Családi programok a hétvégére

Hétvégi ajánlónk nem áprilisi tréfa, tényleg ennyi vidám program vár rátok a következő napokban.

REJTÉLYEK KERTJE - Játékos nyomozás és kiállítás

Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM) - május 21-ig

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban nyíló, tavaszi kiállítás játékos nyomozásra, kalandos kerti barangolásra hív! A REJTÉLYEK KERTJE – Játékos nyomozás és kiállítás termeibe lépve a látogatók egy képzeletbeli, titokzatos kertbe csöppennek, ahol egy izgalmas detektívjáték részesei lehetnek.


Legkisebbek mozija: Mágikus állatok iskolája (6)

Puskin Kuckó - április 1., 10.00

Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér? Ennek az iskolának a tanulói ilyen igaz barátokra lelnek. A mágikus állatok kívülről plüssállatnak látszanak, és azt, hogy beszélni tudnak, csak a gazdájuk észleli.


De hol van a nyúl…? - Húsvéti bolondozás

Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM) - április 1., 10.00-17.00

Készülődjetek a nyuszikkal együtt a húsvétra! A Magyar Mezőgazdasági Múzeum különleges mesével, programokkal és meglepetésekkel vár benneteket ezen a napon.


Engedelmes Kutyák Napja - ingyenes családi program a Rex Állatiszigeten

Rex Állatsziget - április 1., 10.00-17.00

Izgalmas programokkal várnak szombaton minden két- és négylábú vendéget. A bemutatók, és ügyességi játékok mellet szakemberekkel is találkozhattok, és tanácsot kérhettek.


ReGamEx - Retro videojáték kiállítás

KMO Művelődési Központ - április 1-2., 10.00-18.00

A rendezvény elsődleges célja – főképpen az ifjabb korosztályt célba véve – bemutatni az elmúlt negyven év elképesztő technikai fejlődését a videojátékok evolúcióján keresztül. És igen, ezek a régi - ma már megmosolyogtató tudású - masinák valamikor "régen" nagyon menők voltak, és az ezekre megjelent játékok még ma is remek szórakozást nyújtanak.


Történelmi Kézműves Vásár és Hagyományőrző Találkozó

Aquincumi Múzeum - április 1-2., 10.00-18.00

A tavalyi havas sikert követően idén tavasszal is megrendezésre kerül a Történelmi Kézműves Vásár és Hagyományőrző Találkozó az Aquincumi Múzeumban. A megszokott módon egy multikorszakos rendezvénnyel és számtalan érdekes programmal készülnek a szervezők kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


Kokopelli Jazz Matiné

Magyar Zene Háza - április 1., 10.30

A Kokopelli Jazz Matiné az országban egyedülálló módon koncertezik a gyerekeknek: műsorukban a jazz zene mellett sok-sok játékot, feladatot és érdekes zenei dolgokat is hallhattok.


MÉTA Matiné - Tojásfestős húsvétolás

Néprajzi Múzeum - április 1., 10.30

Míg a gyerekek játszanak, alkotnak vagy rejtélyek után nyomoznak, a felnőttek belelassulhatnak a szemlélődésbe, hogy mélyebben megismerjék a tárgyak, a kiállítások és az épület különböző rétegeit. A kéthetente, párhuzamosan zajló gyerek- és felnőtt foglalkozásokon a család apraja-nagyja jól szórakozhat!


Alma együttes koncertje

Csili Művelődési Központ - április 1., 11.00

Az Alma Együttes, kezdetben felnőtteknek zenélt, de egy véletlen felkérés kapcsán olyan sikeres gyerekkoncertet adtak, hogy azon nyomban több másik felkérés is érkezett, és rövid időn belül azon kapták magukat, hogy már csak szinte gyerekkoncertjeik vannak.


Hókirálynő

Turay Ida Színház - április 1., 11.00 és április 2., 10.00

Egy igazi téli mese a szeretetről, barátságról, összetartásról, amely minden kicsi és nagy gyerek szívét átmelegíti.


Maszkabál - Gryllus Vilmos koncertje

MOM Kulturális Központ - MOMKult - április 2., 9.30 és 11.30

Egy maszkabálon sok-sok különös alakot rejtenek a jelmezek. Róluk énekel Gryllus Vilmos.


Tavaszi Pagonyfeszt a legkisebbeknek

Eötvös10 Művelődési Ház - április 2., 10.00

A tavaszi Pagonyfeszten bemutatkoznak a legkisebbeknek szóló könyv- és játékújdonságok.


Rutkai Bori Banda: Citrom Cirkusz

Puskin Kuckó - április 2., 10.00

A mozivászonra kivetítve Bori pompás illusztrációi festik színesre a hangulatot, és horgolt bábjai elevenítik meg a mesedalok szereplőit. A többszörös Fonogram-díjas zenekar felnőttbarát gyerekműsorára szeretettel várják az egész családot.


Hacukaland

Marczibányi Téri Művelődési Központ - április 2., 11.00

Hogyan indul egy átlagos nap? Kiugrunk az ágyból, gyorsan felkapjuk a ruhánkat, megfésüljük a hajunkat, összepakoljuk a táskánkat és már indulhatunk is az óvodába a kedvenc rollerünkkel. De mi történik akkor, ha nagyon álmosak vagyunk és hiába szeretnénk felkelni, a testünk visszahúz az ágyba?