Családi programok a hétvégére

Ezen a hétvégén ne felejtsétek el felköszönteni apát, és persze élvezzétek ki, a szünet első napjait is, hiszen most indul csak be igazán a nyár, ráadásul a hétvégén remek programok közül is válogathattok!

Generali Gyerek Sziget

Hajógyári-sziget - június 16-18.

Látogassatok el idén is a Generali Gyerek Szigetre! Az ország legnagyobb és legszínesebb szabadtéri családi fesztiválja idén nyáron is kinyitja kapuit a Hajógyári-szigeten.


IX. Rákosmenti Rendvédelmi és Katonai Napok

Rákosmente - június 16-17.

Tematikus kiállítások, látványos bemutatók és családi programok várják a rendezvényre kilátogatókat.


Nemzeti Atlétikai Központ és Szabadidőpark Családi nyitónap és futóverseny

Nemzeti Atlétikai Központ - június 17., 9.30

A stadionparkban lehetőség lesz játékos formában megismerkedni az atlétika különböző versenyszámaival, így mindenki átélheti, hogy milyen érzés feszegetni a saját határait. A sport mellett szórakoztató programok is várják azokat, akik június 17-én délelőtt kilátogatnak a Nemzeti Atlétikai Központba.


Felelős Gasztrohős a Ligetben - Környezetvédelmi világnap

Millennium Háza - június 17., 10.00

A Liget Budapest Projekt már a kezdetektől fogva elkötelezett a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, klímabarát megoldások iránt. Most eljött az ideje, hogy a Felelős Gasztrohős Alapítvánnyal közösen egy rendezvénysorozat keretében megmutassák nektek, hogy akár kis lépésekkel is nagyon sokat tehettek a bolygónkért.


Szünidei Kikapcspont Nyitóbuli

Bókay-kert - június 17., 10.00-14.00

Harmadik alkalommal szervezik meg az egész nyarat felölelő programsorozatot a Kult18 intézményeiben, ahol a gyerekek szakemberek segítségével készíthetnek egyedi, értékes alkotásokat, sajátíthatnak el izgalmas művészeti technikákat… és mindezt teljesen ingyenesen. Sőt, augusztus végén, a résztvevők között, értékes kreatív játékokat sorsolnak ki! A nyitóbulit a szünidő első szombatján tartják.


A békakirály

Interaktív Meseszínpad - június 17., 10.30

A gyönyörű királylány eladósorba kerül, jönnek is a kérők messze földről, hogy elnyerjék a kezét és vele együtt a fele királyságot. A királylány első látásra beleszeret az egyik királyfiba, csakhogy szerelmét a gonosz boszorkány a próbatételek során csúf békává változtatja, s így - míg a varázslat tart - nem lelhetnek egymásra. Ha azonban a királylány megcsókolná a békát, megszűnne a gonosz átok...


Az otthon dallama – Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar családi koncertje

Magyar Zene Háza - június 17., 10.30

„Az otthon dallama” egy mesébe szőtt zenés daljáték, amelynek főszereplői Júlia kisasszony és Dániel úrfi. A történet megszólítja a legkisebb, legnyitottabb korosztályt, az óvodásokat (3-6 évesek), az örökmozgó és kíváncsi kisiskolásokat (6-10 évesek) és a kritikus de érdeklődő, és a humorért, a vidámságért hálás kiskamaszokat (10-14).


A titokzatos mézrabló

Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ - június 17., 11.00 és 15.00

Lenyűgöző látvánnyal és mesés díszletekkel vár A titokzatos mézrabló. Az előadás során új barátságok köttetnek, páratlan kalandokban lehet részetek és segítségetekkel a titkos mézrabló kilétére is fény derül.


Budapest 150 - A Molnár-sziget kincsei - családi nap

Tündérkert - június 18., 9.00-14.00

 

Színes családi nap tematikus programokkal. Lesz Paprika Jancsi bábelőadás, Nagy Hohohorgász show, kismolnár és péklegény tanoda, kézműves-foglalkozások, városismereti kvíz, Malom Játszóház, hagyományőrző programok és bemutatók, valamint kézmíves portékák udvara is.


Apák Napja Kőbányán

Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény - június 18., 10.00-13.00

Apának lenni érték és élmény. Az apaság 24 órás szolgálat, minden apa, nagypapa megérdemli, hogy - mindazért a sok szeretetért, gondoskodásért, amit tőlük kapunk - az év egy napján kedveskedjenek nekik.


Kodzsugukila, a boszorkány

Szent Margit kolostor-romok - június 18., 10.30

Dzséli, a varázsló zenész repít bennünket Afrikába, annak is a legkülönlegesebb szegletébe: saját kunyhójába. Zenélés közben meséli el Kaili és Szandzsi történetét, amely során megismerünk egy bátor ugróegeret, egy kecses antilopot és a könyörtelen Kodzsugukila boszorkányt...


Gryllus Vilmos koncert a Miamorban

Miamor Rómaim - június 18., 11.00

Június 18-án, vasárnap délelőtt a gyerekek örök kedvence, Gryllus Vilmos a Miamorba látogat. Felejthetetlen koncertélmény az egész családnak!