Családi programok a hétvégére

Még mindig a farsang bűvöletében lubickolnak a programok, szóval ha van kedvetek egy kis vidám, jelmezes télűzéshez, akkor itt az alkalom!

Mozdulj Manó - Farsangi Fesztivál

Angyalföldi Láng Sportcsarnok - február 18., 9.00

A Mozdulj Manó Fesztivál egy olyan rendezvénysorozat, ahol az óvodás- és kisiskolás korú gyermekek bemutathatják a tánc- és sport tanfolyamokon szerzett tudásukat.


Farsang a Magyar Természettudományi Múzeumban

Magyar Természettudományi Múzeum - február 18., 10.00

Hogyan használják fel a különböző kultúrákban az állati szőröket, bőröket, szarvakat, csontokat jelmeznek a különböző ünnepeken, szertartásokon. A kézműves workshop keretében pedig busó maszkokat készíthetnek a résztvevők.


Kolompos Együttes: Farsangi mulatság

Puskin Kuckó - február 18., 10.00

Itt a farsang, áll a bál. Vízkereszttől Húshagyó keddig tart a mulatságok, bolondozások, álarcos, maskarás bálok időszaka. Farsangi szokások, játékok, táncos- és ügyességi vetélkedők a Kolompos együttestől megszokott, remek hangulatban!


Csokiimádó mesehősök nyomában

Szamóca Kiskertész Tanoda - február 18., 10.00 és 11.15

A csokiimádók is megismerhetik, hogy hogyan és miből is készül a kedvenc csemegéjük. Megismerkedhettek a kakaóbabbal, a kakaó növénnyel és a szentjánoskenyérrel is, amiből csokipótlót készítenek. És persze kóstolhattok és ültethettek is.


Farsangi mesék a Vándorúton Meseműhellyel

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Üllői úti könyvtár - február 18., 10.00-12.00

A farsangi családi mesedélelőtt a vidámságról, bolondozásról, átváltozásról, mulatságról fog szólni. Ehhez most is a világ népmesekincstárának meséit, valamint mondókákat, dalokat és találóskérdéseket hívhattok segítségül.


A pillanat varázsa / Ramazuri – Program az egész családnak

Magyar Zene Háza - február 18., 10.30

Volt már veled olyan, hogy hirtelen nem is tudtad, mi fog a következő pillanatban történni? Képzeld, vannak zenészek, akik folyton ezt élik át muzsikálás közben! Ők a rögtönzés mesterei, akik a pillanatnak élnek, akiket az érzéseik irányítanak. Akik improvizálnak.


MÉTA Matiné - Farsangi program az egész családnak

Néprajzi Múzeum - február 18., 10.30

Míg a gyerekek játszanak, alkotnak vagy rejtélyek után nyomoznak, a felnőttek belelassulhatnak a szemlélődésbe, hogy mélyebben megismerjék a tárgyak, a kiállítások és az épület különböző rétegeit. A kéthetente, párhuzamosan zajló gyerek- és felnőtt foglalkozásokon a család apraja-nagyja jól szórakozhat!


Bing Nyuszi Show

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ - február 18., 11.00

Egy fergeteges hangulatú show keretében találkozhattok Binggel, Cocóval, Szulával, Pandóval és Floppal. Az előadás 5 kis tanulságos történetet mesél el, 6 dallal színesítve. A jó hangulat garantált, és ráadásul a fináléban lufieső is vár rátok.


Szökevény játékok - Mocorgó mesekoncert

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház - február 18., 11.00

Jankó szereti a játékait, de sajnos soha nem pakolja össze őket alvás előtt, így a játékok a földön heverve alszanak. Egy alkalommal megelégelik a mostoha bánásmódot és barátaikkal együtt útra kelnek, hogy Terihez, az utcában lakó gondoskodó és rendes kislányhoz költözzenek. A mese folyamán felcsendülnek Csajkovszkij, Dvorák, Grieg, Debussy, Gershwin és Bartók művei, melyhez a gyermekek mozgással, hangjátékkal kapcsolódhatnak.


Gryllus Vilmos - Maszkabál - Online ÉLŐ

Online - február 18., 16.30

Mielőtt véget érne a farsang Gryllus Vilmos tart még egy online MASZKABÁL koncertet, hogy mindannyian, bárhol vagytok is, együtt énekelhessetek a rút banyáról, a tigrisről, a katicáról, az igazi férfiről, meg az összes többi jelmezről, akik a lemezen is bemutatkoznak.


Legkisebbek mozija: Yakari – A mozifilm (6)

Puskin Kuckó - február 19., 10.00

Yakari, a kis sziú indián törzse a vándorló bölénycsorda nyomát követi. A fiú saját útját járja legjobb barátjával, a bátor és szabad lóval, Kismennydörgéssel. Útja során Yakari találkozik totemállatával, a Nagysassal, aki egy varázslatos tollal és egy rendkívüli képességgel ajándékozza meg...


Családi vasárnap - Farsangi bábjáték

Millennium Háza - február 19., 10.00

Interaktív asztali bábozás farsangi témára hangolva. A bábjáték a gyerekek bevonásával történik.


Családi vasárnap: Boribon és a 7 lufi

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ - február 19., 10.30

Marék Veronika szeleburdi kis mackóját hatvan éve imádják a picik szerte a világon. A kicsattanó öröm, a kontrollálhatatlan düh és egy tál meleg pogácsa épp olyan velejárója a Boribon meséknek, mint a pici gyerekek életének. A 7 lufi a veszteség első megtapasztalásáról, és a végtelen boldogságról szól.


Rutkai Bori Banda : Csupa csoda farsang!

Ferencvárosi Művelődési Központ - február 19., 11.00

A kétszeres Fonogram-díjas Banda sokszínű, ezer ritmusú, kavalkádos tánczenéjére Bori színpompás horgolt bábjaival kelti életre a mesedalokat. Szálljatok be ti is a buliba, mindenképpen vigyetek magatokkal egy kézreálló ritmushangszert, és ha van kedvetek, öltözzetek be egy saját készítésű jelmezbe!


Diavetítés – Mackók minden mennyiségben

Art+ Cinema - február 19., 11.00

Izgalmas diákon keresztül követhetitek a mackók kalandjait összesen öt mesén keresztül.


Kalap Jakab – áll a bál – farsangi mulatság

Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ - február 19., 11.00

A saját dalaikat előadó formáció folklór dallamokra építi műsorát, melyben a hagyományőrzés és a humor is kiemelt szerepet kap.


I. Orczy téri Farsang

Gólya - február 19., 14.00-19.00

Szeretettel várnak minden kicsit és nagyot, jelmezben vagy jelmez nélkül az első, a Gólyában megrendezett farsangi mulatságon. Amik biztosan lesznek: zenebona, maszkkészítés, jelmezverseny/bemutató, tombola, játékok, fánk és tea.


PomPom Acid Farsang

Akvárium Klub - február 19., 16.00-19.00

Farsang az egész családnak a techno mester dj Titusz vezényletével. Megőrülés az Akváriumban a gyerekekkel az ország első és egyetlen családi rave bulisorozatán.