Családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Tutanhamon kiállítással, őszbúcsúztató Palotaműhellyel, Lovász Edina koncerttel, Bölcs Kavics workshoppal és Társasjáték nappal várnak benneteket.

November 8., péntek

Terra Willy

November 7-től a mozikban

Willy elszakad kutató szüleitől az űrben, de mentőkapszulája szerencsére egy vadregényes bolygón landol. Míg a felmentő seregre vár, a kisfiú szűkszavú fedélzeti droidjával, Buckkal vág neki a titokzatos világnak. A lélegzetelállítóan gyönyörű táj rengeteg vicces és furcsa élőlény hazája, de az ismeretlen felfedezése nem várt izgalmakat is tartogat Terra Willy számára.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A jövőnk most kezdődik - Greta Thunberg harca a Földért

Bartók Pagony - november 8., 17.00

Mit jelent a klímaváltozás gyerek szemmel? Mikor mennyit mondj? Hogyan készülj fel a témából? Mit ne csinálj? Hogy szabályozd a médiafogyasztást, hogy megóvd a gyereked a szorongástól? Miként kezeld a klímaszorongást, miközben utat, mintát mutatsz egy zöldebb és fenntarthatóbb élet felé? A szülőknek szóló beszélgetéssel párhuzamosan a gyerekeknek a Cirrhopp tart újrahasznosítós kézműves foglalkozást.

Pecsét tervező VISU workshop

Minurka - november 8., 17.00

Az őszi szünet utáni pénteken sok szerettel várnek benneteket egy közös alkotó délutánra, ahol megtanulhatod a pecsét tervezés lépéseit és elkészítheted monogrammoddal ellátott saját mintadarabodat.

Tutanhamon

Komplex - november 8. - március 1.

A Tutanhamon rejtélye és kincsei kiállítás az ókori Egyiptom titokzatos világába kalauzolja az érdeklődőket. A kalandos időutazáson a látogatók a sír fantasztikus kincseit abban a formában pillanthatják meg, ahogyan 1922. november 4-én Howard Carter brit régész egy gyertya pislákoló fényénél látta meg először a tárgyakat. A 2200 négyzetméteres tárlat az eredeti formájában mutatja be a sírkamra kegytárgyait.

November 9., szombat

Legkisebbek mozija: Hihetetlen történet az óriás körtéről

Puskin mozi - november 9., 10.00

Mitcho és Sebastian egy szép napon palackba zárt üzenetre bukkan a tengerparton. A palackot a korábban eltűnt polgármesterük bocsájtotta vízre, az üzenetében pedig azt írja, hogy a Titokzatos Szigeten tartják fogva. Mitcho és Sebastian útnak indulnak, hogy kiszabadítsák.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!
Puskin Kuckó

Múzeumi őszbúcsúztató Palotaműhely - Munkácsytól Mednyánszkyig

Magyar Nemzeti Galéria - november 9., 10.00 - 13.00

Gyerekeknek és felnőtteknek szóló vezetésekkel, a Munkácsy-kiállítás kurátorával való beszélgetéssel, workshoppal, zenével, bábozással és bohóccal várják a kicsiket, a nagyobbakat és a szüleiket, kísérőiket a Magyar Nemzeti Galéria 19. századi állandó kiállításaiban a múzeum kiemelt családi napján.

Campona 20. születésnap

Campona - november 9., 10.00 - 18.00

A nagyközönség számára november 9-én szervez nagyszabású születésnapi rendezvényt a bevásárlóközpont, az élményről és szórakozásról szól majd ez a nap a Camponában. Minden órában légtornász látványshow, délután pedig egy interaktív illúzió show kápráztatja el a látogatókat. A fiatalok nagy örömére a nap folyamán két tiktok influencer, Nagy Liza és Emcibeauty is közönségtalálkozót tart, akiktől kedvükre kérdezhetnek a rajongók. Délután az Alma együttes lép színpadra, a nap pedig egy közös, óriás születésnapi tortázással zárul.

Földtudományos Forgatag

Magyar Természettudományi Múzeum - november 9., 10.00 - 18.00

A forgatagon bemutatkoznak a földtudományi kutatással foglalkozó intézmények, megismerkedhettek ásványkincseinkkel, a klímaváltozás nyomaival a kőzetekben, a földtani veszélyforrásokkal, a Földet vizsgáló geofizikusok különleges eszközeivel, a szénhidrogén kutatás érdekességeivel. Az Utazó Planetárium az Univerzum rejtelmeibe kalauzol el benneteket, a kisebbeket a standokon megannyi érdekes foglalkozás, geojátszóház várja.

Kertek labirintusa - Korhatár nélkül! családi nap

Műcsarnok - november 9., 10.30 - 13.00

Szombatonként kicsik és nagyok kalandos történeteken keresztül ismerkedhetnek meg a kiállított művekkel, és válhatnak maguk is alkotókká. A szervezők várják az egész családot Korhatár nélkül a Tiszta szívvel festeni tárlatban, Szotyory László kiállításához kapcsolódóan.
A foglakozást Schopp Ildikó múzeumpedagógus vezeti.

Lovászi Edina Duó: ABC bábszínházi koncert a szavak birodalmában

Klebelsberg Kultúrkúria - november 9., 15.45

"Abszurd? Bravúr? Celeb? Micsoda furcsa szavak? Vajon mit jelenthetnek? Derítsük ki együtt! Hogyan? Interaktív játék és dalok segítségével!" A zenés utazásban a szavak birodalmába kalauzolják el a gyerekeket és az egész családot. A Laik Eszter verseire és az azokból született dalokra épülő koncerten bejárhatjátok a kutyák birodalmát, körülnézhettek Afrikában, és a dzsungelbe is eljuthattok, ahol törzsi táncot lejthet mindenki, aki csak szeretne.
Csiribiri családi délután

November 10., vasárnap

Bölcs Kavics Irodalmi Laboratórium - Geodéta Workshop

Petőfi Irodalmi Múzeum - november 10., 10.00 - 12.00

Hány műhold van fölöttünk az égen ebben a pillanatban? Milyen magas a Károlyi palota üvegteteje? Milyen messze lép a hétmérföldes csizma? Hogyan készülnek a térképek? Egyáltalán mit mér egy földmérő?A Bölcs Kavics Irodalmi laboratórium következő foglalkozása mozgalmasnak ígérkezik! Körülnézhettek a Károlyi Palotában és környékén, mindent megmérhettek, feltérképezhettek és számba vehettek. Harmath András és Tolnai Kati földmérők segítségével minden távolsággal és méréssel kapcsolatos kérdésünkre fény derül, ráadásul olyan fantasztikus földmérő kütyüket próbálhattok ki, mint a teodolit, a Garmin GPS vagy a szögprizma.

Pici Piac

Akvárium Klub - november 10., 10.00 - 18.00

A Pici Piacon több mint 50 tehetséges magyar tervező gyönyörűszép hazai termékeivel várnakk: kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, babáknak.

Játszik a család - „SZUBJEKTÍV” Társasjáték nap

Várkert Bazár - november 10., 10.00

Egyre népszerűbb program a családok körében a társasjátékozás. Egyre többen kapcsolódnak be ebbe a generációkat összehozó, tartalmas szabadidős tevékenységbe. A modern társasjátékokban a főszerep már nem a hagyományos dobókockáé, a szerencse helyét is átveszik az egyéni képességek, készségek. A modern társasjátékok asztalánál játékmester segítségével ismerkedhettek meg a népszerű társasjátékokkal, illetve idei társasjáték-újdonságokkal.

Boribon kirándul

Csepeli Mozi - november 10., 11.00

Marék Veronika mesehőseiért a mai gyerekek is legalább annyira rajonganak, mint amennyire szüleik szerették annak idején könyvben és diafilmen. E nagyon népszerű előadásokhoz Erdélyi Erika írta át a történeteket zenés bábdarabbá úgy, hogy megmaradjon Marék Veronika varázslatos stílusa, ám a műfajnak megfelelően helyet kapjon benne a zene is!

Egész hétvégén

Szent Márton Újborfesztivál és Libator

Szabadtéri Néprajzi Múzeum - november 9-10., 9.00 - 18.00

Szent Márton-napi népszokások mellett Szent Hubertus alakja elevenedik meg a szentendrei Skanzen Márton-napi fesztiválján. Ebben az évben a vadászok védőszentjének november 3-i ünnepnapjához is kapcsolódik a múzeum - solymászokat, vadászokat és halászokat lát vendégül. A Skanzen Étteremben Márton-napi libaételek és családi pincészetek borai várják a látogatókat. Őszbúcsúztató koncertek, gólyalábasok, mesék és táncház színesíti a programot.