Koncert

Kokopelli Jazz Matiné

Strausz Eszter előadó
Vörös Nikolett előadó
Bazsinka Mihály előadó
Varga Nóra előadó
Vörös László előadó
Bögöthy Ádám előadó
Cseh Balázs előadó
Magyar Zene Háza (Koncertterem)
2023. április 01. (szombat) 10:30
Ár: 2400 Ft

Helyszín:

Magyar Zene Háza (Koncertterem)
1146 Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 3-5

Km.: Vörösné Strausz Eszter ( fuvola, szoprán szaxofon, moderálás), Vörös Nikolett (ének), Bazsinka Mihály (alt szaxofon), Varga Nóra (harsona), Vörös László (zongora), Bögöthy Ádám (bőgő), Cseh Balázs (dob)


A Kokopelli Jazz Matiné az országban egyedülálló módon koncertezik a gyerekeknek: műsorukban a jazz zene mellett sok-sok játékot, feladatot és érdekes zenei dolgokat is hallhatunk. Érkezik majd hozzájuk a két plüss báb jóbarát, Bolyhocska és Csiripcsőr, akik mindenféle kalandba keverednek. Mindezt nagyon színes és mozgalmas zenékkel és dalokkal. Jazz Matiné, melynek keretében a héttagú jazz zenekar óvodás és kisiskolás gyerekeknek ad interaktív, játékos koncerteket. Céljuk, hogy saját szerzeményeiket és szövegeiket előadva a jazz segítségével életben tartsák a gyerekek rögtönzőkészségét, s az improvizációk által előmozdítsák a kreatív problémamegoldás kialakulását és mindennapi alkalmazását. A két műsorvezető (Eszter és Niki) játékokkal, bábokkal és izgalmas feladatokkal kötik le a gyerekek figyelmét, akik így a koncert alatt végig kapcsolatban maradnak a zenekarral.


Hazai viszonylatban egyedülálló formáció a Kokopelli Jazz Matiné, melynek keretében a Strausz Eszter, Vörös Niki és Vörös László alapította héttagú jazz zenekar óvodás és kisiskolás gyerekeknek ad interaktív, játékos koncerteket. Céljuk, hogy saját szerzeményeiket és szövegeiket előadva a jazz segítségével életben tartsák a gyerekek rögtönző készségét, s az improvizációk által előmozdítsák a kreatív problémamegoldás kialakulását és mindennapi alkalmazását. A két műsorvezető (Eszter és Niki) játékokkal, bábokkal és izgalmas feladatokkal kötik le a gyerekek figyelmét, akik így a koncert alatt végig kapcsolatban maradnak a zenekarral. A szerzemények mai kor gyermekeihez igazodó szövegezése, a folyamatos interakció és a számos kellék használata révén a gyerekeket észrevétlenül öleli körbe a jazz telített harmóniavilága, változatos ritmusképletekkel, pezsgő instrumentális improvizációs részekkel, a jazztörténet híresebb átirataival és a fúvós szekció változatos szólóival. Az előadás részei a zene megértését segítő, rövid hangszerbemutatók is, amelyek a zenélés élményét megfoghatóbbá, érthetőbbé teszik.