Családi programok a hosszú hétvégére

A munka ünnepe most hozzácsapódott a hétvégéhez, így nemcsak egy újabb hosszított pihenőetapot kapunk, de dugig leszünk majálisokkal is.

Családi Játék Fesztivál

Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház - április 28-30.

A homoludens.hu Egyesület már 8 éve tart játékfesztivált a SKult13 támogatásával a XIII. kerületben, ahol gyerek és felnőtt társasjátékokkal várnak minden érdeklődőt.


Városligeti Majális

Városliget - április 29. - május 1.

Az év első, tavaszi szabadtéri rendezvénye, kétségtelenül a majális. Minden család szívesen tölti idejét a napsütésben, főleg ha igazán jó programok várhatóak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


Budapest 150 Majális

Városháza Park - április 29. - május 1.

Látogassatok el a háromnapos városi majálisra zenéért, gasztronómiai élményekért, gyerekprogramokért és színházi pillanatokért a Városháza Parkba. A háromnapos fesztivál április 29-től ingyenes és formabontó programokkal vár mindenkit.


Szép Hangok - Családi nap

Szépművészeti Múzeum - április 29., 10.00

Mély, vékony, erős, gyenge, érdes, selymes, rekedt, karcos, tiszta, lágy! – Ahány ember, annyi hang és hangzásvilág. Hangról hangra, képről képre járhattok és szemügyre vehetitek a szép műtárgyakat, rájuk hangolódhattok, és közben hangot is adhattok a gondolataitoknak.


ArchiKids Budapest - VárosÁlmodók

KÉK - Kortárs Építészeti Központ - április 29., 10.00-18.00

Világszerte rendszeresen megszervezésre kerülő ArchiKids eseményén a gyerekek megismerkedhetnek a bennük rejlő építésszel, aki alkotja, formálja és időnként újra álmodja a városi tereket.


Oran Etkin (kalrinét) - Timbalooloo

Magyar Zene Háza - április 29., 10.30

Oran, New York egyik legjobb jazz klarinétosa, aki azonban nem a budapesti jazz klubok közönségét szeretné lenyűgözni, hanem a legfiatalabb korosztályt megnyerni a jazz, a hangszerek és úgy általában a zene világának, mégpedig a hazai jazz élet kiválóságaival karöltve. Olyan óriások zenéi kerülnek elő műsorában, mint Herbie Hancock, vagy Tito Puente, mégpedig a megszokottól eltérő módon: földön ülve törökülésben, hangszert ébresztgetve, közösen énekelve, vagy akár koreográfiára táncolva.


Belvárosi Betyárok: Tavaszköszöntő

Interaktív Meseszínpad (Margitsziget) - április 29., 11.00

A Belvárosi Betyárok egy gyerekeknek, családoknak muzsikáló és alkotó zenekar, amelyet Váray László dalszerző hívott életre, interaktív koncertjeik egyszerre szólnak a gyerekeknek és a felnőtteknek is.


A Boribon zenekar koncertje

Művészetek Háza Gödöllő - április 29., 11.00

Marék Veronika népszerű írónő mesefigurája Boribon maci és Annipanni kalandjai zenei kísérettel elevenednek meg a színpadon.


Tavaszi Zsibongó - gyerekkoncert az Anima Musicae Kamarazenekarral

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház - április 29., 11.00

smerkedjetek meg a klasszikus zene nagy alkotásaival, hallgassátok meg, mi történt a darab megírásakor a nagyvilágban és a szerző életében, majd derítsétek ki, mitől lesz olyan izgalmas egy zenei kompozíció! Főszerepben Antonio Vivaldi A négy évszak című műve.


39. Totalcar Parkoló Parádé

Hungexpo Budapesti Vásárközpont - április 29., 12.00-18.00

Most kipróbálhatod, milyen amikor felborulsz egy autóval, de találkozhatsz a Törökországot megjárt kutatócsapattal is! És persze rengeteg izgalmas autóval a kiállító téren és azon kívül is.


Legkisebbek mozija: Vili, a veréb (0)

Puskin Kuckó - április 30., 10.00

Élt egyszer Budapesten egy kisfiú, akinek kedvenc szórakozása az iskolakerülés és a csúzlizás volt. Ez utóbbi szenvedélyét csupán a verebeken és a macskákon tudta kiélni. Mivel nem volt nagy szerencséje a vadászatban, az elszalasztott lehetőségeket elképzelte. Egyszer aztán Verbéna, a verebek tündére, megelégelve, hogy Vili a védenceit üldözi, elhatározta, hogy megleckézteti a rosszcsontot...


Családi vasárnap - Szeretlek, anya! - játékos foglalkozás

Millennium Háza - április 30., 10.00-12.00

Közeledik anyák napja, így ezúttal nekik kedveskednek a szervezők: miközben a mesék által felidézhetitek kedvenc pillanataitokat velük, ajándéknak a virágot ezúttal üvegbe zárjátok, hogy örök emlék lehessen. Mindemellé megfesthetitek saját feszített vásznas mini műalkotásotokat is!


A furfangos csudadoktorok

Interaktív Meseszínpad (Margitsziget) - április 30., 11.00

A nagyméretű, míves bábfigurákkal, hangulatos zenekísérettel játszott előadás mind a felnőtt, mind a gyermekközönségnek színvonalas szórakozást kínál.


Kísértetkalandok a Skanzenben

Szabadtéri Néprajzi Múzeum - május 1., 11.00

A résztevők találkozhatnak az Erdély tájegységben játszódó Hat sértett kísértet című regény szerzőjével, Kertész Erzsivel és illusztrátorával, Orosz Annabellával. A könyvhöz kapcsolódó egész napos programon a kézműves-foglalkozások mellett játék és nyomozós kaland, valamint könyvvásár is várja a gyerekeket.


Rigócsőr királyfi

Interaktív Meseszínpad (Margitsziget) - május 1., 11.00

A Kacagó Bábszínház vidám, zenés, szórakoztató bábelőadása piciknek és nagyoknak az Óperencián innen és túl. Bábjaik beszélő bábok: kézzel faragott különleges, érzelmeket kifejező, grimaszoló szivacsbábok és mókás muppet-figurák.