékből? A Kereplő Családi Színház kétszemélyes előadásában a szokásos képlet egy kicsit másképp alakul: az apró nézőkből a mese résztvevői lesznek, akik, miközben hőstettek sorának lehetnek valódi részesei, a népi kultúráról is tanulnak.


Ice Kingdom-Jégkirályság

Fővárosi Nagycirkusz - január 14., 19.00, január 15., 11.00 és 15.00

Látványos show-műsorral, bohócokkal, kisállatokkal, jégrevüvel és egy az egész család számára izgalmas mesevilággal készül januártól a Fővárosi Nagycirkusz.


PöttömParty

Budapest Park - január 15., 10.00

Rengeteg korcsolyázás, jégpingvinek, kézműves-foglalkozások, ünnepi fények - ezek várnak titeket a pöttömkerti jégvilágban.


Legkisebbek mozija: Az erdő kapitánya (0)

Puskin Kuckó - január 15., 10.00

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói.


Évnyitogató zenei matiné

Tücsöktanya Családi Játszóház - január 15., 10.30

Fellép a Presto Kamaraegyüttes, amely zeneakadémiát, zeneművészeti főiskolát végzett hivatásos muzsikusokból alakult 2008-ban Budapesten fuvola, két hegedű, brácsa, cselló és zongora felállásban. A koncertet a Tücsök Alkotóműhely, családi társasjáték és a jól megszokott játszóház kíséri.


Motolla játszóház - Csillogó téli havas kép

Marczibányi Téri Művelődési Központ - január 15., 10.30

Kézműves délelőttre várják a szervezők a kisgyerekes családokat, ahol az ebédig a kicsik és szüleik (Anya, Apa és a Nagyi is) együtt alkothatnak. A játszóházi foglalkozásokat 3-6 éves korú gyermekeknek ajánlják.


Szaffi

Müpa - január 15., 11.00

Kalandos életet élő vándorcigányok és hatalmukkal visszaélő, galád, mégis nevetséges nemesek a főszereplői a klasszikus Jókai-regényből, A cigánybáróból készült adaptációnak, a több generáció által jól ismert Szaffi című animációs filmnek. A Strauss-dallamokkal megelevenedő izgalmas történetben fontos szerep jut még a basa évtizedeken át rejtegetett kincsének, meg a bájos címszereplő és az ágrólszakadt Botsinkay Jónás között szövődő szerelemnek.


Hetedhét táncház - Moldvai táncok és a koboz

Müpa - január 15., 12.00

Havonta egy alkalommal, a vasárnapi Cifra Palota műsorába illeszkedő Hetedhét táncház sorozatban a legkiválóbb muzsikusok, hagyományőrző hangszeres mesterek és táncmesterek segítségével tehetik meg kezdő tánclépéseiket a gyerekek, ismerkedhetnek tájaink hagyományaival: meséivel, játékaival, szokásaival, zenéjével, dalaival és az egyes tájak jellegzetes hangszereivel, nemcsak hallgatóként, hanem a közös játék és tánc résztvevőjeként is.


Kakaókoncert

BFZ próbaterme - január 15., 14.30 és 16.30

A Fesztiválzenekar gyerekeknek szóló programsorozata közel negyedszázada ad minőségi klasszikus zenei élményt a legkisebbeknek. Az együttes próbaterme nemcsak a műsorra tűzött nagyzenekari művek apró részleteinek kikísérletezésére és kamaramuzsikálásra szolgál, hanem itt zajlik a klasszikus zenéért rajongó következő generációk kinevelése is.