Családi programok a hétvégére

Senkinek se vegye kedvét az iskolakezdési tortúra, szeptemberben nemcsak az oktatási intézmények, de a programhelyek is sorra nyitnak, szóval sok-sok remek kikapcsolódási lehetőség vár rátok ezen a hétvégén!

Dzsungel-mentőakció 2: A világ körül (6)

francia animációs film, 85 perc, 2023
Bemutató: augusztus 31.

A Dzsungel-mentőakció világsikere után a népszerű mentőcsapat ismét visszatér a mozikba. A tévéből ismert Dzsungelbanda kalandjai látványosabbak, viccesebbek, kedvesebbek mint eddig bármikor. Az Emmy-díjas francia animációs sorozat, a Dzsungelbanda 10 éve indult világhódító útjára, és most, 158 tévéepizód után a második mozifilm kalandjaiért izgulhat a fiatal közönség.


Bakáts Feszt

Bakáts tér - szeptember 1-3.

Idén is megrendezik Budapest egyik legnívósabb összművészeti szabadtéri fesztiválját, a Bakáts Feszt-et. Könnyűzenei koncertek, családi- és gyerekprogramok, helytörténeti séták, filmvetítések, színház, zene és irodalom egyaránt szerepel a kínálatban.


XXXII. Kolibri Évadnyitó Fesztivál

Jókai tér - szeptember 2., 9.30-20.30

Szeptember 2-án már 32. alkalommal rendezik meg a Jókai téren az egész napos, ingyenes évadnyitó Kolibri Fesztivált, amelyen a hagyománynak megfelelően idén is a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb alkotói fogadják a közönséget.


Városligeti Mentőnap

Városligeti Nagyrét - szeptember 2., 10.00-17.00

Ha érdekel az életmentő hivatás, szeretnél többet megtudni a mentőkről, vagy csak szívesen töltenél el egy jóhangulatú napot a mentősök közt, neked is ott a helyed szeptember 2-án a Városligeti Nagyréten!


Pozsonyi Piknik

Újpesti Rakpart - szeptember 2., 10.00

A Pozsonyi Piknik rendezvényt Újlipótváros kulturális falunapjának is szokták becézni, ahol számos kulturális, zenei és gyerekprogrammal várnak mindenkit szeptember első szombatján.


„Legyél menő a suliban" - füzetdekorálás

Magyar Mesemúzeum - szeptember 2., 11.00-13.00

Vigyázz, kész, csomagolj! Készítsd el Farkas Réka iparművésszel a legegyedibb füzetborítókat - próbáld ki a márványozást, és a különféle scrapbook technikákat!


Mutasd magad!

Bakáts tér - szeptember 2., 12.00

Egy koncert ismert slágerek, mesék, versek és mondókák felhasználásával, hercegnők, szuperhősök, tudósok és kalandorok társaságában.


SZINkópé – 2023

Kövér Béla Bábszínház - szeptember 2-3.

Előadások, zene, móka a bábszínházban és az épület előtt! Az épület előtt, egész hétvégén vár bábsimi, zeneszőnyeg, Port Ciggedin totó, bábkészítő tér, verskukker, avagy Igéző Benéző és Négy égtáj játszótér.


XXIV. Családi Mozgásfesztivál

Puskás Aréna - szeptember 3., 10.00-17.00

Ha olyan programot kerestek, ahol a család minden tagja jól szórakozhat és kikapcsolódhat, akkor próbáljatok ki a közel 100 mozgásforma valamelyikét, melyet a fesztivál keretein belül ingyen tesztelhettek.


Kócos macskaember-kölyök

Gólem Színház - szeptember 3., 11.00

Hallottatok már Habakuk kapitány égi kalózhajójáról? Nem? Pedig létezik! És ez a kapitány a fedélzetén olyan állatoknak ad otthont, akiket máshol nem fogadnak be...


Kalap Jakab gyerekkoncert

Miamor Rómaim - szeptember 3., 11.00

Szeptember 3-án vasárnap a Kalap Jakab formáció beveszi a Miamor színpadát. Indítsátok a tanévet egy fergeteges családi bulival!


A dzsungel könyve

Pesti Színház - szeptember 3., 19.00

Ez a történet a születésről és a halálról szól, a befogadásról és a kitaszításról, a csapatról és a magányról, a gyerekkor és a kamaszkor varázslatos időszakáról - vagyis mindarról, ami egy "kölyökkel" megeshet, akár farkasok, akár emberek között nevelkedik.