Családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Országos Rajzfilmünneppel, CsodaCsaládi Nappal, Terra-Akva Börzével, ingyenes családi egészségnappal és Szeder & Lóci koncertjével várnak benneteket.

November 16., szombat

Legkisebbek mozija: Az erdő kapitánya

Puskin mozi - november 16., 10.00

A bűnözők koronázatlan királya, Zéró azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól!
Puskin Kuckó

Családi nap - központban a fenntarthatóság

Egyszülős Központ - november 16., 10.00 - 14.00

Az Egyszülős Központ mindennapi működésében fontos szerepet játszik a fenntarthatóság és takarékosság. Ennek jegyében november 16-án várnak kicsiket és nagyokat a családi napra, melyet a fenntarthatóság jegyében szerveznek. A program ideje alatt folyamatosan kreatív foglalkozásokat tartanak, ahol textil táskát festhettek, a gyerekek újrahasznosítható anyagból játékot készíthetnek, és egy kvíz segítségével megtanulhatjátok a szelektív hulladékgyűjtés szabályait is.

JátsszMa! - Középpontban a társasjátékok - Családi alkotóműhely a Ráth-villában

Ráth György-villa - november 16., 10.00 - 16.00

A családi alkotóműhelyben nemcsak kipróbálhatod a legújabb és legeredetibb társasjátékokat, de elkészítheted a hiányzó játékfigurákat is az otthoni játékodhoz, illetve öltöztethető katonát és babát is alkothattok.

CsodaCsaládi Nap

Csodavár - november 16., 10.00

Magyarországon minden tizedik gyermek koraszülöttként jön világra. A picik és családjaik számára ez sokszor egy nehéz út kezdetét jelenti, melyet orvosok, ápolók, gyógypedagógusok és más szakemberek hozzáértő segítsége és a közösség támogatása könnyíthet meg. November 17-én a korababákat, családjaikat és segítőiket ünnepeljük. A koraszülöttek világnapja alkalmából a szülőket beszélgetősarok várja, ahol a Csodavár gyógypedagógusai szívesen válaszolnak az egyéni kérdésekre.

Neonkréta - kortárs művészeti gyerekprogram

Galeria Neon - november 16., 10.00 - 11.30

A múzeumpedagógiai foglalkozáson Károlyi Zsigmond munkássága kapcsán színes szerkezeteket rajzolhattok elképzelt házaink köré, olyan geometrikus alakzatokkal foglalkozhattok, amelyek a mindennapi életben szimbólummá válhatnak. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A tengerlépő cipő

Müpa - november 16., 11.00

Ki ne szeretne eljutni egy szempillantás alatt az Üveghegy lábához, vagy a templomtorony tetejére. A tengerlépő cipő segítségével a mesében együtt repülhetünk a szereplőkkel s izgulhatunk értük. Ha te is segítesz, közösen legyőzhetitek az akadályokat!

Varázsszőnyeg

Magyar Nemzeti Galéria - november 16., 11.00

Mindig élénk a piros, harsogó a zöld, vibráló a sárga? Jól megvannak egymás mellett, vagy inkább távolról figyelik egymást? Hatnak-e egymásra és hatnak-e ránk? A színek világa sok-sok izgalmas titkot rejt, fejtsétek meg együtt! A foglalkozás során a témához kapcsolódó alkotást készíthettek.

November 17., vasárnap

Terra-Akva Börze

Groupama Aréna - november 17., 10.00 - 16.00

Lenyűgöző pókok, kígyók, békák, hüllők, teknősök, csigák és kétéltűek lesznek láthatóak szakszerű körülmények között, de vadászgörények, egerek, apró rágcsálók és díszhalak is feltűnnek majd a börzén. Egyszóval minden olyan érdekes és ritka állat, melyeket nem mindennap lehet megcsodálni!

Egy Csepp Világnap

Millenáris - november 17., 10.00 - 18.00

Az ingyenes családi egészségnapon a gyerekeket a népszerű Kicsi Gesztenye Klub, a Kolompos együttes és Kovácsovics Fruzsina koncertje szórakoztatja majd, de lesz ingyenes MOL-ugrálóvár és KiDS Birodalom is speciális ugróiskolával és puzzle kirakással. A legkisebbek a Mesekert játékudvart próbálhatják ki és egész nap nyitva lesz a Teddy Maci Kórház, ahol plüss macik „gyógyulnak” orvostanhallgatók és a gyerekek segítségével. Lehet közösen desszertet díszíteni cukrászmesterekkel a "Zsolnay Kávéház színpadnál".

BonBon Matiné: Szeder & Lóci - Dalszerző!

Újpesti Rendezvénytér - november 17., 11.00

A könnyűzene világa két fiatal énekes-gitáros dalszerző interaktív előadásában: miből szülessen a sláger? Mire van szükség egy slágerhez? Kriszti és Lóci egy interaktív, 50 perces előadás során készíti el az idei év legnagyobb slágerét a gyerekekkel közösen, amiből az is kiderül, hogy ki mindenkiből lehet dalszerző.

Manó koncert - Zene és természet

Concerto Zeneház - november 17., 11.00 és 15.00

A Concerto Budapest népszerű Manó programja az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szól: ez a játékos, interaktív előadás a zene alapjaival ismerteti meg a gyerekeket. Az idei évadban a zenevilágba, a zene és a világ kapcsolatába kalauzolja lelkes közönségét a házigazda Iván Gábor, a Concerto Budapest ütőse és állandó társa, a nélkülözhetetlen Méhes Csaba pantomimművész.

Egész hétvégén

Országos Rajzfilmünnep

Országszerte, több helyszínen - november 15-17.

2019. november 15. és 17. között hetedik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet. Egy hétvégén keresztül több mint 110 helyszínen lesz a magyar és a nemzetközi animációé a főszerep. A fesztivál idén a magyar animáció egyik legsokoldalúbb zsenije, a 85 éve született Nepp József emléke előtt tisztelg, akinek számos más alkotása is látható lesz a Rajzfilmünnepen: többek között a Gusztáv-sorozat, az általa írt Macskafogó vagy első önálló, egész estés filmje, a szatirikus hangvételű Hófehér.